"Rosicki postiže gol"
"Rosicki postiže gol"

Časovi fudbala veterana Rosickog i promaja u odbrani Tobdžija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 18:47

Asistencija Čeha za Mesuta Ozila, pa volej za pobedu od 3:2 protiv Brajtona i plasman u peto kolo FA Kupa

Rosicki postiže golU derbiju protiv Mančester Sitija 2:0, sada i 3:2 u okršaju sa Brajtonom u četvrtom kolu FA kupa. Arsenal sebi nije dozvolio da se obruka kao što su to učinili Čelsi i Mančester Siti. Tomaš Rosicki je protivniku iz Čempionšipa pojasnio razliku između elite i "ostatka sveta", iako su i domaći pokazali zube, pa čak mogu i da budu ljuti jer su verovatno oštećeni za penal.

To međutim ne menja činjenicu da je vremešni Čeh igrao kao u najboljim danima. Istina, prvi gol, ujedno i svoj prvi u sezoni, već u drugom minutu utakmice postigao je tek oporavljeni Tio Volkot, ali je u nastavku meča Rosicki bio taj koji je vukao konce igre. U 24. minutu maestralno je pronašao Mesuta Ozila i Nemcu omogućio da prekine golgeterski post koji se protezao još od septembra, a potom u 59. odbio prvi trzaj Brajtona i posle ukradene lopte, finte i fine kombinacije sa Olivijeom Žiruom volejom sa ivice kaznenog prostora poslao Tobdžije među 16 najboljih u FA kupu.

Izabrane vesti

Sem Baldok je u 76. minutu  lobovao Vojćeha Ščensnog za konačnih 2:3, ali ni njegov ni raniji gol Krisa O’Grejdija nisu bili dovoljni za iznenađenje u Brajtonu. Nesigurna i utisak je previše opuštena odbrana Arsenala jednostavno nije mogla da primi onoliko golova koliko su raspoloženi napadači mogli da daju.

Uostalom, zar napadački fudbal nije osnovna karakteristika Arsena Vengera? Pristup koji u Premijer ligi možda više i ne prolazi, ali Arsenal ne želi da se odrekne krune u FA kupu. Večeras im je doduše i sudija Mark Klatenburg dao vetar u leđa pošto je prevideo igranje rukom Kaluma Čejmbersa u svom kaznenom prostoru u poslednjim minutima utakmice.




(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Tomaš RosickiPremijer ligaFA kupEvropaEngleskaČempionšipBrajtonArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara