""
""

Čemu čuđenje posle Kahrimanovih perfektnih odbrana? Bio je najbolji mladi golman Evrope...

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.02.16. | 12:42

„Kada je došao u klub, morali smo da radimo na određenim finesama, mada njegov kvalitet nikada nije bio sporan“, kaže za naš portal trener crveno-belih golmana Srđan Maksimović

„Rajkove rukavice su velike, ali Zvezdu ima ko da brani“... Poruku ove sadržine javnosti je poslao trener golmana crveno-belih Srđan Maksimović svestan činjenice da je deo navijača Crvene zvezde smatrao da klub sa Marakane u tom trenutku nema adekvatnu alternativu najboljem mladom golmanu sveta.

Ipak, radionica u Ljutice Bogdana je uveliko radila. Uz mladiće koji tek treba da pokažu šta znaju (Manojlović, Vićić, Stanković), rastao je već dobrano iskusni Damir Kahriman. Možda nije u tom trenutku, bar površnim poznavaocima fudbala, bio afrimisan, ali potencijali reprezentativac Srbije iza sebe je imao zavidan minuli rad.

Izabrane vesti

Uostalom Kahriman je kao član mlade selekcije, koju je Miroslav Đukić predvodio do srebrne medelje na Prvenstvu Evrope, bio najbolji golman Evrope. Sasvim dovoljno sa spoznaju da mesta za čuđenje kada su u pitanju Kahrimanove odbrane u večitom derbiju – nema! Bio je zapažen i kao golman Rada i Javora, imao je uspešnu epizodu u ukrajinskoj Tavriji, ali je izgleda na Marakani Kahriman dosegao zenit.
„Znam da je bilo pojedinaca koji su se plašili posle odlaska Predraga Rajkovića. Međutim, to je uglavnom bilo razmišljanje ljudi koji su navikli da rade u sredinama bez sistema... A u Crvenoj zvezdi se se golmanima tako ne radi. Ne govorim to da bih sebe promovisao, već zato što je ova Kahrimanova sezona plod našeg zajedničkog rada. Mnogo radimo na psihološkoj pripremi, detaljima, a najbitnije je da Damir to izuzetno prihvata. Kada selektiramo golmane, trudimo se da pronađemo takve ličnosti“, kaže za MOZZART Sport trener golmana Crvene zvezde Srđan Maksimović.

Prvi golman Crvene zvezde je spustio rampu na 150.večitom derbiju, a šut koji je odbranio Saši Lukiću u zaostavnom vremenu verno odslikava njegovu zonu u Ljutice Bogdana. Rođeni Užičanin je frontmen dobre atmosfer u svlačionici, saigrači imaju veliko poverenje u njega i što je za Zvezdu još bitnije nije sklon oscilacijama.
„Kvalitet Damira Kahrimana nikada nije bio sporan. Branio je dugo u Superligi... Kada je došao u Crvenu zvezdu morali smo samo da radimo na određenim finesama. Iz prostog razloga jer se u Ukrajini očigledno drugačije radi sa golmanima. Bazirali smo se na hitrini, brzim reakcijama, jer danas je to najvažnije. Nema više mnogo golmana paradera. To je do izražaja došlo u situaciji kada je odbranio šut Stevanovića. Njegov položaj je bio idealan“.

Posle boravka u Ukrajini Kahriman je došao u Crvenu zvezdu, svestan da će mesto startera morati da prepusti supertalentovanom Predragu Rajkoviću. Ka cilju je žurio polako, spoznajući da će doći njegovih pet minuta. A njegovih pet minuta traju od septembra.
„Stabilna je ličnost, ima iskustvo, jer je mnogo toga prošao u karijeri.On je još jedan primer našeg kontinuiteta koji traje još odavno. Taj sistemski rad, verujem, dovešće do toga da njegovim putem krenu Manojlović, Vićić, Stanković. Zvezda neće morati da kupuje golmane u narednom periodu“, završava Maksimović.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

 


tagovi

Superligasrđan maksimovićSrbijaPredrag RajkovićFK PartizanEvropaDamir KahrimanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara