"Najzaslužniji: Duvnjak i golman Stevanović"
"Najzaslužniji: Duvnjak i golman Stevanović"

Bronza za Hrvate sa pečatom golmana Stevanovića!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.16. | 18:15

Komšije savladale Norvešku u borbi za treće mesto sa 31:24 (15:11)

Najzaslužniji: Duvnjak i golman Stevanović

Hrvatska je savladala Norvešku u borbi za treće mesto sa 31:24 (15:11) pa se sa Evropskog prvenstva u Poljskoj vraća sa bronzanom medaljom. 

Izabrane vesti

Hrvati su se na najbolji način revanširali Norvežanima za poraz u prvom delu takmičenja nakon kojeg su upali u krizu, a posle problema na startu turnira selekcija Željka Babića odigrala je nekoliko sjajnih utakmica koje su joj donele visok plasman.

Od početka je Hrvatska kontrolisala utakmicu, imala raspoloženog Domagoja Duvnjaka koji je u napadu razigravao, ali i pogađao dok je golman Ivan Stevanović zaustavio nekoliko teških udaraca norveških rukometaša. Posle 13 minuta, koliko je rezultat bio izjednačen, Hrvatska je napravila seriju od 5:0 i tu prednost je držala do kraja prvog poluvremena, koje je završeno sa 15:11.

Početkom drugog dela usledili su problemi, pad u igri Hrvata što je Norveška iskoristila brzim kontrama i probijanjem odbrane Hrvata da izjednači. Imali su Norvežani 17:17, par puta bili su na gol zaostatka, ali nisu uspeli da naprave potpuni preokret.

Za to je najzaslužniji bio golman Stevanović koji je u drugom poluvremenu potpuno “zaključao” hrvatski gol, odbranio dva sedmerca i nekoliko teških udaraca pa je utakmicu završio s 14 obrana. U napadu se razigrao Duvnjak, a Hrvati su bili precizni i iz kontranapada pa su u samoj završnici došli do prednosti koju Norvežani nisu uspeli da nadoknade.

Najefikasniji u redovima Hrvata bio je Horvat sa osam golova, dok je Duvnjak postigao četiri. Kod Norvežana najbolji je bio Sagosen sa pet pogodaka, a pratio ga je Jondal sa četiri. 

Hrvatska je osvojila bronzanu medalju, što joj je peto odličje na evropskim prvenstvima. Bronze su osvojene u Portugalu 1994. i Srbiji 2012, a srebrni su bili u Norveškoj 2008. i dve godine kasnije u Austriji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

rukometNorveškaHrvatskaep rukomet 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara