""
""

Buongiorno Italia: Kolarov hoće da slavi gol protiv Lacija!

Vreme čitanja: 5min | čet. 16.11.17. | 11:40

Nastavlja se i ofanziva na predsednika Fudbalskog saveza Karla Tavekija čija se ostavka zahteva sa svih strana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanski mediji se ne mire sa neodgovornim ponašanjem predsednika Fudbalskog saveza Italije Karla Tavekija, koji uprkos najvećoj katastrofi u istoriji italijanskog fudbala i ogromnom narodnom nezadovoljstvu tvrdoglavo odbija da podnese ostavku. Naprotiv, pokušava jeftinim lukavstvom da sa izborom Karla Ančelotija za selektrora Azura skrene pažnju sa sebe. Njegov ostanak na čelu FS Italije, složni su mediji, pokazuje koliko je Kalčo truo iznutra.

Počinje da se piše i o rimskom derbiju i još tri utakmice koje privlače veliku pažnju: Napoli - Milan, Sampdorija - Juventus i Inter - Atalantna. Naš Aleksandar Kolarov je proglašen za kralja derbija i u Gazeti je dobio čitavu stranu kao najbolje pojačanje Rome, ali i fudbaler koji je omogućio Klaudiju Lotitu da krene u projekat stvaranja novog Lacija budući da je inkasirao od njegove prodaje Mančester Sitiju, pre sedam godina čak 19.000.000 evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Anćeloti nije dovoljan”, poručuje ogorčeno Gazeta predsedniku FS Italije Karlu Tavekiju.
“Tavekjo ne podnosi ostavku: Radimo na tome da angažujemo veliko trenersko ime. U ponedeljak predsavljam novi program”, prenosi reči 74-godišnjeg penzionera Gazeta koji je već tri godine na čelu FS Italije.

Gazeta dodaje da je njegov plan na staklenim nogama jer Anćeloti nema nameru da se veže za slab FS Italije. Istovremeno se konstatuje da Ventura nije hteo da podnese ostavku da bi mogao da inkasira 800.000 evra koliko mu još pripada po ugovoru sa FS Italije.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ipak se ne okreće”, Gazeta iznosi svo svoje ogorčenje zbog ponašanja, ne samo predsednika Tavekija nego i drugih članova Saveta FS Italije sa izuzetkom Damijana Tomazija, koji su zbog egoističkih i personalnih razloga podržali Tavekija.
“Ili nisu shvatili ili se prave da nisu shvatili, što je još gore. Dakle, moramo da ponovimo našu poruku koju smo poslali u noći velikog debakla i koja je dobila veliku narodnu podršku: morate da odete! Ne samo Ventura, nego i Tavekio i svi koji su odgovorni za elliminaciju Italije”, eksplicitan je najtiražniji italijanski sportski dnevnik.

“Dobro nam se vratio šampionatu”, pozdaravlja povratak Serije A ovog vikenda Gazeta.

“Kaljehon i Suso: Izazov na San Paolu za dres Španije”, predstavlja se subotnji meč Napoli -Milan i kroz dvoboj dvojice Španaca koji se bore za mesto u avionu koji će odvesti fudbalere Crvene furije sledećeg leta u Rusiju.
“U subotu Sari i Montela lansiraju svoje strele: ista uloga, ali za Lopetegija samo jedan ima mesto u Rohi”, dodaje Gazeta.

“Kralj Kolarov i dva derbija: Ako zatresem mrežu proslavljam”, obećao je srpski bek da se neće ponašati kao pojedini fudbaleri koji ne slave postignuti gol protiv bivšeg kluba.
“Ne brišem prošlost, ali ako dam gol Laciju neću kriti radost”, citira se izajva našeg reprezentativca. 

Na unutrašnjim stranama Gazeta tvrdi da je Kolarov razmišljao da se vrati u Lacio, ali da je na kraju završio u Trigoriji i da zbog toga ne žali jer se u Rimu oseća kao kod svoje kuće. U tekstu pod naslovom: “Prvo je bio heroj Lacija, sada je zvezda Rome. Kolarov, čovek dva derbija”, ističe se paradoksalna situacija da je po povratku u Rim Srbin bio na meti obe tifozerije.

Lacijali mu nisu opraštali “izdaju”, a Romanisti “prošlost”. U međuvremenu igrama i golovima je uspeo da dobar deo navijača Rome okrene na svoju stranu i primora ih da zaborave ili prihvate njegovu prošlost u nebeskoplavom dresu. Interesanto je da Gazeta na kraju priče ističe da je prodajom Kolarova Mančester Sitiju pre sedam godina i 19.000.000 evra koje je inkasirao od transfera Klaudio Lotito počeo da konstruiše današnji Lacio.

“Ikardi trči: Na nišanu ima tri ikone Intera”, piše milanski dnevnik da Maurito želi da dostigne po broju utakmica i golova tri legende Nerazura Marija Korsa, Domenginija i Boba Vijerija.

CORRIERE DELLO SPORT

“Karlo zove Karla”, piše Korijere da predsednik FS Italije Tavekio pokušava da skrene nezadovoljstvo javnog mnjenja podmećući imenovanje Karla Anćelotija za novog selektora Italije i tako spase svoju fotelju.

“Roma - Lacio: ovkao se igra”, objavljuje na prvoj strani moguće formacije rimskih klubova na subotnjem derbiju. I Di Frančesko i Inzagi će izvesti svoje najbolje timove sa uobičajenih 11 startera. Izuzetak može da bude samo Najngolan na čijem mestu bi mogao da zaigra Pelegrini ako Belgijanac ne prođe današnji test, odnosno ako povreda još uvek nije dovoljno sanirana.

“Sprint Napolija: evo šest zlatnih partija”, najavljuje Korijere da će u sledeće tri nedelje Sarijev tim dati odgovor na pitanje da li su spremni za velika dela u ovoj sezoni, u šampionatu i u Ligi šampiona.

“Montela na San Paolu ima opasnost više: sindrom velikih”, podseća Korijere da je Milan izgubio sve direktne okršaje sa velikim italijanskim klubovima u ovoj sezoni, a da je u poslednjih pet godina protiv Juvea, Intera, Napolija, Lacija i Rome ostvaio samo osam pobeda u 44 meča.

TUTTOSPORT

“Ovde je jedan Karlo višak, a to nije Anćeloti”, dirketno proziva Tutosprort Tavekija i savetuje mu da podnese ostavku jer "operacija Anćeloti" ne može da stavi pod tepih debakl Italije za koji je on lično odgovoran.
“Sve se odigralo kako se moglo predvideti. Likividirali su Venturu dok se Tavekio nada da će preživeti igrajući na kartu Anćelotija."

U podnaslovu Tutosport piše i da talentovani Argentinac Driusi, koji igra za Manćinijev Zenit, namiguje Italiji da bi vrlo rado obukao dres Azura imajući u vidu njegove pretke u prvoj liniji sa Apeninskog poluostrva.

“Iguain bez limita. U nedelju na Marasiju može da pretekne Bađa”, izveštava torinski list da bi sa dva gola Pipita postao golgeter sa naboljim prosekom golova po utakmici u istoriji Bjankonera. Trenutno se nalazi na drugom mestu iza Roberta Bađa koji je postizao 0.575 golova po utakmici, a Igauinov prosek je 0.569. Na podijumu se nalazi i Filipo Inzagi sa prosekom 5, 339.
“Tu je novi ugovor za Belotija koji mora ponovo da bude Galo (petao)”, ukazuje Tutosport na nadimak centarfora Torina i  na njegov stil proslavljanja golova sa aludiranjem na krestu od petla.

U dnu strane Tutosport objavljuje intervju sa Lukasom Toreiriom, novim biserom Sampdorije za koji su zainteresovani brojni evropskih klubovi, poput Atletiko Madrida:
“Inter: Glava nam je na ramenima i gladni smo pobeda. Samp ima velike ambicije”, rekao je vezista tima iz Đenove pred meč sa Juventusom na Marasiju.

“Evo Intera i Atalante. Žang i Prekasi i njihovi zajednički poslovi”, otkriva list da odnosi dva kluba nikad nisu bili bolji i da tome doprinosi veliko prijateljstvo koje spaja dve familije koje su vlasnici milanskih i begamaskih Nerazura.

PišeŽeljko Pantelić


tagovi

Aleksandar KolarovBuongiorno ItaliaInterItalijaJuventusKarlo TavekioLacioMilanRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara