""
""

Bufon spasao Juventus poraza kod uzavrelih Napolitanaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.13. | 22:41

Napoli je nadigrao Juventus, ali je morao da se zadovolji sa konačnih 1:1 zbog fenomenalnih odbrana golmana Juvea

 

Izabrane vesti

Napoli nije iskoristio veliku priliku da se pobedom nad Juventusom približi lideru Serije A na tri boda zaostatka. Fanatični Napolitanci su ispunili San Paolo do poslednjeg mesta, stvorili fenomenalu atmosferu, ali je gigant iz Torina odoleo i osvojio veliki bod koji ih ostavlja za šest korak ispred Napolija. Golove za konačnih 1:1 su postigli Kjelini i Gokan Inler koji je pravim evrogolom matirao večeras fenomenalnog Đanluiđija Bufona, junaka Juventuisovog remija.

Juventus je poveo već u 10. minutu. Pirlo je prevario čuvara i centrirao sa levog krila, a povratnik u tim posle povrede Đorđo Kjelini bio najviši u skoku i savladao De Sanktisa.

Ubrzo je Juve imao šansu i da duplira vođstvo, ali je De Sanktis sjajnom intervencijom zaustavio Vučinića u situaciji jedan na jedan. I to je bilo sve od Juventusa za večeras. Od tada smo videli opsadu Bufonovog gola i žestok pritisak Napolitanaca.

Juventus je odolevao sve do 44. minuta. Tada je Gokan Inler pokazao kakav grom ima u desnoj nozi. Sa nekih 25 metara je raspalio po lopti i poslao neobranjiv projektil pod prečku Bufonovog gola. s tim što je lopta malo zakačila Bonućija i promenila smer. S pravom se golman Juventusa ljutio na saigrače jer su ostavili Inlera samog na šutu, a zna se kakve evrogolove u karijeri je postizao Švajcarac turskog porekla. Gol u pravom momentu je raspalio tribine San Paola, pa su Napolitanci u drugom delu nastavili da svim silama vrše pritisak na rivala.

Prvo ime drugog poluvremena je definitivno bio golman gostiju Đanluiđi Bufon koji je fenomenalnim intervencijama spašavao Bjankonere. Sjajnim odbranama je izbijao lopte u korner posle odličnih pokušaja Hamšika i Mađa. Zapretio je i Kavani glavom, ali je i njega Bufon pročitao. U 74. minutu je Džemaili propustio fenomenalnu priliku da donese vođstvo Napoliju. Hamšik je snažno šutirao, Bufon odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Džemaili. Promašio je ptrazan gol.

Juventus se sve više povlačio, Konte je iz igre izvukao i Vučinića i zamenio ga Pogbom. Lider je odoleo do kraja meča i upisao veliki remi kojim je ostavio Napoli na razdaljini od šest bodova zaostatka.

 

SERIJA A - 27. kolo:
Petak:

Napoli - Juventus 1:1 (1:1)
/Inler 43 - Kjelini 10/

Subota:
20.45: Milan - Lacio

Nedelja:
12.30: Torino – Palermo
15.00: Sijena – Atalanta
15.00: Bolonja – Kaljari
15.00: Fiorentina – Kjevo
15.00: Katanija – Inter
15.00: Sampdorija – Parma
15.00: Peskara – Udineze
20.45: Roma - Đenova


tagovi

Blerim DžemailiĐanluiđi BufonĐorđo KjeliniEvropaGokan InlerItalijaJuventusLeonardo BonučiNapoliSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara