"ROKO LENI UKIĆ"
"ROKO LENI UKIĆ"

Cedevita osvojila Draženov dom, Cibosi promašili pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.11.14. | 19:54

Blesingejm i Jagodić-Kuridža propustili da Ciboni donesu vrednu pobedu

ROKO LENI UKIĆCedevita je savladala Cibonu posle velike drame u Draženovom domu - 69:71 (24:19, 19:24, 10:14, 16:14). Predovđena Rokom Lenijem Ukićem, Cedevita se izvukla posle očajnog početka utakmice i upisala važnu pobedu u borbi za vrh tabele ABA lige.

Cibosi su krenuli fantastično. U prvoj četvrtini nisu mogli da promaše, naročito za tri poena, pa su na kraju početnog perioda imali pet poena prednosti. Koš uz faul Lalića, doneo je domaćem timu velikih devet poena prednosti samo pet minuta pre kraja poluvremena. Međutim, tada su Pilepić i Ukić dodali gas, pa je Cedevita uspela da na pauzu ode bez deficita - 43:43.

Izabrane vesti

Usledilo je potpuno drugačije poluvreme. U prvom je palo 86 koševa, a u drugom svega 54. Samo tri minuta pre kraja susreta, Cedevita je vodila sedam razlike i činilo se da je sve gotovo, kada su Markota sa pet i Blesingejm sa tri brza poena, doveli Cibonu u vođstvo - 69:68. Odgovornost u sledećem napadu je preuzeo Roko Leni Ukić za 69:70 na semaforu. Ostalo je nekih tridesetak sekundi do kraja susreta, a Cibona je imala loptu. Najpre je Blesingejm promašio trojku, da bi posle ofanzivnog skoka Cibone, Jagodić-Kuridža očajno šutirao sa pet metara. Usledio je brz faul nad Gordićem koji je iskoristio tek jedno bacanje pa je ostalo sedam sekundi da Cibona izjednači ili eventualnom trojkom, dođe do pobede. Ništa od toga se nije desilo. Blesingejm se kao metak probio do koša Cedevite ali je ispred sebe imao dva visoka igrača gostiju pa je Cedevita dobila prvi ovosezonski hrvatski derbi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

CedevitaCibonaDžerel BlesingejmJadranska ligaRoko Leni Ukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara