""
""

Buongiorno Italia: Milan finansira Juventusove titule, Pioli lansira Đorđevića za derbi

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.05.15. | 12:05

Povratak Ančelotija u Milan je glavna tema italijanske štampe, rimski derbi trese prestonicu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Ofanziva Milana da vrati na svoju klupu Karla Ančelotija je glavna tema italijanskih sportksih medija. Tutosport se šali na račun Milan iznoseći podatak da Matrija plaćaju Rosoneri dok trese mreže u dresu Juventusa. Korijere delo sport najavljuje rimski derbi i mogućnost da Đorđević izbaci iz prvog tima Klosea, a Gazeta tvrdi da je Juventus Maksa Alegrija jači od Lipijevog koji je pre 20 godina takođe osvojio duplu krunu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražnije dnevne novine u Italiji najavljuju preokret u Milanu koji počinje od jednog telefonskog poziva: ”Silvio zove Karleta“Silvio je Berluskoni, predsednik i gazda Milana, Karleto je Ančeloti trener Real Madrida pred otkazom koji je vodio gotovo čitavu prvu deceniju Rosonere s klupe osvojivši dve Lige šampiona i jedan Skudeto.
“Berluskoni telefonirao Ančelotiju i pokušao da ga ubedi da se vrati u redove Rosonera. Na stolu trogodišnji ugovor i tim koji bi bio kadar da se bori za titulu. Stručnjak izrazio spremnost da pregovara“, navodi Gazeta u podnaslovu.

U gornjem levom uglu naslovne Gazeta poredi Alegrijev JuvEntus sa Lipijevim od pre dvadeset godina koji je do pre dva dana bio poslednji koji se okitio duplom krunom:“Juve, već si na maksimum“. Pomenuti naslov bi mogao da se interpretira i da je Juventus po Maksu, odnosno Masimilijanu Alegriju kojem je nadimak Maks.
Dvadeset godina posle duple krune Lipija naše poređenje nagrađuje Alegrijev Juve. Tu su i sličnosti sa Murinjovim Interom koji je napravio het-trik 2010.....“, piše GazetA. Takođe, list piše da je Juventus zainteresovan za Kediru kojem ističe ugovor sa Realom.

Podsetimo Lipijev Juventus je u sezoni 1994/95 igrao u formaciji 4-3-1-2: Peruci - Ferara, Koler, Karera, Torićeli - Di Livio, Souza, Konte (Takinardi) - Vijali, Del Pjero (Bađo), Ravaneli.

U desnom gornjem uglu se najavljuje veliki intervju sa Ernanesom u kojem Brazilac obećava da neće napustiti Inter dok ne osvoji barem jedan trofej.
“Prorokov preporod: vukao sam se za mojim telom kao trolej, onda sam počeo da sledim moj instinkt i sada želim da vidimo moju fotografiju u Apijanu sa trofejom u rukama, pre toga ne odlazim“, opisao je slikovito svoj put od rezerve do nezamenljivog šrafa u Mančinijevom Interu.

Gazeta daje prostor na prvoj strani i oproštaju Ćavija: “Adio u suzama Barsinog genija“. U podnaslovu se precizira da Ćavi napušta posle 17 godina i 23 trofeja Barselonu, ali da karta nije u jednom pravcu već povratna: “Volim ovaj klub, i znam da ću se vratiti“, rekao je Ćavi.

CORRIERE DELLO SPORT

„MI SMO DERBI“, vodeći je naslov sa fotografijama dvojice trenera rimskih klubova, Stefana Piolija i Rudija Garsije, koje Korijere predstavlja kao ključne protagoniste derbija koji se igra u ponedeljak.
“ Malo je verovatno da će Pioli izvesti na teren ponovo odbranu sa tri defanzivca kao protiv Juventusa, Lulić se vraća na mesto levog beka i Nebeskoplavi će imati gušći srednji red“, predviđa Korijere poteze Piolija.
“Garsija će pomeriti napred Pjanića, kao u drugom poluvremenu poslednjeg derbija (kada je Roma posle 0:2 stigla do remija u drugih 45 minuta). Florenci je Garsijin džoker“,  tvrdi list kada su u pitanju zamisli francuskog stručnjaka na klupi Đalorosih.

Što se tiče formacija koje će istrčati na travnjak Olimpika u tekstu pod  naslovom „De Fraj je spreman, Majkon počinje meč na klupi“, Korijere izveštava da Radu neće moći d se oporavi, da je prisustvo holandskog reprezentativca sigurno, a da je Bilja i dalje pod znakom pitanja. Takođe, list piše da su šanse da Filip Đorđević uzme Miru Kloseu mesto u prvoj postavi Lacija sve veće i veće kako prolazi vreme.

Korijere analizira i razne scenarije ko bi mogao da završi drugi, a ko treći u šampionatu konstatujući da bi plej of za Ligu šampiona mogao da postane noćna mora budući da nijedan rimski klub ne bi bio u grupi nosilaca, što znači da bi mogli da se suoče sa Mančester Junajtedom, Bajerom Leverkuzenom ili  Valensijom, Atletikom ili Seviljom: “Koliko velikih timova u plej ofu Lige šampiona“.

Ispod zaglavlja Korijere tretira vesti koji dolaze sa fudbalske pijace.
“Juve se razgoropadio: Kedira i Alan pored Kavanija“, najavljuje Korijere nove ciljeve u prelaznom roku šampiona Italije koji je već kupio Dibalu i vrlo je blizu da zatvori posao za transfer Kavanija.

„Real se menja: sa Benitezom postignut dogovor“, tvrdi Korijere i najavljuje da će u toku dana biti obnarodovan otkaz Karlu Ančelotiju.

Apropo italijanskog stručnjaka na klupi Blankosa u gornjem desnom  uglu je i naslov posvećen njemu: „Milan kuca na vrata Ančelotija, ali on za sada kaže ne“. Prema informacijama rimskog sportskog dnevnika Ančeloti želi da trenira klub koji igra u Ligi šampiona ili da uzme godinu dana odmora.

TUTTOSPORT

„JUVE POBEĐUJE, GALIJANI PLAĆA“, provokativan je, ali i u dobroj meri istinit naslov Tutosporta koji ističe činjenicu da su „škartovi Milana“ doprineli velikim uspesima Juventusa , od Pirla preko Teveza i Alegrija do Matrija.

„Posle Pirla i Alegrija stigao red na Matrija. Još jedan milanista usrećio Juventus. Polovinu njegove plate je iskeširao u januaru Milan, pre nego što ga je pozajmio gratis Juventusu“, ističe Tutosport o strelcu pobedonosnog gola Juventusa u Kupu Italije protiv Lacija. List izveštava i o velikom haosu koji se kreirao oko prodaje karata za finale Lige šampionau Berlinu protiv Barse te da su navijači poprilično besni zbog načina na koji se odvija prodaja.

Na prvoj strani je i vrlo raširena indiskrecija da je Kedira sve bliži Juventusu: “Marota cilja Kediru: Mi smo bolji od Reala“. Istovremeno se piše da je generalni direktor Juventusa odbio ponude koje su stigle iz Engleske za Vidala.

“Milan, Ančeloti se femka, Berluskoni ga zvao telefonom“ , naslov je ispod zaglavlja Tutosport koji prethodi tekstu u kojem se iznose scenariji zašto bi mogao Ančeloti da se vrati na klupu Rosonera, ali i zašto bi mogao da izabere drugu destinaciju ili da uzme godinu dana odmora.

„Toro, produžetak ugovora za Glika sa ciframa vrhunskog fudbalera“, najavljuje Tutosport mogući ostanak kapitena Torina u redovima Granate, ali uz odgovarajuću povišicu godišnje plate.

U dnu strane torinski sportski dnevnik u kontratendenciji sa pisanjem drugih medija u Italiji i izjavama Maura Ikardija spekuliše da bi Argentinac mogao da pređe u Real Madrid: “Supruga i menadžer, sada Vanda... Ikardi intrigira Florentina“. U podnaslovu se kaže da par Vanda Nara i Mauro Ikardi interesuje Real, a da supruga Ikardija, koja je postala i njegov menadžer, može da odigra presudnu ulogu u izboru kluba 22-ogodišnjeg Argentinca.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ASami KediraRomaMilanLacioKarlo AnćelotiKamil GlikJuventusItalijaInterFilip ĐorđevićEvropaBuongiorno ItaliaAlesandro Matri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara