""
""

Budžet Budiveljnika za narednu sezonu oko 9,5 miliona evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.13. | 19:03

Prvak Ukrajine neće biti lagan rival kako su mnogi u prvi mah pomislili

Posle žreba za Evroligu jednoglasna je bila ocena da je Partizan izvukao najjače timove iz prva tri šešira, ali i najslabije iz četvrtog i šestog, što mu daje priliku da se plasira u top 16 fazu. Ipak, iako su debitanti, Nanter i Budiveljnik nisu zalutali u Evroligu. Prvak Francuske je za dve godine igranja elitnog francuskog takmičenja stigao do titule neverovatnim izdanjem u nedavnom plej-ofu, a da Ukrajinci nisu slučajno dobili A licencu govori i sledeća izjava njihovog predsednika.

"Naravno da ćemo rasti. Imaćemo budžet koji će u potpunosti odgovarati zahtevima Evrolige. On će otprilike iznositi 100 miliona grivni“, rekao je predsednik ukrajinskog prvaka Bogdan Gulijamov.

Izabrane vesti

Kada prevedemo u evropske novčanice, dobijemo podatak da će budžet Budiveljnika za narednu sezonu biti oko 9,5 miliona evra. Jasno je da nijedan naš klub ne može da parira Ukrajincima u ovom segmentu, ali ostaje nada da će nedostatak novca biti nadomešten poslovično fanatičnim radom, pravim domaćim terenom i iskustvom u najjačem evropskom takmičenju.

(FOTO: Action images)


tagovi

BudiveljnikEvroligaEvropakosarka partizanFK PartizanSrbijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara