"Džekson"
"Džekson"

Cedevita konačno pogodila s pojačanjem: Džekson sa 38 poena razbio Nižnji!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.16. | 20:36

Amerikanac blistao

DžeksonAko je Cedevita na početku sezone debeli promašila sa pojačanjima, onda je čistka i dovođenje Pjera Džeksona bio pravi potez. Amerikanac je razbio Nižnji Novgorod kome je u pobedi od 92:77 postigao 38 poena.

Cedevita je prvo poluvreme odigrala jako loše gubila u jednom momentu i 17 razlike, ali sve što je igračima iz Zagreba nedostajalo u prvih 20 minuta nadoknadili su u nastavku. Kraj treće deonice i početak poslednje prošao je u znaku Cedevite i ušlo se u egal završnicu.

Izabrane vesti

Pjer Džekson je nosio Cedevitu do stizanja Nižnjeg, Miro Bilan pojačao u završnici i klub iz Zagreba je stigao do prve pobede u Evrokupu protiv ekipe koja nije iz ABA lige. Ukupno drugog trijumfa.

Džekson je dao 38 poena, Bilan 18.

Gran Kanarija je bila ipak preveliki zalogaj za MZT koji sada posle četiri utakmica ima isto toliko poraza, dok je Kanarija maksimalna. Gosti sa Kanarskih ostrva bili su bolji s 98:75 i tako su potvrdili činjenicu da abaligaši jako teško pobeđuju u Evrokupu.

Španski sastav je od samog početka pokazao da je favorit i jači rival pa je posle 10 minuta rezultat glasio 24:17. MZT se malo trznuo iz sna u trećoj deonici, ali je sve to bilo malo da bi se barem napao i ugrozio najjačim tim u grupi.

Najefikasniji u pobedničom sastavu bili su Kajl Kjurik sa 19, Eulis Baez sa 15 i Sasu Salin sa 14 poena. Kod MZT-a najefikasniji je bio Džoš Skot sa 22 poena.

Lijetuvos Ritas je lagano izašao na kraj sa Fuenlabradom savladavši ga 101:84 u veoma efikasnoj partiji, dok je Valensija bila malo manje ubedljiva, ali uspešna na gostovanju Lokomotivi Kubanju - 73:64.

(FOTO: ABA liga)


tagovi

Pjer DžeksonMZT SkopljeJadranska ligaHrvatskaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara