""
""

Čelsi dočekale upickane Stožice i pozorišna atmosfera, tribinama se samo orilo “Bane, Bane“, Murinjo besneo...

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.07.14. | 19:15

Put do Ljubljane našla je i grupa Srba iz Kragujevca. Došli su da na delu vide Ivanovića i Matića. Pojedinci iz naše zemlje su imali na sebi i dresove Crvene zvezde...

Srpski izveštači koji prate pripreme Crvene zvezde u Termama Čatež dobili su napad ljubomore posle saznanja da će veliki Čelsi odmeriti snage sa ljubljanskom Olimpijom u prijateljskom meču, klubom koji do pre pet godina praktično nije ni postojao. Očekivao se spektakl, opojni miris velikog događaja u vazduhu, ali susret sa Ljubljanom i po merilima Evropske unije „upickanim“ stadionom Stožice brzo nas je demantovao.

Sve je delovalo pitomo, da pitomije ne može da bude. Umesto da se koncentrišu na bliski susret sa ergelom skupocenih asova Žozea Murinja navijači Olimpije delili su flajere. Razlog je bio onako baš balkanski. Nezadovoljstvo radom uprave kluba, sumnje da se predsednik kluba nedomaćinski opohdi prema novcu... Olimpija je klub koja je prošla bolnu tranziciju, navijači se sa setom sećaju vremena kada su zeleni dres nosili Dinko Vrabac, pa i Robert Prosinečki.

Izabrane vesti

Otuda je atmosfera i na samim „Stožicama“ bila više nego pozorišna, iako je stadion bio popunjen.

"Ovo ti je fudbal budućnosti, publika je mirnija nego u pozorištu. Tako će biti svuda. Dođeš sa ženom i decom, i uživaš", otelo se jednom kolegi.

Put do Ljubljane našla je i grupa Srba iz Kragujevca. Došli su da na delu vide Ivanovića i Matića. Pojedinci iz naše zemlje su imali na sebi i dresove Crvene zvezde.

Atmosferu je podgrevala samo iznenađujuća igra Olimpije, čiji igrači su kao besni psi kidisali  na goste iz Londone. Do te mere da je Žoze Murinjo pesnicom udarajući drugu šaku pokazivao Matiću i Fabregasu da slobodno jače ulaze u duele. Ali i pored toga nismo videli ni „č“ od Čelsija u prvom poluvremenu. Momci iz njihove akademije Boga Braun teško će u zvaničnim mečevima omirisati teren, Fabregas je bio totalno van ritma, pa je Srbin Nemanja Matić delovao kao ubedljivo najozbiljniji igrač u kombinovanoj postavi Žozea Murinja.

Kapiten Orlova Branislav Ivanović prvo poluvrme je proveo na klupi, ćaskajući sa Džonom Terijem. Iz neposredne blizine gledao je kako Murinjo samo nemoćno sleže ramenima posle početničkih grešaka mladih Čelsijevih snaga. Posle gola Olimpije u 32. minutu Portugalac je seo na klupu uzeo papir i skicirao situaciju koja je prethodila i golu. Podigao je i rezervne igrače, a najviše ovacije dobio je Ivanović. Stožicama se orilo : „Bane, Bane“. Bila je to grupa Čelsijevih fanova iz Domžala koja u tom mestu ima i fan klub.Kao da su i oni osetili da će sjajni defanzivac biti jedan od kreatora preokreta... Poništen mu je i gol u 67. minutu što  je ražestilo kompletnu klupu Čelzija...

Čelsi igrom nije impresionirao u prvom poluvremenu, ali se iz neposredne blizine vidi kakav je to klub, prava armija, nešto nedokučivo iz trenutne perspektive za timove iz ovo regiona. Na klupi pored Murinja sedi bataljon njegovih saradnika, tu su oficijalni novinar, fotoreporter. Glamur i sjaj u svakom smislu... Na kraju, Čelsi je pokazao ozbiljnost, iz lera ubacio u treću brzinu i preokrenuo rezultat.

Događaju na „Stožicama“ prisustvovali su i legende jugoslovenskog fudbala Srećko Katanec i Milko Đurovski. Domaćin se nadao da će mesto u svečanoj loži zauzeti i Robert Prosinečki, ali se legendarni as Crvene zvezde koji je jednu sezonu proveo u Olimpiji nalazi na godšnjem odmoru.

Piše: Darjan Nedeljković


tagovi

Žoze MurinjoreportažaEngleskameđunarodni fudbalEvropaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara