"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Specijalitet De Bur - još jedna Interova evropska bruka

Vreme čitanja: 5min | pet. 30.09.16. | 11:15

Totijeva žurka se nastavlja

Izabrane vesti

Italijanska štampa ne štedi Inter koji je juče odigrao čak lošiju utakmicu od one koju smo videli protiv Hapoela na startu Ligi Evrope. Poraz od Sparte, i posebno način na koji je utakmica izgubljena, ponovo su zaljuljali klupu Franka De Bura i poveli priču o šansama da utakmica protiv Rome bude njegova poslednja na klupi Nerazura za Holanđanina. Piše se i o još jednoj maestralnoj predstavi Frančeska Totija koji je asistirao za tri od četiri gola Rome protiv Astre. Tutosport je već sveo trku za skudeto na dva tima: Juve i Napoli. Gazeta je već promovisala Danija Alveša u novog lidera Juvea, igrača koji vadi kestenje iz vatre. Korijere najavljuje da će Simone Inzagi već treći put u ovoj sezoni promenit formacijsku postavku Lacija. Protiv Udinezea se vraća na kanonski model 4-4-2. Čezare Prandeli, novi trener Valensije, potvrdio je da je Klaudio Lotito pogazio reč da će ga postaviti za trenera Lacija.

LA GAZZETTA DELLO SPORTevropski krah Intera prva tema u Gazeti

Još jedna bruka Intera u Ligi Evrope: Eurokrah Intera” dominira naslov prvom stranom Gazete sa fotografijom dvojice simbola brukanja Nerazura u Evropi ove sezone: Franka De Bura i Andree Ranokje.

Od flopa protiv Hapoela do tri gola primljena od Sparte. Bez Mirande, Žoaa Marija i Ikardija (igrao samo poslednjih 20 minuta) je totalna katastrofa: Inter pred eliminacijom”, stoji u podnaslovu dok se na unturašnjim stranama doza kritika povećava. “Specijalnost brukanje. Inter izgubio bez reakcije. Neprihvatljiv način na koji su Nerazuri primili prva dva gola”, deo je arsenala zamerki na račun igrača i trenera Intera Franka De Bura. U redakcijskom komentaru se upozorava da Inter na ovaj način “gubi ugled i obraz u Evropi i Italiji”.  List prenosi i De Burove reči koji umesto da preuzme odgovornost svaljuje krivicu na igrače: “De Bur ljut: Igramo kao početnici”. I ko je za to kriv, pita se Gazeta.

 “Od Totija 40 do 4:0. Sa kapitenom žurka se nastavlja”, naslov je posvećen pobedi Rome nad rumunskom Astrom u kojoj je ponovo briljirao Frančesko Toti, zabavaljajući ceo stadion i televizijsku publiku svojim potezima i majstroijama. “Ni kada sam imao 25 godina se nisam ovako dobro osećao”, rekao je Toti posle utakmice.

U ljubičastoj petardi Zarateova bajka: tresao mreže i plakao”, ističe Gazeta ljudski aspekt trijumfa Fjorentine nad Karabagom 5:1, odnosno posvetu Zaratea (postigao dva gola) svojoj supuzi koja je uklonila tumor na dojci.

Sa Genkom samo Politano i umor”, opravdava Gazeta poraz Sasuola protiv Genka na gostovanju u Bellgiji (1:3). Tim koji je izbacio Crvenu Zvezdu iz Lige Evrope izgubio je četiri startera u poslednje dve nedelje (Berardi, Kanavaro, Dankan, Matri) i njihovo odsustvo se i te kako osetilo.

Kina, Putin, Kaka: Berluskoniju čitav svet četstitao rođendan”, svedoči Gazeta da uprkos negativnom medijskoj slici zbog njegovog političkog angažmana, Silvio Berluskoni ostaje najvoljeniji fudbalski predsednik među fudbalerima i sportskim radnicima.

Gazeta posvećuje danas i celu stranu Daniju Alvešu koji se, po mišljenju lista, već savršeno uklopio u Alegrijevu crno-belu mašineriju: “Golovi, režija, osmesi, evo super Alvesa: Čovek koji rešava probleme, čovek više”, veze pohavle milanski dnevnik na račun Brazilca.

Prandeli: Ja, Valensija i fudbal bez memorije”, naslov je koji najavljuje veliki intervju sa bivšim italijanskim selektorom i novim trenerom Valensije. U razgovoru za Gazetu Prandeli je potvrdio da je imao dogovor sa Lotitom da preuzme Lacio ali da predsednik Nebeskoplavih nije ispoštovao datu reč.

CORRIERE DELLO SPORTvečni Toti - opet

Roma seva”, to je vodeći naslov kojim Korijere markira pobedu Đalorosih protiv skormnih Rumuna iz Astre. I rimski dnevnik podvlači odličnu partiju Frančeska Totija: “Lagana šetnja za Đalorose, kapiten slavio i poklanjao asistencije: Strotman načeo Astru, Salah je dokusurio. Roma na čelu tabele”, stoji u podnaslovu. U redakcijskom komentaru, po ko zna koji put, se upotrebljava atribut večni za Frančeska: ”Večni Toti pravi uvek razliku”.

Spremno je sedmo izdanje Lacija”, insistira ispod zaglavlja Korijere na činjenici da će trener nebeskoplavih Simone Inzagi ponovo promeniti tim za utakmicu sa Udinezeom. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da će posle početne formacije 4-3-3 koja je promenjena u 3-5-2, Inzagi u Udinama izvesti tim u postavci 4-4-2, sa Patrikom koji će igrati umesto povređenog Baste na poziciji desnog beka, a na sredini terena će biti Parolo i Milinković-Savić ili Kataldi (srpski reprezentativac je u prednosti u odnosu na svog italijanskog kolegu).

Gatuzova strast: neću izdati moju Pizu”, izjavio je u intervjuu za Korijere Đenaro Gatuzo koji čini čuda na klupi kluba iz grada sa Krivim tornjem, budući da uprkos svim teškoćama, koje pogađaju klub iz Serije B, nastavlja da beleži dobre rezultate.

TUTTOSPORTTutospost otpisao sve osim Juventusa i Napolija

Torinski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa analizom snage Juventusa i Napolija koji su jedini ozbiljni pretendenti u trci za skudeto. “Juve ima kratak pokrivač. Sari, prestani da se žališ”, poručio je u intervjuu veoma poznati sportski rukovodilac Pjerpaolo Marini i u neku ruku kreator novog Napolija, posle bankrota koji su Napolitanci doživeli početkom ovog veka.  “Neočekivani transfer Iguaina u redove Bjankonera je rasplamsao rivalstvo dva kluba, dva grada i dve tifozerije”, stoji u podnaslovu. “Iako je povratak Markizija na teren blizu, Alegrijevom timu nedostaje jedan vezni igrač: trebalo je Vicel da bude taj...”, zapazio je Marino uz opasku da je, s druge strane, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis jasno stavio do znanja svom treneru da ne traži alibije u ovoj sezoni.

Toro, operacija Bareka”, najavljuje list da će klub našeg Siniše Mihajlovića vrlo brzo produžiti ugovor talentovanog beka na pet godina, uz značajno povećanje plate, kako bi se odbili napadi Juvea, Rome i Milana, koji su već pokazali interesovanje za njega.

Na traci naslova povodom nastupa italijanskih klubova u Ligi Evrope, torinski dnevnik daje vrlo direktne ocene polovičnog učinka timova iz Serije A . “U Pragu se vidoeo najgori Inter”, nema mnogo sumnji Tutosport u oceni De Burovog tima. “Babakar i Zarate: Ljubičasti su živi”, naslov je posvećen pobedi Fjorentine nad Karabagom. “Sa Totijem Roma se razigrala”, i Tutosport vezuje pobedu Rome nad Astrom za još jednu vrhunsku predstavu kapitena Đalorosih. “Sasuolo, srce nije dovoljno”, aludira list na činjenicu da je tim iz Emilije bio desetkovan povredama i da u odsustvu najkvalitetnijih igrača, zalaganje na terenu nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od Genka 3-1.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaNapoliLiga EvropeLacioJuventusItalijaInterFrenk De BurFrančesko TotiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara