""
""

Buongiorno Italia: Interu preti bankrot! Paljba po Gvardioli jer je dirigovao suđenjem

Vreme čitanja: 5min | čet. 25.02.16. | 11:22

Sari prodrmao Iguaina: Odluči da li ćeš igrati i pokaži ko si

(Od dopisnika  MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Alarmantna situacija u Interu, nagomilani dugovi i izostanak željenih rezultata su glavna teme u italijanskim medijima. Tutosport je šokirao čitavu javnost na "čizmi" direktnom optužbom na račun Gvardiole da na namerno utiče na arbitre, dok ostale novine pišu o uverenju igrača Juventusa i trenera Alegrija da mogu da prođu u četvrt finale Lige šampiona. Korijere delo sport posvetio je prvu stranu Sergeju Milinkoviću Saviću označivši ga kao ključnog igrača za prolaz Lacija u sledeći krug Lige Evrope. Piše se i o sve većim ambicijama Rome koja sada cilja Napoli na drugom mestu i želi da vrati Benatiju sledećeg leta, a da je trener Napolija Sari svalio odgovornost na Iguaina pred večerašnji susret sa Viljarealom u Ligi Evrope. Tutosport je napravio i hipotetički ringišpil klupa koji bi pokrenuo odlazak Kontea u Čelsi. Po tom scenariju, na kormilo Italije bi došao Ventura, a na njegovo mesto u Torinu Mihajlović.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Inter na prodaju? Tohir razmišlja“, odjekuje naslov na prvoj strani Gazete koji je rezultat istrage novinara najtiražnijeg sportskog lista u Italiji. Prema nalazima Gazete, Inter je do guše u dugovima, preko 400.000.000 evra i poslednju godinu je zatvorio sa minusom od 140.000.000 evra.

„Indonežanski predsednik traži nove partnere u Kini, ali bi mogao i da proda ceo svoj udeo u vlasničkoj strukturi Intera. Prevelikih gubici, Liga šampiona sve dalja a tu je i balast finansijskog fer-pleja“, citira u podnaslovu sve nedaće Intera koji duguje 230.000.000 miliona evra bankama, 108.000.000 miliona evra Tohiru i ima još 80.000.000 miliona evra duga prema raznim poveriocima.

Što se tiče ekskluzivno sportskog aspekta, Inter čeka vrlo teško gostovanje u Torinu protiv Juventusa: “U Mančinijevim planovima eksplozija Edera i Kondogbije“. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da u Mančinijevim zamislima preporod Intera polazi od „buđenja“ dvojice fudbalera.

Ispod zaglavlja Gazeta piše o velikom entuzijazmu koji je u Juventusovom ambijentu rasplamsao trener Maks Alegri lansirajući haštag  #iocicredo (ja verujem): “Juve: zajedništvo, naoštrenost, oporavak povređenih, Alegri, protiv Bajerna  #javerujem“. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da su igrači Juvea i stučni štab uvereni da mogu da naprave podvig na Alijanc Areni.

„Het-trik u Kijevu: Siti već prošao, Altetiko usporio“, naslov je povodom pobede Mančester Sitija nad Dinamom sa 3:1 u gostima, i remija 0:0 između PSV-a i Atletika.

„Sari prodrmao Iguaina: Odluči da li ćeš da igraš i pokaži ko si“, citira reči Sarija Gazeta kojima je praktično prebacio odgovornost na leđa Argentinca pred večerašnji revanš meč Lige Evrope protiv Viljareala u kojem Napoli mora da preokrene rezultat iz prve utakmice, 1:0 za španski tim.

„Fjorentina: Englezi zavode Bernardeskija koji želi da nokautira Totenhem“, piše se o meču Totenhem – Fjorentina kroz priču o Bernardeskiju koji je ponovo na meti Mančester Junajteda koji želi da ga dovede sledećeg juna na Old Traford.

„Pioli protiv Galatasaraja igra na kartu Matri koji se razgoropadi svaki put na Olimpiku“,  najavljuje Gazeta da je italijanski centarfor dobio prednost u odnosu na Filipa Đorđevića. Od srpskih igrača večeras će na Olimpiko istrčati od prvog minuta samo Milinković Savić.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Previše sudijskih grešaka, oprezGazeta je poželela da arbitri večeras prekinu trend iz prethodnih utakmica kada su „matematički“ precizno donosili odluke na štetu italijanskih klubova u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Na kraju Gazeta piše da je novi-stari trener Rome Lučano Spaleti dao direktivu rukovodstvu kluba u kom smeru bi trebalo da ide sledeća kampanja kupovine u prelaznom roku: “U Spaletijevoj Romi, prioritet je odbrana. Benatija može da se vrati“.

CORRIERE DELLO SPORT

Sergej Milinković Savić je protagonista na prvoj strani Korijerea koji mu posvećuje i veliki prostor i na unutrašnjim stranama jer veruje da bi Srbin mogao da bude odlučujuća karta u rukama Stefana Piolija: “Milinković vodi napad na Evropu“. U tekstu se kaže se Lacio uzda u Srbina ne samo za večerašnju utakmicu već i za budućnost, s obzirom na to da je Milinković Savić jedan od najpraćenijih mladih fudbalera na Starom kontinentu.

„Lacio uzmi Evropu: Nema šale“, poručuje i upozorava sa naslovne Korijere Nebeskoplave pred večerašnji dvoboj sa Galatasarajom na Olimpiku.

„Polazi se od 1:1 i Pioli ne želi opuštanje kako bi osvojio prolaz u osminu finala Lige Evrope“, stoji u podnaslovu.

„Soza napada: Spremni smo za bitku“, prenosi se zapaljiva izjava trenera Fjorentine pred revanš sa Totenhemom na Vajt Hart Lejnu, stadionu na kojem nijedan italijanski tim nije uspeo da pobedi u evropskim kup takmičenjima u istoriji.

„Sari poručio Iguainu: odluči ti da li da igraš“ i Korijere, kao Gazeta stavlja u prvi  plan iznenađujuću poruku koju je javno uputio trener Napolija svom najboljem igraču.

Ispod zaglavlja Korijere svedoči o sve većem apetitu Rome posle pet uzastopnih pobeda u prvenstvu i da se više ne zadovoljava trećim mestom već cilja na još veći uspeh: „Roma: Pipita stižemo“. U podnaslovu se kaže da je u toku priprema za misiju drugo mesto, veoma važno jer obezbeđuje direktan prolaz u grupnu fazu Lige šampiona za razliku od trećeg mesta: „Napoli ima sedam bodova prednosti, ali mora da gostuje u Firenci i na Olimpiku protiv Rome“.

„Inter na raskrsnici, Tohirov zaokret: novi partneri ili prodaje“, najavljuje i Korijere da bi indonežanski biznismen mogao da napusti Inter vrlo brzo ako ne nađe adekvatne partnere za ostanak na čelu Nerazura.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik otvara današnje izdanje sa veoma teškom optužbom na račun trenera Bajerna Pepa Gvardiole i engleskih arbitara koji su delili pravdu na meču Juventus - Bajern: “Sudio je on“. U podnaslovu se kaže da je Gvardiola od početnog zvižduka vršio konstantni pritisak na arbitre i njihovo vođenje utakmice: “Sve Gvardioline primedbe su uticale na pravljenje sudijskih grešaka u njegovu korist“.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Neprihvatljivo ponašanje“ i tekstu na unutrašnjim stranama se citiraju brojni svedoci koji su čuli šta je sve Katalanac govorio sudijama, posebno tzv. četvrtom arbitru Gariju Besviku.

Na prvoj strani je i priča da je generalni direktor Bepe Marota odmah reagovao na laskave pohvale koje je Gvardiola izneo na račun odbrane Juvea i posebno Bonućija: “Juve blindira Barzaljija i Bonućija“. U podnaslovu se kaže da će Barzaljiju biti produžen ugovor do 2018. godine i da je Marota već spremio plan kako da odbije napade Sitija i Čelsija koji bi da angažuju Bonućija.

Ispod zaglavlja Tutosport se bavi sudbinama trojice trenera Antonija Kontea, Đampjera Venture i Siniše Mihajlovića, budući da su povezana jedna sa drugom. Naime, Konte bi trebalo da završi na kormilu Čelsija, Ventura na klupi Italije a Mihajlović u Torinu. „Konte – Čelsi, danas je dan“, piše list uz preciziranje da će Konte imati platu od 6.000.000 evra. „Ventura selektor? Moguće je“, najavljuje Tutosport dajući i niz motiva zbog kojih bi aktuelni trener Torina bio dobro rešenje za Azure. „Miha i još dvojica za Toro“, torinski dnevnik tvrdi da je srpski stručnjak prvi izbor Urbana Kaira za sledeću sezonu ako ne ostane na klupi Milana a da su alterantive Đan Pjero Gasperini i Stefano Pioli .

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ASergej Milinković SavićRomaPep GvardiolaNapoliMilanLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaErik Tohir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara