Čelsi je opet visio, ali Pedro je sačuvao san o trofeju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.03.18. | 20:00

Londonski plavci tek posle produžetka savladala Lester sa 2:1 u četvrtfinalu FA kupa

Čelsi i dalje tumara, ali je Antonio Konte, na krilima svoje španske konjice, nekako uspeo da pronađe pravo rešenje. Čelsi je u četvrtfinalu FA kupa posle drame i produžetaka u gostima savladao Lester sa 2:1 i izborio put na Vembli gde će se igrati polufinale.

Epitet junaka Čelsija poneo je Pedro koji je ni manje ni više nego glavom dao pobedonosni gol u poslednjem minutu prvog produžetka i to posle centaršuta Engoloa Kantea.

Izabrane vesti

Do tog trenutka Čelsi je delovao na momente grogirano i umorno, kao da se još nije oporavio od porazea u duelu sa Barselonom u Ligi šampiona.

A dočekali navijači londonskih Plavaca i ono što nisu videli još od 26. decembra - pogodak Alvara Morate.

Međutim, morao je Čelsi svojski da se potrudi da bi uspeo u svojim namerama. A na to ih je naterao Džejmi Vardi. Reprezentativac Engleske se u 76. minutu poput pume snašao na petercu Čelsija posle odbrana Vilija Kabaljera i zakucao loptu u mrežu.

Kao prava Lisica je bio Vardi i tako poništio sav trud Morate koji je zaista odigrao kvalitetno prvog poluvreme na King Pauer stadionu.

Mogao je Španac već u 28. minutu da se upiše u strelce, ali je šutirao pravo u dobro postavljenog Kaspera Šmajhela. Ipak, greške nije bilo tri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Vilijan je poput munje povukao kontranapad, izbacio Moratu koji je izbegao ofsajd zamku, a onda na vešt način prebacio loptu preko istrčalog golmana.

To je Morati bio prvi pogodak u dresu Čelsija od 26. decembra i prvenstvene pobede nad Brajtonom.

Kao da je taj gol uspavao igrače londonske ekipe, pa su u drugom poluvremenu domaći delovali agilnije i znatno borbenije. Na kraju krajeva, morali su da jure rezultat.

U takvoj situaciji Vardi je u 55. minutu mogao da donese izjednačenje, ali je posle odličnog centaršuta napadač Lestera slabo reagovao.

Posle izjednačujućeg Vardijevog pogotka, potpuno je pao ritam, što je svakako više odgovaralo domaćinu. Ipak, tri minuta pre kraja utakmice tu učmalost je prekinula šansa Morate, međutim, Šmajhel je bio na visini zadatka.

FA KUP, ČETVRTFINALE

Svonsi - Totenhem 0:3 (0:2)
/Eriksen 11, 62, Lamela 45+1/

Mančester junajted - Brajton 2:0 (1:0)
/Lukaku 37, Matić 83/

Vigan - Sautempton 0:2 (0:0)
/Hojbjerg 62, Soareš 90+1/

Lester - Čelsi 1:2 (0:1)
/Vardi 76 - Morata 42, Pedro 105/

Foto: Action Images


tagovi

FA kupDžejmi VardiAlvaro MorataPedro Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara