"Kimih u zagrljaju Vidala"
"Kimih u zagrljaju Vidala"

Ćavi - moja inspiracija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.16. | 16:57

Džošua Kimih o uticaju Barsinog čarobnjaka na fudbalski razvoj

Kimih u zagrljaju Vidala

Tek mu je 21. godina, ali je Džošua Kimih oduševio nastupima na početku ove sezone.

Izabrane vesti

Nekada desni bek, nekada zadnji vezni, mladi fudbaler se iskazao golovima u Bundesligi (četiri) i u Ligi šampiona (tri). Letos se pisalo čak i o selidbi Kimiha u Mančester Siti, razumljivo jer ga Gvardiola obožava, ali su u Bajernu odlučili da mu daju prostora da igra kako bi ga odvratili od te namere.

MOZZART KVOTE, Bajern - Augzburg: 1 (1,20), X (6,25), 2 (11,0)

Ono što je najzanimljivije je što jedan Nemac inspiraciju crpi iz glavnog grada Katalonije, gde je jedan od glavnih protagonista Barsine "tiki-take" imao presudni uticaj na njegov fudbalski razvoj.  
„Ćavi mi je bio uzor kada sam odrastao. Bio je vrlo dobar fudbaler, tehnički besprekoran, pravi vođa. Imao je neverovatnu sposbnost da vodi tim i aposlutno je timski igrač. Tačno zna kako treba da kombinuje sa saigračima i uvek je podređen timu. Divim mu se kao idolu i zbog činjenice da je odskakao od svih, iako nije bio fizički jednak sa protivnicima“, ističe Kimih

Mladi fudbaler u Bajernu ima priliku i da stasava uz veterana Filipa Lama, za kojeg kaže da je takođe značajna figura u njegovoj karijeri.
„Trenutno mi je upravo Filip glavni uzor. Postoji malo fudbalera u modernom fudbalu koji pokazuju podjednak nivo konstantnosti u formi kao što je to slučaj sa Lamom. Ne mogu da se setim tri loše utakmice koje je odigrao, dok mnogim drugim fudbalerima mogu da ih nabrojim“, zaključio je Džošua Kimih.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Bajern MinhenĆaviDžošua KimihFilip LamNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara