""
""

Buongiorno Italia: Tavekija gone zbog seksualnog uznemiravanja

Vreme čitanja: 6min | uto. 21.11.17. | 12:05

Naravno, piše se i o sudbini italijanskih klubova u Ligi šampiona

                (OD DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Ostavka Karla Tavekija na mesto predsednika FS Italije se nalazi u prvom planu dok saznanja Korijere dela sere prave novi vrtlog oko njega budući da ga jedna funkcionerka FS Italije optužuje za seksualno zlostavljanje. Od ostalih vesti, pažnju zaslužuju italijanski klubovi u Ligi šampiona. Napoli se drži za poslednju slamku spasa da može da stigne do osmine finala Lige šampiona, Roma se nada  da će u Madridu matematički obezebediti prolaz u sledeću fazu kao i Juve protiv Barselone u Torinu. Za Bjankonere bi trijumf protiv Barse bio najbolja terapija da zaborave posrtanje na Marasiju. Piše se i o tome da je Lučano Spaleti otkako se vratio iz Rusije osvojio najviše bodova u Seriji A posle Alegrija i da niko u Evropi nije tako presudan za rezultate svog tima kao Mauro Ikardi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Adio Tav. Prašina oko prinudne uprave”, piše Gazeta na naslovnici da se posle ostavke Karla Tavekija na funkciju predsednika FS Italije otvara nekoliko scenarija za budućnost Kalča. Jedna od njih je i uvođenje prinudne uprave koju nije isključio predsednik Italijanskog olimpijskog komiteta Đovani Malago. “Tavekjov napad: Ja sam žrva političke ujdurme. Malago se ne zaustavlja: Ako bude neophodno intervenisaćemo. Ali fudbalski svet želi da ide na izbore u sledeća tri meseca kako predviđa statut FS Italije”, sublimira u par rečenica Gazeta sve što se događalo juče. Na unutrašnjim stranama Gazeta već stavlja u prvi plan dva imena za funkciju predsednika FS Italije. Jedan je Mikele Uva drugi je Bili Kostakurta. Nije isključeno da njih dvojica ne budu i tzv. tiket. Uva bi predstavljao menadžerski deo a Kostakurta bi svojim imenom i karijerom garantovao promenu kursa u FS Italije.

U redakcijskom komentaru Gazeta podseće da sa Tavekijevom ostavkom nisu rešeni problemi, naprotiv: ”Partija završena? Ma kakvi, ovo je tek početak”. Na unutrašnjim strnama se piše i o mogućim naslednicima Venture na klupi Azura. U igri su i dalje velika imena poput Ančelotija, Kontea, Mančinija, Alegrija, ali odluka neće biti doneta pre proleća i i do tada će Azure voditi selektor mlade reprezentacije Di Bjađo.

“Napoli sve ili ništa. Protiv Šahtjora je neophodna pobeda. Sari se i u Ligi šampiona uzda u Insinjea”, piše ispod zaglavlja milanski dnevnik. Na unutrašnjim stranama se kaže da će Sari napraviti četiri izmene u odnosu na tim koji je igrao protiv Milana. Kulibali ne igra zbog kartona pa će njegovo mosto zauzeti Rumun Kirikeš dok će naš Maksimović ponovo grejati klupu. Na bekovskoj poziciji Mario Rui će ustupiti mesto Hisaju a Mađo će delovati po desnom boku. Na sredini terena Žoržinjo i Alana prepustiće mesto startera Dijavari i Žjelinskom.

Inter leti sa Sapaletijem a odlučujući golovi su delo Super Ikardija”, piše Gazeta da su trener i golgeter Nerazura stubovi preporoda Intera. “Spaleti drži ritam za 'skudeto'. Od kada se vratio iz Rusije, samo je Alegri osvojio više bodova od njega”, ističe Gazeta. Na unutrašnjim stranama se zapaža da nijedan igrač u Evropi ne utiče toliko na rezultate svog kluba kao Ikardi. Maurito je postigao više od polovine golova koje je dao Inter, 13 od 25.

Istovremeno se piše da u Apijanu Đentileu raste optimizam da bi Inter mogao da se ozbiljnije pojača u januaru:”Pastore kuce na vrata a o Ramiresu odlučuje Suning”. Dolazak Argentinca i Brazilca u zimskom prelaznom roku dao bi “fosfor” i “mišiće” sredini terena drugoplasiranom timu u Seriji A.

“Pravi Milan se i dalje ne vidi. Montela nastavlja da gradi i razgrađuje”, upire prst list da je jedan od motiva loših rezultata i igre Rosonera to što trener nije uspeo da formira kostur tima startera.

Gazeta piše i da je juče trener Juvea Maks Alegri imao sastanak sa upravom kluba, a zatim sa igračima. Na prvom je objasnio razloge lošijih rezultata a na drugom je tražio od svojih fudalera da se trgnu. Najavljuje se i da bi Bjankoneri mogli da promene formacijsku postavku, od 4-2-3-1 u 4-3-3 ili 3-4-3 što bi trebalo da bude lek za veliki broj primljenih golova u dosadašnjem delu sezone, više od jednog po utakmici. Ipak, ističe Gazeta najveći problem je što Alegri još uvek nije uspostavi novi bedem ispred Bufonovog gola. Jedini siguran starter je Kjelini dok svi ostali kruže, od tribina preko klupe do terena.

CORRIERE DELO SPORT

“Lopta zatvorenik. Tavekio popustio i podneo ostavku. Malago želi prinudnu upravu, ali neće ići tako lako, fudbalski svet se isprečio: izbori za tri meseca?”, pita se ispod zaglavlja Korijere posle jučerašnjeg burnog dana u FS Italije. Korijere upozorava da će se sa proizvodnjom haosa i nesigurnosti u krovnoj kući fudbala propustiti još jedna šansa da se Kalčo reformiše.

“Roma do daske”, poziva Korijere Đalorose da se ne zaustavljaju posle trijumfa u derbiju protiv Lacija i da nastave pozitivnu seriju u Madridu protiv Atletika i tako obezbede plasman u osminu finala Lige šampiona kolo pre kraja faze po grupama. “Di Frančesko obara rekorde i juri kvalifikaciju za osminu finala”. Na unutrašnjim stranama Korijer ističe zasluge Di Frančeska za preporod Rome, piše da će biti ponovo primenjen masovan “turnover”, odnosno da će sutra na Vanda Metropolitano istrčati na teren pet igrača koji nisu počeli meč protiv Lacija. Među njima su Bruno Pereš, Huan Žesus, Gonalon, Pelegrini dok se Defrel i Žerson bore za poslednji dres startera. Naš Kolarov, uz golmana Alisona i Džeka, ostaje nezamenljiv za Di Frančeska.
“Lacio, Kaseres i Badelj za Inzagijev sprint”, najavljuje list da će u januaru pojačati redove Nebeskoplavi reprezentativac Urugvaja, već je sve dogovoreno sa Veronom, a sve je bliži transferu iz Fjorentine u Lacio hrvatski internacionalac Milan Badelj. U suprotnom pravcu iz Rima bi mogli da krenu Kataldi(trenunto na pozajmici u Beneventu) i naš Filip Đorđević.

TUTTOSPORT

“Barsaterapija” recept je koji predlaže na naslovnoj strani Tutosport objavljujući fotografiju Paula Dibale. “ Posle poraza od Sampa najebolji lek  za Juve bi bila pobeda nad Barselonom. Alegri će promeniti pola tima . Dibala želi da pronađe sebe samog”, piše Tutosport. Na unutrašnjim stranama se dodaje da će pored Bufona koji se vraća na gol na teren istrčati ponovo De Šiljo i Aleks Sandro, Benatija ili Barzalji će zameniti Ruganija, Matuidi će igrati na mestu Kedire  a Dibala će se vratiti na svoje mesto koje je privremeno okupirao na Marasiju Bernardeski.

Torinski dnevnik objavljuje intervju sa Žordijem Albom koji je nekoliko puta bio viđen kao moguće pojačanje Juvea:”Mandžuki i Duglas Kosta su opasni klijenti za mene ”.

“Kairo naredio dupli zaokret”, naslov je priče u kojoj se tvrdi da je vlasnik Torina zatražio od svojih “zaposlenih” da pobede Milana jer  mu je posebno stalo da porazi Rosonere. Predsednik Granata je poručio i Belotiju da postane ponovo gladan golova i da će mu tako Torino nadoknaditi sve što je izgubio za izostali odlazak Azura na Mundijal u Rusiju.

U redakcijskom komentaru povodom bure u FS Italije se navodi da je Italije potreban dobar i pouzdan selektor i da Serija A mora da se odvoji od ostatka fudbalskog pokreta.

Inače, Korijere dela sera objavljuje danas svedočanstvo jedne zaposlene žene u FS Italije koja je prijavila odlazećeg predsednika Karla Tavekja za seksualno uznemiravanje. Funkcionerka FS Italije predala je svom advokatu dokazni audio i video-materija i dala mu nalog da podnese tužbu protiv Tavekija. Prema njenim navodim, Tavekio nije samo koristio vulgarne reči  i neumesne “komplimente”, već je pokušavao i da je dodiruje za zadnjicu i grudi.

Piše: Želko Pantelić

(Foto Action Images)


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaKarlo TavekioSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara