""
""

Budeskumanija - danas je dan D! Uzima tri plate i potpisuje! Ali za koga?

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.17. | 09:41

Pravi rat između tri kluba se trenutno vodi za potpis rumunske "desetke", a umešali su se i prebogati Kinezi

Čekaju ga u Crvenoj zvezid, Điđi Bekali ga je najavio kao novog igrača Steaue, a rumunski šampion Astra Đurđu mu je spremila najveći ugovor u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Konstantin Budesku trese fudbalsku javnost s ove i s one strane Dunava. Za njegov potpis se trenutno vodi pravi rat tri kluba koji će biti okončan sjajnim ugovorom za rumunsku “desetku”. Astra Đurđu želi da ga zadrži, Crvena zvezda da ga dovede kao najveće pojačanje, a Steaua da sa njim kompletira Drim tim za rumunske uslove koji će vratiti titulu.

U Crvenoj zvezdi čekaju Budeskua kojem su ponudili finansijske uslove izand mogućnosti za ovdašnji fudbal: 240.000 evra za potpis, oko 30.000 evra mesečnu platu plus bonuse za golove, asistencije i trofeje. U prvoj godini bi to bio iznos od oko 600.000 evra! Teško da Zvezda može da ide iznad ovih granica…

Ali kontroverzni Steauin vlasnik Điđi Bekali je jedan od najozbiljnijih trgovaca na fudbalskoj pijaci u jugositočnoj Evropi. Ono što je Zdravko Mamić na zapadu Balkana, to je Điđi na istoku. Zapeo je za Budeskua kojeg vidi kao poslednju kockicu u šampionskom mozaiku Steaue. Prošle godine mu je Astra uzela titulu i neće dozvoliti da mu to Hadžijev Vitorul uradi i ove godine, pa je rešio da “opljačka” redove šampionskog tima Astre Đurđu.

Već je doveo Astrinog najboljeg strelca Denisa Alibeka za obeštećenje od 1.700.000 evra i mesečnu paltu od 30.000 evra, ali to je samo početak jer svim silama upire da iz Astre dovede ideologa igre Budeskua, vezistu Tešeiru i defanzivca Moraisa. Jasno je da se Bekali nameračio da uništi Astru koja mu je prošle sezone preotela titulu…
“Prodao sam Adija Popu u Panatinaikos za 1.000.000 evra jer sam morao. Ušao je u poslednjih šest meseci ugovora, na leto bi otišao bez obeštećenja. Ali zato na njegovo mesto dovodim Budeskua. Pričao sam sa njim i sve smo se dogovorili. Budseku će danas naplatiti tri plate od Kineza i potpisati za Steauu. Moraće da mi prodaju i Tešeiru i Moraisa. Nudim im 300.000 za Moraisa. A oni traže 500.000 za fudbalera kojem ističe ugovor na kraju sezone. Šta oni misle ko su?” samouvereno je istakao Bekali u izjavi za rumunske medije.

Međutim, ne predaje se ni Astra. Po cenu da izgubi igrače bez obeštećenja…
“Budesku zaista ima dobru finansijsku ponudu iz Crvene zvezde. Ali ima i novu ponudu iz Kine koja daleko nadmašuje sve ostale. Ja ću mu danas predstaviti našu ponudu i videćemo šta će odgovoriti. Nadam se da će prihvatiti jer će to biti najbolja opcija, i za nas, i za njega. Samo ću vam reći da ću mu ponuditi ono što nijedan klub u Rumuniji ne može da mu ponudi. Videćete… Imaće neverovatne bonuse i procenat od sledećeg transfera”, rekao je predsednik Astre Đurđu, Dani Koman.

Po svemu sudeći, danas je dan D za Konstantina Budeskua. Rumunska “desetka” je zapalila Balkan, a Crvena zvezda je pred najozbiljnijim transferom u poslednjih nekoliko godina.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSteauaSrbijaRumunijaLiga 1Konstantin BudeskuEvropaĐiđi BekaliFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara