"Italijanska sportska štampa"
"Italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Elkan otvorio vrata povratku Kontea na klupu Juvea, Alegri ima rok do Božića

Vreme čitanja: 6min | čet. 12.11.15. | 11:33

U fokusu i skromni planovi Rome za zimski prelazni rok...

Izabrane vesti

Veliku pažnju italijanske sportske štampe privukle su dva neformalna ćaskanja Džona Elkana i Valtera Sabatinija u Torinu odnosno Rimu, u kojima su pričali o planovima i ambicijama Juventusa i Rome. Piše se i o eventualnim  pojačanjima Bjankonera (Laveciju i Gindoganu), Lacija (Ranokji, Vlaru i Gundogalu), Intera (Van der Vil i Feguli), Milana (Vaskez) mada je u međuvremenu, jutros predsednik Palerma Mauricio Zamparini promenio izjavu da je spreman da proda Italo-Argentinca za 30.000.000 evra i okvalifikovao je kao šalu. Gazeta konstatuje da belgijska reprezentacija košta gotovo 200.000.000 evra više od italijanske i najavljuje meč Argentina - Brazil kao duel izmemđu Gonzala Iguaina i Nejmara.

LA GAZZETTA DELLO SPORTNaslovna strana Gazete

Juve, Božić u zoni skudeto“, izabrala je za glavni naslov Gazeta  izjavu Džona Elkana, predsednika Eksora u čijem je vlasništvu Juventus. Unuk advokata Anjelija je na marginama jedne manifestacije u Torinu rekao nekoliko vrlo važnih stvari za blisku ali i dalju budućnost Stare dame.

Elkan je demantovao glasine da će Andrea Anjeli napustiti mesto predsednika Juventusa i preći u Ferari, otvorio je vrata za eventualni povratak Antonija Kontea na klupu šampiona Italije i pre svega je postavio kao imperativ Masimilijanu Alegriju da sa pet uzastopnih pobeda do Božića vrati tim u vrh tabele Serije A.
Sa Milanom počinje naša remuntada“, upotrebio je Elkan katalanski  izraz za nadoknadu zaostatka Juventusa u prvenstvu za vodećim timovima. Gazeta prenosi i planove Juvea za pojačanja u zimskom prelaznom roku: “Juve na pol poziciji za Lavecija i drži na oku Gindogana“.  U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da su za Lavecija zainteresovani Barselona i Inter, a da PSŽ traži 3.000.000 evra da pusti igrača u januaru, šest meseci pre isteka ugovora.

Gazeta prenosi i šaljivu izjavu predsednike Palerma Mauricija Zamparinija povodom interesovanja Milana za Franka Vaskeza: “Milan, za Vaskeza hoću 30 miliona plus PDV“. U međuvremenu je Zamparini objasnio da je ta izjava izvučena iz konteksta  razgovora koji je imao šaljive tonove i nije bio ozbiljan intervju.

Gazeta objavljuje intervju sa Euzebiom Di Frančeskom tvorcem najprijatnijeg iznenađenja Serije A, Sasuola: “Di Frančesko: Ja sam Zemanov učenik koji ne napada uvek“. Bivši igrač Rome ne krije da svoj rad zasniva na zamislima “Boema“ ali da se ne pridržava “talibanski“ svakog slova Zemanove teorije. Po njegovim rečima tajna Sasuola je u dobroj organizaciji igre i fizičkoj kondiciji. “Berardi je naš Roben. Voleo bih da jednog dana okušam sreću na klupi velikog tima“, rekao je Di Frančesko o mladom italijanskom napadaču i svojim ambicijama da u budučnosti preuzme i jedan od timova koji se tradicionalno bore za trofeje u italijanskom šampionatu.

Ikradi zna kako da se trgne. Ide u lov na deset golova do kraja godine za prvu premiju iz ugovora i poziv u nacionalnu selekciju Argentine“, otkriva Gazeta planonve Interovog kapiten. List podseća da je u novom ugovoru Ikardija predviđen bonus ako postigne 10 golova do Božića i da Maurito pati zbog toga što ga Tata Martino ne poziva pod nacionalnu zastavu.

Apropo Argentine, u vrhu strane Gazete najavljuje veliki derbi u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji u južnoameričkoj grupi: “Argentina – Brazil je Iguain - Nejmar“. Milanski dnevnik smatra da će dvoboj dvojice golgetera koji su u vrhunskoj formi u Napoliju i Barseloni biti odlučujući za ishod meča između Gaučosa i Selekaa.

Ispod zaglavlja Gazeta najavljuje i sutrašnji prijateljski meč Italije sa Belgijom koja je prošle nedelje stigla na prvo mesto rang liste FIFA. “Belgija krcata zvezdama vredi 199 miliona evra više od Italije“, izračunala je vrednost igračkih kartona Crvenih Đavola i Azura. “Samo De Brujn je koštao 74 miliona evra. Kakav duel između Markizija i Najngolana“, aludira Gazeta da će  jedna protiv drugog igrati stubovi veznog reda Juventusa i Rome.

 CORRRIERE DELLO SPORTKorijere o Romi

 I dok Gazeta i Tutosport stavljaju u prvi plan reči Džona Elkana, Korijere delo Sport objavljuje dugačko ćaskanje sportskog direktora Valtera Sabatinija sa novinarima koji prate Romu: “Strotman je naš kec u rukavu za skudeto“. Sabatini je izrazio veliki optimizam oko povratka Strotmana  posle treće operacije na kolenu i najavio da bi Holanđanin mogao da bude priključen prvom timu već u januaru .

Kevin je dodatna vrednost, igrač koji pravi razliku. Benatija ostaje u Bajernu. Florenci je bolji od Danija Alveša. Roma će se vratiti na fudbalsku pijacu u januaru samo ako Iturbe bude insistirao da ode i nađe adekvatan klub“, precizirao je Sabatini. Prvi operativac Đalorosih je pojasnio da samo on odlučuje o kupovini pojačanja za Romu, a da tifozima Rome nije oprostio to što su pljuvali igrače u teškim momentima u prethondoj sezoni.

U vrhu naslovne Korijere objavljuje da je pored Holanđanina Vlara i Brazilca Daglasa iz Dnjepra, kandidat da pojača odbranu Lacija i Interov bivši kapiten: “Lacio, za odbranu izronilo ime Ranokje“. U tekstu na unutrašnjim stranama Korijere piše da je Lacio počeo da ispituje teren za izvodljivost transfera potencijalnog reprezentativca Italije i da je Andrea veoma zainteresovan za prelazak pošto želi da obezbedi mesto na listi putnika za Euro2016  budući da bi u Laciju imao mnogo veće šanse da igra strandardno nego u Interu.

I Korijere je uzeo previše ozbiljno izjavu Zamparinija o spremnosti da proda Vaskeza za Milanu za 30 miliona evra: “Zamparini: Vaskez al Milan“.

 

U dnu strane rimski dnevnik prenosi izjave Džona Elkana koji je izrazio uverenje da Juventus može, još uvek, da se izbori za petu uzastopnu šampionsku titulu: “Evro Elkana: Trobojka za Juve“ . U podnaslovu se citira izjava povodom budućnosti njegovog ujaka: “Andrea Anjeli ostaje na čelu Juve, neće preći u Ferari“.

 TUTTOSPORTJuve prva vest u Torinu

 Torinski sportski dnevik je u izjavama Džona Elkana kao najbitniji deo prepoznao otvaranje vrata za eventualni povratak Antonija Kontea na kormilo Juventusa po završetku njegove avanture na klupi Azura: “Elkan potvrdio Anjelija: Juveovo otopljavanje sa Konteom“.

U podnaslovu se kaže daje predsednik Eksora razmontirao glasine o budućnosti Anjelija: “Andrea ne ide u Ferari, ostaje u Juveu jer je pokazao da zna dobro da radi svoj posao. Ali, tim mora da se bori za skudeto“. List dodaje da se popravljaju odnosi sa Konteom posle vrlo žučnog razvoda i da su Marota i Nedved počeli da komuniciraju redovno sa bivšim trenerom Juvea a da je još uvek “hladan“ odnos sa Andreom Anjelijem.

Tutosport je zavirio i u planove Torina za sledeći prelazni rok i najavio vrlo zvučno pojačanje. “Toro se vraća u igru za Dijamantija. I ako Iturbe...“, insinuira list da ako bi Roma htela da pusti na pozajmicu Iturbea, kako bi ga oživela, sa eventualnim pravom otkupa ugovora Argentinca, predsednik Torina Urbano Kairo bi bio spreman da razmotri tu mogućnost. U podnaslovu se kaže  bivši reprezentativac Italije Alesandro Dijamanti koji trenutno igra u Vatfordu može da napusti engleski klub i da je Torino zainteresovan da ga angažuje. Takođe, Tutosport objavljuje i intervju sa našim Nikolom Maksimovićem koji je umirio tifoze Toroa da neće napustiti klub u zimskom prelaznom roku. “Budite mirni, ne idem nikud u januaru“, rekao je sprski defanzivac.

U vrhu strane  su u centru pažnje planovi za prelazni rok pojedinih timova Serije A.  “Van der Vil i Feguoli, napred Inter“, navodi imena Holanđanina i Alžirca Tutosport kao prioritete na listi pojačanja Mančinija za januarski prelazni rok.

Sampdorija igra na kartu Gvidolin“, naslov je povodom komplikacija koje su nastale u pregovorima sa Fjorentinom oko Vičenca Montele (trener je još pod ugovorom sa Ljubičastima) i da je Ferero počeo da radi na alternativnom planu.

"Fjorentina, Mati 2018, sada Alonso“, izveštava se da je Mati Fernandez produžio ugovor sa timom iz Firence za još dve godine a da je sledeći na redu za produžetak ugovora Markos Alonso.

 Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSerija ARomaLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaDžon Elkan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara