Čeka nas pakao, sanjamo brejk, ne obaziremo se na saopštenja

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.04.19. | 11:43

Suad Šehović otvoreno govorio o očekivanjima pred veliko finale ABA lige

Pregrmela je Budućnost još jednu napornu sezonu, deluje nikad težu i sa više utakmica nego ranije. Evroliga je završena, pa već polako mogu da se svode računi i da se priča o tome kako se crnogorski predstavnik pokazao među najboljih 16 ekipa u Evropi. Mnogi su očekivali znatno bolji skor od Podgoričana u tom takmičenju, ali sve u svemu, tim iz glavnog grada Crne Gore može biti zadovoljan ovogodišnjim nastupom na elitnoj sceni. Pali su u Morači brojni evropski velikani, ali ostaje gorak ukus zbog toga što nije ostvaren nijedan trijumf na strani.

Gurović za MOZZART Sport: Čović bolji igrač za Zvezdu od Reglanda, Budućnost nema šta da traži u reketu

Izabrane vesti

Sada na red dolaze najvažnije bitke ove sezone i Podgoričani će morati da prikupe i onaj poslednji atom snage da ih izguraju. I ne samo izguraju, već dobiju i sebi obezbede novu evropsku odiseju od jeseni. Rival je isti kao pre godinu dana – Crvena zvezda se nalazi na poslednjem stepeniku pred ostvarenje velikih snova (petak, 19.00).

Tim povodom, kapiten Budućnosti, Suad Šehović govorio je o predstojećem rivalu. Kaže da je zadovoljan što je njegov tim uspeo da se domogne finala, te da je prvi cilj ostvaren.
„Došlo je na red ono glavno, ono zbog čega smo se borili i čekali. Uspeli smo nekako da preskočimo Cedevitu, što je dobro, jer bi u suprotnom sezona bila neuspešna. Sada nas čeka još teži zadatak, ali spremni smo“, izjavio je predvodnik ekipe iz Podgorice za Dnevne novine, a prenosi portal CDM.

Ubitačan ritam utakmica tokom sezone uticao je povremeno na igre ekipe iz Morače u ABA ligi. Nekada se dešavalo da Podgoričani u toku jedne sedmice izađu čak tri puta na parket, pa Suad kaže da je pauza definitivno prijala i da je došla u pravo vreme.
„Posle dužeg vremena imamo manju pauzu. Taj naproni ritam uticao je na naše igre sasvim sigurno, ali to nikako ne sme da bude izgovor i moramo da nastavimo da osvajamo gostujuće terene“, nastavio je priču Šehović.

Od prošlogodišnje finalne serije, Budućnost ne zna za pobedu protiv beogradskih crveno-belih. Tri puta su se sastajali timovi iz dva glavna grada, a crnogorski tim je svaki put izlazio kao poraženi. Ni to ne bi bio nikakav problem da tim iz Morače nije u proseku gubio sa 15 poena razlike na ova tri okršaja.
„Poraženi smo, i to svaki put čak i ubedljivo. Ipak, onaj decembarski meč, iako je došao u veoma turbulentnom periodu, dao nam je neke smernice oko toga kako treba da igramo. Sasvim smo korektno odigrali 30 minuta, pa sam siguran da ovaj put možemo da se nosimo sa njima do samog kraja, posebno zbog činjenice da smo mnogo napredovali u igri od tada. Igramo kao tim, raznovrsno i u napadu, ali i u odbrani. Očekujem da budemo na još višem nivou u odnosu na polufinalnu seriju, gde smo u drugom i trećem meču pokazali odlike šampionskog tima“.

Da bi se do titule došlo, neophodno je uzeti brejk na vrelom parketu Hale „Aleksandar Nikolić“. Suad Šehović očekuje da će finale doneti kvalitetnu košarku.
„Bilo bi sjajno kada bismo uspeli da napravimo brejk u prva dva susreta u Beogradu. Spremamo se za petak i mislim da će svaki meč biti poseban. Znamo da nas očekuje paklena atmosfera, no navikli smo na to. Očekujem seriju za košarkaške sladokusce, prave, borbene utakmice. Ipak je ulog ogroman – trofej i nastup u Evroligi i naredne sezone“, rekao je kapiten Podgoričana.

Budućnost je promenila stil igre i navikla se da igra bez Nikole Ivanovića, dok će sa druge strane Zvezda morati da uđe u seriju oslabljena izostankom Džoa Reglenda. Šehović ipak smatra da to ne mora ništa da znači, jer Zvezda ima dosta kvalitetnih pojedinaca koji mogu odmeniti sjajnog košarkaša.
„Vrlo brzo su se adaptirali na igru bez Reglenda, a Čović je najviše preuzeo igru na sebe. Davidovac i Dobrić takođe dobro pokrivaju poziciju pleja. Agresivni su, imaju dosta energije i veoma širok roster, vrlo je važno kada imate 14-15 kvalitetnih igrača, kako stranih, tako i domaćih, jer tako možete lako da kombinujete, pa izostanak Reglenda ništa tu ne remeti“.

Kada se igraju ovakve utakmice, Suad smatra da može presuditi samo trenutak inspiracije, jer su obe ekipe približnog kvaliteta.
„Igraćemo na dva-tri dana, ali ćemo bez obzira na to morati da pružimo maksimum. Mislim da jedino svežina, energija, trenutak inspiracije ili veća koncentracija i mirnoća u odlučujućim momentima mogu presuditi pobednika ove finalne serije“, izjavio je nekadašnji igrač Bosne i Olimpije.

Serija još nije ni počela, a iz Beograda su već počele da stižu „otrovne strelice“. Predsednik tima sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović, pre nekoliko dana je na konferenciji za medije izjavio da se Zvezda u finalnoj seriji bori protiv „državnog projekta“, te da je Budućnost ubedljivo najskuplji tim u regionu i da će u ovoj seriji sve biti drugačije u odnosu na prethodnu sezonu. Suad poručuje da se on i njegovi saigrači neće obazirati na saopštenja koja stižu iz glavnog grada Srbije.
„Uradićemo sve da se ponovo distanciramo, trudićemo se da što manje slušamo i čitamo o tim stvarima, iako ponekad nije lako. Želimo samo da se koncentrišemo na igru, na ono što se dešava na parketu, a da zakulisne radnje ostavimo po strani“, zaključio je Šehović.

Foto: Star Sport, MN Press
 


tagovi

Suad Šehović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara