""
""

Buongiorno Italija: I to se dogodilo, Juve se žali na sudije - Garsija, da li si zadovoljan?

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.01.15. | 11:57

Štampa na Apenima na različite načine opisala gnev igrača i rukovodstva Stare dame posle remija sa Interom

                                            (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Vatrometni početak godine u Serjii A, začinjen otrovnim polemikama oko sudijskih odluka  na liniji Juventus - Roma glavna je tema o kojoj piše jutros italijanska štampa. Ističe se da je Mančini uspeo da preporodi Inter, da je Milan napravio još jedan korak unazad, da se Napoli vratio u formu i da je Felipe Anderson postao novi fenomen Serije A.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter živ, Juve stop” opis je jučerašnjeg  „derbija Italija“ u  Gazeti. Milanski list piše da je utakmica imala dva lica, u prvom je dominirao Juventus, a u drugom Inter koji ne samo da je izjednačio s golom Ikardija već je mogao i da pobedi da je Argentinac bio malo manje egoista.

U redakcijskom komentaru sa naslovom „Dama lepa i rasipna“, Gazeta ističe da je Juventus još jednom propustio da zatvori utakmicu na vreme i da je onda usledila kazna. U poslednjih šest utakmica, Bjankoneri su samo jednom ostvarili pobedu.

Na prvoj strani Gazete se podvlače i sledeći potezi Juventusa i Intera u prelaznom roku: Rolando je gotovo Bjankonero, danas odlučujući napada da Šaćiri postane Nerazuro“.

Ni Gazeta nije propustila priliku da se pozabavi velikom polemikom koja se rasplamsala posle spornog pobedonosnog gola Rome protiv Udinezea: Gol duh pun otrova i Roma se približila na minus 1“. U nadnaslovu se podseća da je Udineze bio oštećen i za jedan nedosuđen penal nad Koneom od strane Emanuelsona. U stručnoj analizi Gazete se ističe da je jedino rešenje za sporne golove upotreba tehnologije koja se već koristi u Premijer ligi, tzv. goal line technology: „Jedini protivotrov je upotreba tehnologije“.

Milanski sportski listi ističe i iznenađujuću, koliko i zasluženu, pobedu Sasuola nad Milanom na San Siru: „Veliki Sasuolo. Bradati Zaza zaledio Milan. Jao, jao Inzagi“, aludira Gazeta na savet Berluskonija Čerčiju da obrije bradu i izjave Inzagija da će 2015. biti godina Milana.

CORRIERE DELLO SPORT

„Juve stop, Roma -1“ glavni je naslov na prvoj strani Korijerea koji prikazuje Astorija i Totija kako proslavljaju jedini gol na utakmici protiv Udinezea.

„Mančinijev preporođeni Inter uzdrmao Bjankonere i zaustavio ih remijem. Đalorosi sve bliži Juveu, polemike oko gola Astorija. Marota: Previše usluga na račun Garsije“, požalio se generalni direktor Juventusa Bepe Marota.

Glavni i odgovorni urednik Korijerea u redakcijskom komentaru se zalaže za upotrebu tehnologije na terenu i ustaje protiv kampanje koja se, po njemu, vodi protiv RomeDa tehnologiji, ne strategiji protiv  Đalorosa“.

„Felipe rasplamsao snove Lacija“ naslov je ankete Korjerea sa bivšim velikim zvezdama Lacija koje su su Felipea Andersona krunisali kao novog velikog igrača koji, po njima, ima dribling Laudrupa i brzinu Bejla.

„Zola pregažen, Iguain šou Napoli treći, krah Milana“ , zbirni je naslov posvećen rezulatima jučerašnjih utakmica Palermo-Kaljari(5-0), Čezena-Napoli(1-4), Milan-Sasuolo(1-2).

TUTTOSPORT

„Roma favorizovana u Udinama, Juve oštećen protiv Intera: Garsija, zadovoljan?“ otvara torinski sportski dnevnik sa polemičkim pitanjem današnje izdanje.

Ikardi izjednačio, ali Bjankoneri se žale na dva nedosuđena penala. Na Frijuliju gol-duh Astorija i nedosuđen penel nad Koneom. Žestoki napadi Poca i Marote na trenera Rome Rudija Garsiju: stalno se žali, a onda...“, piše Tutosport u podnaslovu sa fotografijom sudije Bantija koji daje žuti karton Morati zbog simuliranja( reč je o pogrešnoj proceni Bantija, Kampanjaro je zakačio levu nogu Morate, istina izvan kaznenenog prostora)

„Milan flop, Inzagi se razbesneo“ naslov je koji opisuje događanja na San Siru koja su sertifikovala pobedu Sasuola nad Rosonerima 2-1.

„Kakav Palermo. Noćna mora za Zolu. Super Napoli“, zbirni je naslov za pobede Palerma i Napolija nad Kaljarijem odnosno Čezenom.

Tutosport iznosi i nezadovoljstvo navijača Torina remijem i igrom protiv Kjeva  u Veroni: Toro, gubi delove. Neophodna su pojačanja. Kairo, red je na tebe“, eksplicitno se poziva gazda Torina da otvori novčanik i dovede par pojačanja u redove Granata.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Simone ZazaSerija AsasuoloRomaPol PogbaMilanMauro IkardiKarlos TevesJuventusItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara