"Miro Bilan i Miloš Koprivica"
"Miro Bilan i Miloš Koprivica"

Cedevita oprezna pred duele sa Partizanom: Vodili smo 2:0 protiv Zvezde... Nemamo nijedan pehar ABA lige, to moramo da promenimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.17. | 15:44

„Partizanovi navijači su neverovatni i mi bi trebalo da uzvratimo istom merom“, upozorava Džanan Musa

Miro Bilan i Miloš KoprivicaDošlo je vreme za plej-of. Otvaraju ga Cedevita i Partizan i iz bilo kog ugla da se posmatra hrvatski prvak slovi za favorita po pitanju plasmana u finale Jadranske lige.

Zagrepčani su dobili četiri vezana međusobna duela protiv crno-belih na svom parketu, slavili su oba puta ove sezone u ligaškom delu, imaju „dužu klupu“, prednost domaćeg terena i otuda nije čudo što se njihova pobeda u subotnjem meču (19.00) vrednuje kvotom 1,35 u Kladionici MOZZART.

Izabrane vesti

S druge strane, oprezni su...
Celu sezonu se pripremamo za ovaj deo. Mnogo toga smo prošli da bismo stigli do ovde. Bilo je teških trenutaka, ali sam zadovoljan kako je ekipa odradila dosadašnji deo posla. To je prošlost. Ne znači ništa. Dolazi plej-of sa Partizanom i nadam se da uz pomoć publike i krcate dvorane možemo ostvariti naš cilj, a to je prva pobeda. Prošle sezone smo imali 2:0 protiv Zvezde, pa su nas oni dobili u polufinalu. To nam je jedan pokazatelj. Te utakmice nam daju smernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo da ponovimo, a druge stvari koje nisu bile dobre moramo da popravimo. Spremamo se da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobedu“, rekao je Veljko Mršić, strateg Cedevite.

Cedevitina prednost je i u činjenici da je pred svojim navijačima vezala čak 12 trijumfa u svim takmičenjima i da bi joj eventualnu vođstvo od 1:0 u seriji znatno olakšalo posao, sa psihološke tačke gledišta, pred dolazak u „Pionir“.
Ako budemo na nivou na kojem treba da budemo i koji polufinale zaslužuje, očekujemo, pobedu. Verujemo u sebe. Svaki igrač trebalo bi da misli da možemo da osvojimo trofej, jer samo sa takvim mentalitetom to možemo ostvariti. Nama je to cilj, jer još uvek nemamo nijedan pehar ABA lige i moramo dati maksimum da to ostvarimo. Protiv Partizana kod nas je uvek puna dvorana, pogotovo zato što je sad polufinale doigravanja. Mislim da nam je neophodna podrška, jer su Partizanovi navijači neverovatni i mi bi trebalo da uzvratimo istom merom. Mislim da nas navijači mogu podići da ostvarimo pobedu i pozvao bih sve da dođu u Dom sportova i da nas podrže“, rekao je Džanan Musa, prvotimac Cedevite.

Prvi meč polufinalne serije ABA lige između Cedevite i Partizana na programu je u subotu od 19.00 u zagrebačkog Dvorani sportova, dok je drugi zakazan za 25. marta u Beogradu od 20.00. Eventualna majstorica igraće se u Zagrebu.

Tim koji prvi ostvari dve pobede će u finalu na megdan boljem iz serije Crvena zvezda - Budućnost, koja počinje u nedelju, a kvote Kladionice MOZZART za taj duel pogledajte OVDE.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Veljko MršićJadranska ligaHrvatskaDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara