""
""

Buongiorno Italia: Konteov pakt sa Najngolanom, Roma traži 10.000.000 više od ponude Čelsija

Vreme čitanja: 5min | čet. 05.05.16. | 12:07

Dok je Berluskoni tu, Donadoni neće biti trener Milana! Juventusov tim koji je osvojio prvi "skudeto" je košato 223.000.000 evra, a sada ekipe vredi 570.000.000 evra

(Od dopisnika MOZZART Spora iz Rima)

Izabrane vesti

Madridski derbi na San Siru u finalu Lige šampiona glavni je argument italijanske sportske štampe uz sijaset vesti i glasina sa i oko fudbalske pijace. Veliku prašinu je podigla priča o ponoćnom susretu Antonija Kontea sa Radjom Najngolanom u jednom rimskom hotelu i eventualnom prelasku Belgijanca u Romu. Veliki odjek dobile su reči generalnog direktora Bepea Marote koji je skinuo Pola Pogbu sa transfer liste i zagarantovao da će Francuz ostati u Juveu. Gazeta piše zašto Donadoni neće biti trener Milana dok je Berluskoni vlasnik Rosonera a Tutosport da su navijači Torina stali na stranu Đampjera Venture i traže od stručnjaka da ostane na klupi Granata.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Idemo u Milano”, poklič je na španskom koji pronalazimo danas na prvoj strani Gazete kojim se direktno aludira na činjenicu da će finale Lige šampiona, drugi put u 24 meseca, odlučitvati madridski derbi, Real – Atletiko.  “Čolo protiv Zizua, u Ligi šampiona komanduje Madrid”, stoji u nadnaslovu. U podnaslovu se precizira da je Real zahvaljujući golu Gareta Bejla otkucao kartu za španski derbi na San Siru ali da bi meč u Milanu mogao da bude i osveta za Lisabon. Gazeta podseća da je pre dve godine Ančelotijev Real podigao pehar sa velikim ušima ali da ovoga puta Atletiko ulazi u meč kao favorit.

“Večeras Španija može da uzme sve”, podseća Gazeta da se timovi iz Lige nalaze pred istorijskim uspehom da u oba finala, Lige šampiona i Lige Evrope, igraju samo španski timovi. “Viljareal i Sevilja protiv Liverpula i Šahtjora za potvrdu dominacije”, stoji u podnaslovu.

“Evropski plan Kontea. Ne Donarumi, Insinje rizikuje, nova šansa za De Rosija i Pirla”, najavljuje Gazeta da će italjanski selektor vrlo brzo objaviti spisak igrača koji će voditi na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.  U podnaslovu i tekstovima na unutrašnjim stranama se kaže da je u Francuskoj potrebna borbena Italija i da će biti odlučujući testovi fizičke pripremljenosti igrača za konačnu odluku.

Antonio Konte je protagonista i drugog naslova na prvoj strani Gazeta, ovoga puta u ulozi budućeg menadžera Čelsija: ”Čelsi radi na dovođenju Najngolana, polemika oko susreta sa selektorom”. Na unutrašnjim stranama list prenosi priču da su Najngolan i Konte viđeni u jednom hotelu u centru Rima oko ponoći, pre dva dana, kako razgovaraju. Konte se našao na udaru kritika što se već ponaša kao trener Čelsija iako je pod ugovorom sa reprezentacijom Italije.

“Donadoni u subotu sreće Milan, nemoguća ljubav”, piše Gazeta da član čuvenog Milana Ariga Sakija i holandske trojke i pored očiglednih trenerskih kvaliteta nije nikada bio uzet kao ozbiljni kandidat za klupu Rosonera. Motiv je vrlo jednostavan, Donadoni se ne sviđa Berluskoniju i dok Silvio bude na čelu Milana teško je da ćemo videti bivšeg italijanskog selektora na kormilu milanskog tima.

“Marota insistira: Pogba ostaje u Juveu, Morata želi da ostane sa nama”, citira Gazeta reči generalnog direktora Juventusa Bepea Marote.

Milanski dnevnik objavljuje na prvoj strani i fotografiju simbola grada Torina sa Antonelijevom Molom u bojama Granata povodom godišnjice avionske nesreće iznad Superge u kojoj je stradao čitav tim Torina 1949. godine: “Mole u bordo boji u znak sećanja na Veliki Torino”.

U dnu strane Gazeta objavljuje da je Virtus Bolonja prvi put u svojoj istoriji ispao iz košarkaške prve lige: ”Šok u Bolonji. Virtus će prvi put igrati u A2”. Svoje najsvetlije godine Virtus je doživeo na prelazu iz 20. u 21. vek sa Sašom Danilovićem na parketu i Etoreom Mesinom na klupi.

CORRIERE DELLO SPORT

“Konte – Najngolan, kakva intriga”, vodeći je naslov na prvoj strani rimskog dnevnika kojim se implicitno optužuje italijanski selektor da vrbuje igrača Rome da pređe u Čelsi. U podnaslovu se kaže da su se dvojica sreli u jednom rimskom hotelu, da je stigao neuverljiv demanti, pošto je očito, tvrdi Korijere, da Roma i Čelsi pregovaraju oko tansfera Belgijanca. Čelsi je ponudio duplo veću platu Nindži, reč je o šest miliona evra, i 30 miliona evra Romi. Đalorosi traže 40 miliona.  U redakcijskom komentaru Korijere iznosi stav da dupla uloga Kontea, kao selektora i budućeg trenera Čelsija, kreira neprijatnosti i nejasnoće, čiju cenu može da plati reprezentacija Italije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

U vrhu naslovne strane Korijere svedoči o povratku na teren, barem na treningu, Stefana De Fraja posle dugog odsustva zbog povrede i zatim operacije kolena: “Evo De Fraja”. U podnaslovu se kaže da je Holanđanin trenirao sa svojim klupskim drugovima i prenose se njegove reči: ”Lacio, jedva čekam da ponovo zaigram”. Korijere citira i izjavu Felipea Andersona u kojoj se zaklinje u vernost Laciju: ”Ne odlazim”.

Rimskim sportski dnevnik objavljuje i i intervju sa igračem Empolija Marija Ruija koji je na listi želja oba rimska kluba: ”Lacio ili Roma, ko će da me uzme?”.

“Liga šampiona: veliki derbi Real-Atletiko”, naslov je povodom jučerašnje pobede Real Madrida nad Mančester Sitijem i plasman u finale LŠ.

TUTTOSPORT

“Pogba nije na prodaju”, dominira naslov sa fotografijom Pola Pogbe prvom stranom Tutosporta. U podnaslovu se kaže da je Marota skinuo sa transfer liste Pogbu i Dibalu. “U međuvremenu je u poslednjih pet godina, od prvog skudeta do dana, utrostručila svoju vrednosti”, dodaje se u podnaslovu. U tekstu na unutrašnjim stranam se precizira da je igrački park prvog Juventusa Antonija Kontea koštao 223 miliona evra, a da sada vredi 570 miliona evra.

Tutosport najavljuje i veliku feštu povodom petog uzastopnog skudeta Juventusa: ”U subotu 14. maja, svi se prilagođavaju”. U podnaslovu se precizira da tačno  vreme poslednjeg meča u prvenstvu sa Sampdorijom još nije definisano zbog toga što tim Vinčenca Montele još nije matematički sačuvao prvoligaški status ali da će se utakmica igrati ili u 17 illi u 18 časovoa.

“Torova magija: Ventura ostani!”, izveštava Tutosport sa komemoracije povodom godišnjice avionske nesreće iznad Superge pre 67 godina u kojoj je poginuo ceo tim Torina. “Preko 3000 navijača na Supergi, navijačko skandiranje za trenera Torina od koga se traži da ostane na čelu tima”, stoji u podnaslovu.

“Bejlov pogodak: zovite je španska Liga šampiona”, jasna je aluzija na finale najprestižnijeg klupskog takmičenja koje će ponovo biti odlučeno u madridskom derbiju, Real - Atletiko, kao pre dve godine.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

TorinoSerija ARomaRoberto DonadoniReal MadridRadža NajngolanPol PogbaMilanLiga šampionaLacioJuventusItalijaEvropaAtletiko MadridAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara