"Nenad Milijaš i Gžegož Bronovicki"
"Nenad Milijaš i Gžegož Bronovicki"

Bronovicki: Zbog Zvezde sam upropastio zdravlje, život i karijeru... Hoću svoje pare!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.11.14. | 10:00

"Ne pada mi na pamet niti me zanima kako će u Zvezdi naći novac", rekao je Poljak

Nenad Milijaš i Gžegož Bronovicki

Saga se nastavlja! Velika noćna mora svih dosadašnjih uprava Crvene zvezde, još od vremena Dragana Stojkovića PiksijaGžegož Bronovicki ponovo je u centru pažnje srpskih medija! Naravno, ne svojom krivicom, već zbog činjenica da šest godina čeka na isplatu svoji 840.000 evra, koje mu prema odredbama sada već nadaleko poznatog ugovora pripadaju.

Izabrane vesti

Jedan od najvećih potraživača novca, ujedno i najtežeg problema kluba iz Ljutice Bogdana, rekao je da neće odustati od onoga što mu pripada i da će crveno-belima dati još tri meseca da reaguju. U suprotnom, biće primoran da preko advokata lobira u Fifi da se Zvezdi oduzme šest bodova, ili da se klub čak izbaci iz Superlige! 

Kao što je već poznato, s Bronovickim je nedavno kontaktirao kapiten Nikola Mijailović, koji ga je ubedio da mu dugovanje bude isplaćeno u dve rate.
"Zvao me je pre nekoliko dana kapiten Nikola Mijailović i zamolio me da pristanem da mi se plati u dve rate. Složio sam se nekako i rekao mu da nije problem da sačekam još tri meseca, ali da je problem to što iz Zvezde ne uplaćuju pare već šest godina! Zato sam skeptičan i mislim da će ponovo pokušati da me prevare. Niko me sa „Marakane“ od čelnika kluba nije zvao od kada sam otišao iz Beograda (2008. godine), a čujem sada da pričaju svašta okolo, da sam pijanac, prevarant i druge neistine", rekao je Bronovicki u intervjuu za Alo.

Iako mnogi smatraju da Poljak želi da se ovajdi od Zvezdine propasti, on ističe da ga to ne zanima.
"Ne, prijatelju, ja samo tražim ono što mi pripada, a što su mi njeni šefovi potpisom zagarantovali. Ništa više. To sam zaradio kao profesionalni fudbaler, iako sam zbog Zvezde i svoje zdravlje ugrozio, a karijeru i život upropastio", dodao je Bronovicki, a potom otkrio o čemu se zapravo radi:
"Dok sam igrao na Marakani stradali su mi ligamenti kolena, pa nisam nigde mogao da nastupam kasnije. Pokušao sam, potom, u Gornjiku i Ruhu, ali nisam mogao da vežem celu polusezonu jer je povreda bila teška. Prevarili su me i u Zvezdi, rehabilitacija posle povrede je bila loša, lekari nestručni, pa me nisu dobro ni izlečili".

On je istakao i da ga ne interesuje kako će Zvezda naći novac da ga isplati.
"Ne pada mi na pamet niti me zanima kako će u Zvezdi naći novac. To je problem njenog rukovodstva, a ne moj. Ima da me isplate do poslednjeg centa. Rekao sam i Mijailoviću, kada me je zvao pre neki dan, da više ništa ne zavisi do mene, već da moj advokat vodi postupak i da sva pitanja, ako imaju, ubuduće upute njemu", zaključio je Bronovicki.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaGžegož BronovickiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara