"Slavlje fudbalera Targu Mureša"
"Slavlje fudbalera Targu Mureša"

Cezar bi bio ponosan na Petreskua – došao pre tri nedelje, osvojio Superkup sa Targu Murešom i za parama otišao u Kinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.15. | 23:22

Steaua poražena sa 0:1

Slavlje fudbalera Targu MurešaUtakmicom za trofej Superkupa počela je nova fudbalska sezona u Rumuniji, a prema prvim informacijama od komšija sa istoka i ova će biti luda kao i poslednjih nekoliko. Ali da se vratimo prvo na samu vest – Targu Mureš je golom Mirčee Aksentea savladao Steauu sa 1:0 i pred potpuno praznim stadionom u Konstanci proslavio osvajanje prvog trofeja u baksuznoj, 13. godini klupskog postojanja.

Pohvale je zaslužio i poljski desni bek Pavel Golanski, koji je prvo presekao napad aktuelnih šampiona iz Bukurešta i potom matematički preciznom loptom proigrao Aksentea. Makar delom Targu Murešu se vratilo za promašenu titulu u 88. minutu poslednjeg kola protekle sezone kada Klaudiju Vojkulet nije uspeo da pogodi sa dva metra.

Izabrane vesti

Vojkulet je u međuvremenu otišao. I mnogi drugi. Logično s obzirom na to da su rumunske vlasti blokirale račun Targu Mureša, pa su svim igračima ponuđeni novi ugovori kojima im se garantuje samo 30 odsto od predviđene zarade?! Ali barem će u svakom trenutku u sezoni moći da bez obeštećenja napuste klub. Da situacija nije mnogo bolja ni u prestonici pokazuje i potez italijanskog trenera Masima Pedracinija, koji je pri zaostatku 0:1 kao poslednjeg džoker sa klupe u igru uveo 16-godišnjeg Vlada Dumitrua Mihalčeu?!

Jedini pravi pobednik je trener Targu Mureša Dan Petresku, koji je na klupu kluba iz Transilvanije seo pre tri nedelje, ali je već sledeće iz kineskog Đijangsua dobio "ponudu koja se ne odbija". Sačekao je još dve sedmice, osvojio Superkup i zaputio se na Daleki istok. Neka drugi muke muče.

(FOTO: screenshot)


tagovi

Targu MuresSteauaRumunijaLiga 1EvropaDan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara