""
""

Čelsi ponovo bije! Nema Koste, ali tu je sjajni Alonso (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.17. | 20:18

Španski defanzivac sa dva gola srušio Lester na njegovom terenu, u strelce se upisao i Pedro

Čelsi nije jedan igrač, pa makar se on zvao i Dijego Kosta. Ekipa Antonija Kontea vratila se na pravi put i to pobedom u gostima nad aktuelnim prvakom Engleske, Lesterom od 3:0 u meču 21. kola Premijer lige, a brazilski napadač nije se našao ni u protokolu.

Izabrane vesti

Ipak, sistem 3-4-3, po kojem je Konteov Čelsi postao prepoznatljiv, opet je dao rezultat, a večeras je kao junak i to prilično neočekivano, iskočio Markos Alonso.

Postigao je oba pogotka za Plavce i tako se pridružio Branislavu Ivanoviću i Džonu Teriju koji su do sada bili jedini defanzivci Čelsija dvostruki strelci na jednoj utakmici.

Mada, više od toga, Alonsu, Konteu i celoj ekipi godiće podatak da londonski tim sada ima sedam bodova više od prvog pratioca Totenhema i osam od Liverpula koji u nedelju gostuje Mančester Junajtedu.

Ako su neki navijači Čelsija i počeli možda da sumnjaju u ovu ekipu posle nedavnog poraza od Totenhema, kojim je prekinuta serija od 13 pobeda, Plavci su se večeras potrudili da im veoma brzo razbiju i odagnaju te sumnje.

Iako je Lester počeo veoma agresivno, predvođen Džejmijem Vardijem, koji je kidisao na zadnju liniju gostiju, već u šestom minutu Alonso se odlično snašao posle akcije po desnoj strani i dodavanja Edena Azara.

Očekivano, posle toga Čelsi je zaigrao onako klasično “italijanski“, kako je to Konte voleo da radi i u Juventusu. Uostalom, zašto bi menjao nešto što je tako dobro funkcionisalo godinama u Seriji A.

Do kraja prvog poluvremena Lester se trudio da makar pokuša da ugrozi gol gostiju, ali svaki put bi domaći bukvalno naleteli na zid. A onda je veoma brzo, na početku drugog poluvremena usledilo i definitivno otrežnjenje.

Igrao se 51. minut kada je Markos Alonso na ivici kaznenog prostora uhvatio jedan odbitak, a potom raspalio po lopti koja je malo zakačila Vesa Morgana i našla put do mreže.

Tada je već svima na King Pauer stadionu bilo jasno kako će ova utakmica da se završi, a u suštini jedina dilema je ostala sa koliko razlike će da slavi Čelsi. Nju je otklonio Pedro Rodrigez pogotkom šest minuta pre kraja utakmice i to golom glavom.

Konte je u završnici utakmice dao šansu i Sesku Fabregasu, Mišiju Bačuaju i Rubenu Loftusu Čiku. Inače, reprezentativac Srbije Nemanja Matić odigrao je dobro celu utakmicu za Čelsi. Branislav Ivanović meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače. 



PREMIJER LIGA ENGLESKE, 21. KOLO

Subota:
Totenhem - VBA 4:0 (2:0)
/Kejn 12, 77, 82, Mekoli 26 ag/

Barnli - Sautempton 1:0 (0:0)
/Barton 78/

Hal - Bornmut 3:1 (1:1)
/Ernandez 32, 50, Mings 62ag - Stanislas 3pen/

Sanderlend - Stouk 1:3 (1:3)
/Defo 40 - Arnautović 15, 22, Krauč 34/

Svonsi - Arsenal 0:4 (0:1)
/Žiru 37, Kork 54ag, Noton 67ag, Sančez 74/

Votford - Midlzbro 0:0

Vest Hem - Kristal Palas 3:0 (0:0)
/Feguli 68, Kerol 79, Lansini 86/

Lester - Čelsi 0:3 (0:1)
/Alonso 6, 52, Pedro 71/

Nedelja:
14.30 Everton - Mančester Siti
17.00 Mančester junajted - Liverpul

Nedelja:
14.30 Everton - Mančester Siti
17.00 Mančester junajted - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPedro RodrigezNemanja MatićMarkos AlonsoLester SitiEden AzarČelsiAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara