"Butorović"
"Butorović"

Butorović: Real, Milan i Ajaks dolaze na proslavu 100. rođendana Vojvodine!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.01.13. | 20:44

"Sa Ajaksom smo već potpisali ugovor. Sa FSS imamo izuzetnu saradnju, jer s njima ne komuniciramo. Menadžerima su vrata Vojvodine zatvorena", kaže Butorović

Butorović

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović, koji je na tom mestu pet i po godina, otkrio je u intervjuu za list Politika da sprema veliko iznenađenje dogodine, kada će klub proslaviti 100. rođendan. Prvi čovek novosadskog kluba je dodao da ima “izuzetnu saradnju” sa FSS i menadžerima i da se, za razliku od večitih rivala, nalazi u plusu 1,25 miliona evra.
“Spremamo veliku proslavu koja će nas koštati oko pola miliona evra. U toku su pregovori s najvećim evropskim klubovima. Zamišljeno je da na našu proslavu dođu igrači Reala, Milana i Ajaksa i da igraju u svojim dresovima. S Ajaksom smo već potpisali ugovor. Planiramo da prvih 45 minuta igraju naši veterani a u drugom delu i sadašnji igrači. Sve to će se odigrati pod geslom: "Svi ste nam isti, uvažite nas”. Uefa inače uvek daje novac za tako velike jubileje klubovima koji igraju u Evropi”, kaže Butorović za Politiku.

Kakav odnos imate sa FSS i sa menadžerima?
“Imamo izuzetnu saradnju, jer s njima ne komuniciramo. Nema nas ni u jednom forumu FSS. Javno pitam, naravno ne okrivljujem nikoga, da li je normalno da klub kao što je Vojvodina nema predstavnike u Izvršnom odboru FSS. Menadžerima su vrata Vojvodine zatvorena. Oni u osamdeset posto slučajeva prave robovlasničke ugovore. Pitam se ko im to dozvoljava. Mi ih u Vojvodini ne želimo i dok sam na čelu kluba tako će biti".

Koliko je klub od vašeg dolaska zaradio od transfera?
“Oko 15 miliona evra. Prodali smo Kačara za tri miliona evra Herti, Despotovića, Đurića, Petkovića, Medojevića, Tadića, Stevanovića, Melega, od milion do dva miliona evra. Vojvodina prodaje igrače u najbolje lige Evrope. Zar to nije potvrda dobrog rada. Nismo u minusu kao mnogi klubovi".

Posebnu pažnju skrećete stilom oblačenja?
“Gledajući nas ‘biznismene’ muka mi je kada vidim one što nose dva broja veće i odelo i cipele, a izigravaju dase. Nosim ono što mi odgovara. Porodica mi je najžešći kritičar, dva sina, koji se školuju u Londonu i govore po pet jezika, i supruga koja je takođe fakultetski obrazovana. Teraju me da nosim odela. Razlikujem se od ostalih predsednika, ali sam prirodan. Ne možete da me vidite u pozorištu, bioskopu i opera, ali sam čest gost diskoteka i kafića. Ne pijem. Volim cigane i žene”, zaključio je Butorović.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Ratko ButorovićSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara