"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Mihin salto morale - otkaz više nije tema

Vreme čitanja: 5min | uto. 19.01.16. | 12:24

Bajka Alesandrije, prvog trećeligaša koji je stigao do polufinala kupa posle Barija i pune 32 godine, takođe je tema u italijanskoj sportskoj štampi

Izabrane vesti

Siniša Mihajlović je pod reflektorima italijanske sportske štampe koja mu odaje priznanje da je znalački izvukao Milanov brod iz uzburkanog mora i da sada mirno navodi ka kraju sezone. Nastavljaju se i hvalospevi na račun Paula Dibale, a veliki prostor dobija i istorijski plasman trećeligaša Alesandrije u polufinale Kupa Italije (32 godine se nije događalo da tim iz Serije C dogura tako daleko). Najavljuje se i večerašnji dvoboj Napolija i Intera, a Korijere piše da je Dijego Peroti već igrač Rome i da će debitovati protiv Juventusa, a da je Lulić produžio ugovor sa Lacijom do 2020.

LA GAZZETTA DELLO SPORTuistinu salto mortale

Milanov salto mortale”, vodeći je naslov jutrošnje Gazete sa fotografijom Princa Boatenga kako ga izvodi posle postignutog gola Fjorentini, prvog otkako se vratio u dres Milana. U podnaslovu list objašnjava da se radi o direktnoj aluziji na preokret koji se dodgodio u Milanelu za manje od 10 dana. “Igra, Baka, Donaruma, tako nastaje Mihin sezonski zaokret”, piše Gazeta da je srpski stručnjak pre deset dana otišao u Rim sa konkretnom mogućnošću da mu je to poslednja utakmica na klupi Rosonera, a da je danas gotovo siguran njegov ostanak do kraja sezone. Milanski dnenvik navodi da Alesio Čerči ide u Đenovu, a da će Anvar El Gazi dođi samo ako Stefan El Šaravi nađe novi klub.  Na unutrašnjim stranama Gazeta posvećuje srpskom stručnjaku dve strane uz veliki naslov: “Siniša style”.

Bajka Alesandrije” naslov je ispod zaglavlja kojim se slavi istorijski uspeh tima iz treće italijanske lige koji se dokopao polufinala Kupa Italije pošto je savldala Speciju u četvrtfinalu sa 2:1.  “Dva Riverina tima u polufinalu na San Siru”, ističe se podatak da je Zlatni dečko, kako Italijani oslovljavaju jednog od najboljih fudbalera kojeg su imali, nosio dres oba tima u svojo karijeri. “Sanjam da vidim Sive u Kupu Italije, a Milan u Ligi šampiona”, izjavio je povodom uspeha Alesandrije i budućeg dvoboja dva njegova tima u polufinalu nacionalnog kupa.. Gazeta takođe ističe da je prošlo 32 godina otkako je poslednji tim iz Serije C, reč je o Bariju,  dogurao tako daleko u Kupu Italije.

Napoli - Inter, osveta u noći Kupa Italije”, naslov je posvećen večerašnjem dvoboju dva kluba u četvrtinalu nacionalnog kupa. “U novembru se zavrpšilo rezultatom 2:1, Iguain igra, Nerazuri imaju na raspolaganju Felipa Mela s kojim na terenu trpe manje udaraca ka golu”, iznosi značajan statistički podatak Gazeta o korisnosti Brazilca i pored njegovih “crnih rupa” kada napravi ogromne štete sebi i klubu za koji igra.

Kavani: Juve će pokušati ponovo ako proda Moratu”, glavna je vest sa fudbalske pijace na naslovnoj strani Gazete. “Roma, vreme je za Perotija, Adrijano iz Barse je blizu. Fjorentina završlila posao za Tina Kostu i Telja. Palermo: Mijatović potpredsednik”, stoji u podnaslovu.

Tamna senka na tenisu. Afera nameštanja mečeva. Đoković otkrio: “Ja rekoh ne”, prenela je Gazeta u vrhu naslovne strane odgovor najboljeg tenisera sveta da je pre nekoliko godina odbio ponudu preko posrednika da namesti meč
Rosi i Lorenco, ruka ruci, ali ostaje samo nategnuto primirje”, interpretacija je milanskog dnevnika stiska ruke dvojice vozača Jamahe pred početak nove sezone u Moto GP.

CORRIERE DELLO SPORT

 
naslovna strana Korijerea

Roma, odmah Peroti”, dominira naslov prvom stranom rimskog dnevnika. U podnaslovu se precizira da je sve utanačeno sa Đenovom i da će Argentinac sutra biti na raspolaganju Lučanu Spaletiju, a da se Leandro Kastan vraća u Brazil.
Peroti bi mogao da zaigra već u nedelju protiv Juventusa. El Šaravi će doći u Romu samo ako Žervinjo prihvati ponudu Kineza. Izronilo ime Nača za odbranu”, piše list o planovi Đalorosih do kraja ovog prelaznog roka. Korijere danas analizira i zašto Romini igrači trče samo 45 minuta i zato upire direktno prst u kondicionog trenera Darsija Normana kojeg je lično predsednik Rome Džejems Palota nametnuo Rudiju Garsiji prošlog leta.
Lacio, Lulić do kraja života, potpisao do 2020”, naslov je kojim se opisuje preokret u pregovorima Nebeskoplavih i Bošnjaka kojeg su mnogi videli na izlaznim vratima Lacija sledećeg leta. U podnaslovu Korijere tvrdi da će Biševac zaigrati od prvog minuta protiv Juventusa u nacionalnom kup takmičenju.

U Kupi Itaije vreme je za Napoli - Inter. Alesandrija o da!”, piše o večerašnjoj utakmici na San Paolu i jučerašnjem istorijskom trijumfu tima iz Pjemontea protv Specije koji će u polufinalu odmeriti snage sa Milanom.

TUTTOSPORTTutosport u euforiji zbog Dibale

Ko beše Tevez”, slavodobitno likuje Tutosport na prvoj strani obajvljujući fotografiju nasmejanog Paula Dibale kojeg je juče proglasio u svece. Naravno, s provokativnim naslovm, torinski sportski dnevnik želi da naglasi da je mladi Argentinac uspešno zamenio svog starijeg prethodnika u dresu Stare dame. “Monstruozni brojevi i golovi: tako je Dibala izbrisao žal Juvea za Apačom koji je samo pre par meseci izgledao nezamenljiv“.

List piše i da je Juve spremio blic napad na talentovanog Rolanda Mandragoru i da je sve spremno za medicinski pregled i potpis ugovora. Takođe se prenose i reči Mehdija Benatije koji ostavlja mogućnost da pređe iz Bajerna u Juventus sledećeg leta, posle okršaja u osmini finala Lige šampiona: “Prvo vam stajem na crtu, a onda ko zna…”. Na kraju Tutosport piše i o mogućoj razmeni na liniji Sampdorija -Juventus koja predviđa kao aktere Bonacolija i Pereiru.

Ispod zaglavlja Tutosport se poigrao sa prezimenom povratnika u redove Torina Čira Imobila, pošto njegovo prezime bukvalno znači “nekretnina”:  “Toro: luksuzna nekretnina”. U podnaslovu se ističe da je Imobile osvojio sve ne samo svojim golom protiv Forozinonea već i ponašanjem, zalaganjem i rečima posle utakmice. “Ovaj tim mora da cilja najviše vrhove”, jedna je od rečenica koja se posebno svidela navijačima Granata.

Legendarna Alesandrija, Specija nokautirana”, izabrao je Tutosport naslov za nesvakidašnji podvig italijanskog trećeligaša koji je stigao do polufinala Kupa Italije.

Inter, na raskrsnici si sa Mančom”, najavljuje Tutosport da se večeras u Kupu Italije i u sledećih par kola odlučuje i sudbina Mančinija na klupi Intera, pošto bi Roberto mogao da odluči i da napusti Nerazure na kraju sezone i prihvati neku od prestižnih ponuda koje mu stižu iz inostranstva.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Siniša MihajlovićSerija APaulo DibalaMilanJuventusItalijaEvropaBuongiorno ItaliaAlesandrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara