""
""

Čarobno veče na Parku prinčeva: Ronaldo aplaudirao Ibri akrobati (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.02.14. | 22:18

PSŽ lako izašao na kraj sa Valensijanom (3:0)

Razlika u klasi je očigledna, baš kao i razlika na tabeli, pa je lider Pari Sen Žermen lako izašao na kraj sa borbenim – i ništa više od toga – fudbalerima Valensijana i slavljem u uvodnoj utakmici 25. runde (3:0) nagovestio da spremno čeka mnogo zahtevniji okršaj sa Leverkuzenom u Ligi šampiona.

Još jednom se potvrdilo da u ekipi Lorana Blana sve funkcioniše kao podmazano ako u ranoj fazi meča „otvori“ protivnika, a večeras je ulogu egzekutora najpre pripala Ezekijelu Laveciju, koji je spretno reagovao na odbijenu loptu posle slobodnog udarca Zlatana Ibrahimovića i razgalio navijače, posvetivši gol stricu ubijenom u Argentini – 1:0.

Izabrane vesti


U glavnoj ulozi, ipak, bio je Ibrahimović. Još u prvom poluvremenu je propustio nekoliko prilika (plus šansa Veratija), kao da se zbog toga razljutio, pa se odmah početkom drugog dela postarao da duplira vođstvo. Još jednom majstorijom, posle asistencije Johana Kabaja, kome je ovo bila prva utakmica u ulozi startera od dolaska iz Njukasla.


Inače, Zlatan baš voli da igra na Parku prinčeva, što potvrđuje podatak da mu je ovo bio 14. gol na poslednjih osam prvenstvenih utakmica pred domaćom publikom. Od 19 lgaških čak 16 je dao kod kuće. Na tome mu je čestitao njegov idol iz tinejdžerskih dana, Brazilac Ronaldo, koji je na godišnjicu objave kraja karijere stigao baš u Pariz i iz lože aplauzom pozdravio Šveđanina kad se ovaj u 64. minutu preselio na klupu.

Ronaldo na tribinama Parka prinčevaPrethodno je mogao da postigne i drugi gol, ali je na pas Lavecija nespretno natrčao urugvajski štoper Kagelhamher i autogolom overio 17. pobedu Svetaca.


LIGA 1 – 25. KOLO

PSŽ – Valensijan 3:0 (1:0)
/Laveci 18, Ibrahimović 50, Kagelmaher 52/

Subota:
17:00 Bastija – Monako
20:00 Lorijen – Tuluz
20:00 Nica – Nant
20:00 Rems – Bordo
20:00 Ren – Monpelje
20:00 Sošo – Gengam

Nedelja:
14:00 Lion – Ajačio
17:00 Evijan – Lil
21:00 Sent Etjen – Marsej

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićPari Sen ŽermenLiga 1FrancuskaRonaldoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara