""
""

Buongiorno Italia: Ljajić za kinoteku! De Bur odlazi kao najgori trener u istoriji Intera?

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.10.16. | 11:28

Đorđević ne bi da ide iz Lacija, već samo da ima veću minutažu. Pljušte pohvale na Torinov račun

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Drži vodu u italijanskim medijima još uvek priča o Mauru Ikardiju i njegovom sukobu sa ekstremnim navijačima Intera i trapavom ponašanju čelnika kluba koji su u poslednjem momentu spasli sebi obraz odbivši zahtev huligana da skinu kapitensku traku Ikardiju. Značajan prostor dobija i fantastična predstava Adema Ljajića koji je maestralnim golovima poklonio pobedu Torinu nad Palermom, kao i pitanje centarfora Lacija. Korijere delo sport demantuje da je Đorđević tražio da bude stavljen na transfer listu, već je samo izrazio želju da ima veću minutažu. Piše se i o meču Juventusa u LŠ protiv Liona, problemima Rome sa povređenim igračima i mogućnosti da ponovo angažuje Majkona, kao i o motivima renesanse Milana na krilima Aeroplanina Montele.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Kakva pometnja u Interu! Ikardi spasao traku”, dominira naslov prvom stranom Gazete sa fotografijom kapitena Nerazura i naslovnom stranom njegove autobiografije. “Maurito se izvinio i izbaciće sporne stranice iz knjige. Klub ga novčano kaznio ali ga nije degradirao. Sada više nema pravo na grešku”, stoji u podnaslovu. Konačno Gazeta otvara i poglavlje De Bur, pošto je bila prilično blaga prema holandskom stručnjaku iako je, po učinku, drugi najgori trener u istoriji Intera: ”De Bur na raportu. Budućnost je na klackalici”. U tekstu na unutrašnjim stranama se tvrdi da će utakmice protiv Sautemptona u Ligi Evrope i Atalante biti odlučujuće za ostanak Holnđanina na klupi Intera. Ironijom sudbine Gasperini koji nosi oreol trenera sa najlošijim učinkom u Interu mogao bi sa svojom Atalantom da jednim udarcem ostvari dva cilja: uknjiži tri boda i prepusti titulu “najgoreg” trenera u istoriji Intera Franku de Buru.

Ispod zaglavlja Gazeta piše o preporodu Rosonera: ”Renesansa Milana. Mladi, drugarstvo, Nijang: tako je Montela izlečio Đavole u 10 poteza”.

“Iguain i Dibala, Evro Juve će pokušati da rastrgne Lion”, aludira Gazeta na sličnost imena francuskog grada sa engleskim i italijanskim izgovorom za “kralja životinja”, lava.  U podnaslovu, Gazeta podseća da će godinu i po dana posle finala LŠ u Berlinu večaras u Lionu istračati samo trojica igrača u dresu Juvea od onih koji su igrali protiv Barselone: Bufon, Barzalji i Bonući. List najavljuje i da će velika nada italijanskog fudbala Kin biti i večeras na klupi Juvea dok se na unutrašnjim stranama objavljuje intervju sa nekadašnojm zvezdom Liona, Žuninjom. “Pjanić je kralj slobodnjaka”, promovisao je svog šegrta iz vremena dok su zajedno igrali i francuskom klubu Brazilac.  

U dnu strane Gazeta odvaja prostor za fantastičnu predstavu Adema Ljajića koja je omogućila Torinu da upiše tri boda protiv Palerma. ”Ljajić osvetlio Toro 4x4”, podseća Gazeta da je sa četiri gola Palermu, Mihajlovićev klub stigao do četvrtog mesta na tabeli. Na unutrašnjim stranama Gazeta daje još poetskiji naslov za Torino i našeg Ljajića: ”Razgoropađeni Toro, Ljajić za kinoteku”. Poput drugih listova i Gazeta daje osmicu Ademu uz obrazloženje da je obasjao svojim potezima stadion Renco Barbera i da je prava šteta što je umrljao svoju predstavu neprimerenim gestom prema navijačima Palerma posle drugog gola. Gazeta prenosi i reči reprezentativca Srbije: “Tri uzastopne pobede (Roma, Fjorentina, Palermo), mi smo fantastičan kolektiv. Ko može da nas zaustavi?”, postavio je retoričko pitanje Ljajić.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik nastavlja svoju kampanju da je Laciju potreban jedan ozbiljan napadač kako bi kompletirao sastav u trci za mesta na tabeli koja vode u Evropu: ”Lacio hoće Paloskija”. U podnaslovu se kaže da se centarfor Atalante, koji je završio među rezervama jer ne pronalazi zajednički jezik sa Gasperinijem, veoma sviđa Inzagiju, i da bi mogao da pređe u Rim u januaru. Istovremeno se podvlači da vlasnik kluba iz Bergama Perkasi nudi Laciju Pinilju umesto Paloskija i da sportski direktor Tare nastavlja da prati Ntepa.  Na unutrašnjim stranama Korijere demantuje da je Filip Đorđević tražio da bude stavljen na transfer listu, već samo želi veću minutažu u Laciju. List takođe piše da našem centarforu ističe ugovor 2018. godine i da su iz Francuske stigle glasine o eventualnom interesovanju Liona za Đorđevića budući da će sledećeg leta prodati Lakazeta i da je Filip već bio na listi želja francuskog kluba kada je iz Nanta prelazio u Lacio.

U vrhu strane se donose loše vesti za Romu: ”Bruno Peres i Peroti van stroja za tri utakmice”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da dvojica fubalera imaju povrede mišića i da Roma razmišlja da ponovo angažuje Majkona koji je ostao u Rimu po isteku ugovora i redovno trenira, samostalno, u sportskom centru Rome u Trigoriji.

U dnu strane Korijere prenosi izjavu trenera Juventusa pred meč sa Lionom u LŠ: ”Računa se samo pobeda”. Na unutrašnjim stranama se navodi da Juve ne želi da napravi grešku iz prošle sezone kada je nepažnjom izgubio prvo mesto u grupi i na žrebu za osminu finala izvukao Bajern, tako da su pobede protiv Liona preduslov da se igra odlučujući meč u Sevilji za prvo mesto.  

TUTTOSPORT

“Prelepi i nemilosrdni Toro na četvrtom mestu”, naslov je preko pola strane sa fotografijom Adema Ljajića na prvoj strani Tutosporta. U podnaslovu piše da je Toro preokrenuo na bajkovit način rezultat u Palermu zahvaljujući dvema čarolijamam Adema Ljajića i golovima Benasija i Bazelija. List ne veze pohvale samo na račun Ljajića, koji je dobio osmicu, već i na Mihajlovićevu adresu ističući da je položio ispit sa maksimalnom ocenom 30 (ekvivalente našim desetkama na fakultetima).  

Na drugom delu naslovnice, suprotno fotografji Ljajića pronalazimo Iguaina i naslov s kojim se najavljuje večerašnji meč Juventusa u Ligi šampiona. ”Lavovsko veče u Lionu”, ne skriva Tutosport da je Juventus apsolutni favorit za pobedu večeras i da bi svaki drugi rezultat bio iznenađenje. U podnaslovu se prenosi odgovor Alegrija onima koji su kritikovali njegov tim da ne igra lepršav i dobar fudbal u poslednje vreme: ”Bolje da smo ružni i pobednici, nego lepi i gubitnici”. Takođe se najavljue da će Juve igrati sa svim svojim zvezdama od Iguaina i Dibale pa do Pjanića i Danija Alvesa.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Adem LjajićBuongiorno ItaliaEvropaFrank De BurInterItalijaJuventusLacioMilanSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara