"Miler je iznenadio u Asenu"
"Miler je iznenadio u Asenu"

Bura u Asenu: Rosi pao, Markez se jedva dokopao druge pozicije posle prekida trke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 15:27

Crvene zastave, kiša, pad Valentina Rosija i prva pobeda u karijeri za Džeka Milera obeležili Moto GP trku u Asenu

Miler je iznenadio u Asenu

Sve je stalo u Holandiji u 15. krugu najstarije Moto GP trke u šampionatu. Crvene zastave su označile da će se trka nastaviti kada letnji pljusak stane, i bilo je tako. Kada su motociklisti ponovo startovali, Valentino Rosi je preuzeo vodeću poziciju, a onada je pao pošto nije uspeo da održi balans sa Jamahinim motocilom na klizavom asfaltu. Tu je bio kraj njegovih nada, pa je Italijan ostao bez plasmana na trci u Holandiji.

Izabrane vesti

Mark Markez je iskoristio Rosijev pad i zauzeo drugo mesto posle borbe sa Džekom Milerom. Španac je na ovaj način uknjižio  novih 20 bodova u generalnom plasmanu što je u ovom trenutku itekako velika prednost u generalnom plasmanu. Istorijski uspeh na stazi u Asenu je ostvario pomenuti Džek Miler, kome je ovo prva pobeda u Moto GP konkurenciji. Treću poziciju na trci u Holandiji sasvim neočekivano zauzeo je  Skot Reding.

Uspeh Džeka Milera je utoliko veći ukoliko se zna da je on prvi motociklista od 2006. godine koji pobeđuje na trci a pri tom nije član fabričke ekipe.

Horhe Lorenco je potpuno podbacio u Holandiji, pošto je kroz cilj prošao tek deseti jer mu staza u Asenu jednostavno ne odgovara. To je bilo uočljivo još na nezvaničnim treninzima kada je vozio krugove koji su bili znatno ispod njegovog ustaljenog proseka.

Trku u Holandiji su obeležile izuzetno loše meteorološke prilike, promenljivi uslovi na stazi, ali i iznuđena odluka direkcije trke da se takmičenje prekine u 15. krugu zbog kiše koja je pretila da ugrozi bezbednost svih takmičara. U momentu kada je pala crvena zastava prvo mesto na trci držao je motociklista Pramak Dukatija, Danilo Petrući, ispred DoviciozaValentina Rosija.

Važno je spomenuti da je Andrea Doviciozo vodio u poslednjem krugu koji je kompletno vožen pre pekida trke. To je ujedno i razlog zbog koga je baš on dobio prvu startnu poziciju prilikom ponovljenog starta nakon koga je voženo još 12 krugova. U ovom, uslovno rečeno drugom delu trke zaista se svašta dešavalo na stazi. Najzanimljiviji momenti su Rosijevo i Doviciozovo izletanje, kao i Petrućijevo odustajanje zbog kvara na motociklu.

U samom finišu trke Mark Markez je stupio u vođstvo, ali mu u nameri da pokori holandsku pistu na ruku nije išao ovoga puta iznenađujući Džek Miler. On je pretekao favorizovanog Španca, pa smo od tog momenta, pa sve do kraja trke gledali prizor u kom je Markez pratio Milera što niko pre starta nije mogao ni da zamisli. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezDžek Miller

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara