""
""

Briž malo za sebe, malo za Zulte

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.04.13. | 16:58

Kujović odbranio penal Embokaniju u nadokandi vremena, plavo-crni dobili derbi sa Anderlehtom (2:1) i zakomplikovali borbu za titulu

 

Trka za naslov belgijskog prvaka zakomplikovala se do maksimuma! Klub Briž je u velikom derbiju savladao Anderleht (2:1) i tako otvorio put Zulte Varegemu da eventualnim dobrim rezultatom u Liježu stekne četiri boda prednosti u odnosu na ekipu iz Brisela. A potajne nade da i oni mogu da se okite šampionskom krunom – primakli se lideru na tri koraka - plavo-crnima je sačuvao Maksim Lištajn.

Izabrane vesti

Bivši igrač Muskrona najzaslužniji za ishod derbija na stadionu Žan Brejdel (26.052 gledalaca). On je u 15. minutu iskoristio proigravanje Donka, u 62. dobro reagovao na pas Rafaelova i tako domaćinu utabao stazu ka trijumfu. Gosti su uspeli samo tri minuta kasnije da postignu počasni pogodak, hitac Bruna bio nedovoljan za bod, iako su u nadokandi vremena gosti imali šansu za izjednačenje, jer je Vladan Kujović odbranio penal Embokaniju u 92. minutu.

Milan Jovanović odigrao poslednjih deset minuta za Anderleht koji je u strašno negativnoj seriji rezultata, pošto je pobedio samo jednom u poslednjih sedam rundi.

 

PRO LIGA (PLEJ–OF 1)

Briž – Anderleht 2:1 (1:0)
/Lištajn 15, 62 – Bruno 65/

18:00 Standard – Zulte Varegem

Subota:

Lokeren – Genk 0:0

 

(FOTO: nieuwsblad.be)

 


tagovi

AnderlehtBelgijabelgijanci logoEvropafudbalKlub BrižŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara