"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Milan ode dođavola, Juve ide na Ligu šampiona... Sa Pogbom!

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.04.16. | 11:27

Velik prostor u sportskoj štampi zauzeo je i nastavak “Totijade“

Izabrane vesti

Posrtanje Milana u prvenstvu i očajna partija izabranika Kristijana Brokija, mnogo ružnija od onih sa Sinišom Mihajlovićem na klupi, glavna je tema italijanskih sportskih medija, uz priču o planu Juventusa da zadrži Pola Pogbu i krene u pohod na Ligu šampiona, te novu epizodu "Totijade", odnosno sage o rukovodstvu Rome i trenera Lučana Spaletija, s jedne, i Frančeska Totija, s druge. Piše se o još jednoj tužnoj sezoni Intera i sve verovatnijem ulasku Kineza u vlasničku strukturu Nerazura dok će Lacio morati da napravi malu revoluciju u timu na kraju sezone, posebno u defanzivnom sektoru tima.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

naslovna strana Gazete"Dođavola", dvosmisleni je naslov preko cele prve strane Gazete kojim se oslikava težak momenat Milana ili “crveno-crnih đavola”,  koji nije prekinut ni sa smenom na klupi Rosonera.

"Milan se ponovo sapleo: za Karpi zlatan remi 0-0. San Siro zviždi, Baka vrlo polemičan zbog zamene. Donaruma odlučujući. Ali Broki zaslužuje poverenje", kontradiktoran je sadržaj nadnaslova i podnaslova Gazete, imajući u vidu da sve nabrojano nikako ne navodi na zaključak da Broki zaslužuje poverenje, nego da je predsednika Milana Silvio Berluskoni napravio još jednu grešku zamenjujući iskusnog stručnjaka (Mihajlovića) sa početnikom (Brokijem).

Gazeta daje veliki značaj platealnom negodovanju Karlosa Baka zbog druge uzastopne zamene u toku utakmice i činjenici da nije pružio ruku Žeremiju Menezu koji je ulazio na njegovo mesto. Takođe je splasnuo entuzijazam za Balotelija koji je juče bio standardno iritantan.

U vrhu naslovne strane se daje prostor za postignut pakt između Maksa Alegrija i Juventus za sledeći period: "Juve ima plan za Maksov format. Alegri stavio potpis: osvojiti Ligu šampiona u sledeće dve godine".  U podnaslovu se kaže da Juve pregovora da dovede u svoje redove Rožeira, N’Gola Kantea, Henriha Mhitarijana, Iska i da zadrži svoje stubove igre: "Barzalji produžuje ugovor, prioritet zadržati Pogbu i platiti Moratu 25 miliona evra".

"Svi su ludi za Totijem. Valentino (Rosi): on me motiviše. Palota ćuti", naslov je za novu epizodu "Totijade" kako u Italiji zovu sagu oko završetka karijere najvećeg fudbalera Rome u njenoj istoriji. "Ceo svet aplaudira kapitenu Rome. Zeman: najjači igrač kojeg sam trenirao. Tišina oko produžetka ugovora", izveštava u podnaslovu milanski sportski dnevnik.

U redakcijskom komentaru pod naslvom "Šta ako zastave bacaju senku" iznosi se mišljenje da je Toti nesumnjivo jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, ali i da medijska pažnja koju on privlači i prisustvo u timu, imajući u vidu da ima 40 godina, može da bude dvosekli mač za ambicije Rome u sledećoj godini, ako mu produži ugovor.

"Tužni Inter, sada se uzda u Kineze. Izronila ideja Ansaldi", najava je teksta na unutrašnjim stranama u kojem se evidentira da je Roberto Mančini napravio gotovo istovetne greške kao prošle godine, uključujući i pojačanja u januarskom prelaznom roku. Prema najavama kineski biznismeni stižu danas u Milano na pregovore o kupovini 20 odsto Intera što bi trebalo da bude samo prvi korak ka preuzimanju većinskog paketa deonica. Takođe se piše da je potpredsednik Intera Havijer Zaneti preuzeo zadatak da ubedi argentinskog beka Đenove Kristijana Ansaldija da pređe u redove Nerazura.

Gazeta podseća da se danas navršava 10 godina od Kalčopolija i pita se da li je italijanski fudbal naučio lekciju: "Kalčopoli deset godina kasnije".

 CORRIERE DELLO SPORT

Totijada prva tema u RimuRimski sportski dnevnik pokušava da pruži pozitivno tumačenje poslednjih događaja u Romi i da postavi mostove koje bi učinili zadovoljnim vlasnike Rome, trenera Spaletija i kapitena Totija.

"Toti - Spaleti, sada svi zajedno za Romu", recituje naslov uz zajedničku fotografiju Totija i Spaletija.

"Kapiten je pokazao da je i dalje važan igrač za Romu. Spaleti je, u svakom slučaju, dodatna vrednost za klub. Dakle, neophodno je pronaći način da se dve snge ujedine za dobrobit Rome", piše u nadnaslovu Korijere.

U podnaslovu list preričava kako je Toti proveo veče posle dva gola data Torinu i prneosi reči Frančeskovog brata: "To je bio jedan od najlepših momenata u njegovoj karijeri". Istvoremeno se prenosi da su mediji u čitavom svetu vezali pohvale na račun Rominog kapitana uključujući i Uefu.  Korijere izvlači na površinu i statistiku da je Toti u ovoj sezoni postizao gol na svakih 72 minuta i da je po tom parametru bolji čak i od Gonzala Iguaina.

Na kraju Korijere piše da je jedan blizak saradnik Džejmsa Palote otvorio vrata za eventualni dogovor koji bi mogao da omogući Totiju da i sledeće sezone nosi dres Rome.

"Lacio bez odbrane: tu je Rui", naslov je ispod zaglavlja posvećen Nebeskoplavima. U podnaslovu se konstatuje da je odbrambeni red zreo za rekonstrukciju, a da je za novog levog beka već projektovan Mario Rui, igrač Emolija.

"Novi Milan, još jedan flop. Remi sa Karpijem i Baka postao slučaj", sažet je prikaz onoga što se događalo sinoć na San Siro u optici rimskog sportskog dnevnika.

TUTTOSPORT

Pogba na naslovnoj strani TutosportaTorinski sportski dnevnik otvra današnje izdanje bombastičnim naslovom: "Pogba želi da ostane". U podnaslovu i tektu na unutrašnjim stranama se kaže da je Francuz shvatio da sa Dibalom može da postane jedan od najboljih igrača na planeti i Juve ga je posledično skinuo sa transfer liste. List tvrdi da Juveu nisu neophodna 100.000.000 evra koji bi ušli od prodaje Pogbe za pozitivno poslovanje, a sa njim u timu rastu značajno šanse da se ostvari zacrtani plan o osvajanju Lige šampiona.

"Martinez, još uvek znaš to da radiš?", poziva tim pitanjem-naslovom Tutosport Venecuelanca da nastavi golgetersku seriju protiv Sasuola započetu protiv Rome. U podnaslovu se analizira i statistički podatak da je Torino izgubio 15 bodova posle pretrpljenih preokreta na njegovu štetu i da bi sa tim bodovima bio u orbiti Lige Evrope.

"Karpi, tako se spasava. Milan, tako ne ide", naslov je povodom  meča bez golova između Milana i Karpija kojim je stavljena tačka na 34. kolo Serije A.

U dnu strane se kaže da je Sasuolo produžio ugovor sa Euzebiom Di Frančeskom do 2019. godine i da će predsednik Intera Erik Tohir videti danas Kineze sa kojima će početi pregovore o prodaji 20 odsto kluba.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaPol PogbaMilanLacioKristijan BrokiJuventusItalijaInterFrančesko TotiEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara