"Bandalovski protiv svojih Bugara"
"Bandalovski protiv svojih Bugara"

Brinu li ovi rezultati Nikolića? Partizan odigrao šestu utakmicu u Turskoj i opet izgubio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.02.15. | 15:50

Četvrti poraz crno-belih u Beleku, ovoga puta od Liteksa iz Loveča - 1:2

Bandalovski protiv svojih Bugara

U Superligi sjajni - na pripremama očajni. Ako je suditi na osnovu rezultata fudbaleri Partizana moraće pošteno da zapnu ne bi li ispravili sve greške, naročito u fazi odbrane, koje su ih koštale već četvrtog poraza u pripremnom periodu. Tim nenaviknut na neuspehe, u prvom delu prvenstva na 15 utakmica ostvario je 12 pobeda, ali još ne zna za istu na turskom tlu, pošto je u šestoj proveri ponovo napustio teren pognutih glava. Ovoga puta bolji od izabranika Marka Nikolića bio je Liteks iz Loveča, čiji su igrači u drugom poluvremenu surovo kaznili dve greške odbrane crno-belih - 1:2 (0:0).

Izabrane vesti

Podsećamo, prethodno su porazi zabeleženi od mosvkoskog Dinama (1:4) , bečke Austrije (1:4) i Sarajeva, uz dva remija, sa Cirihom (2:2) i Anžijem (2:2), uz pobedu nad Sinđelićem na domaćem terenu (5:0). Razlog za brigu ili skrivanje aduta za prvenstvo?

Babović je nosio kapitensku trakuU premijernom susretu otkako ga je napustio Danko Lazović, tim iz Humske 1 mogao je da prođe daleko bolje da je Petar Škuletić realizovao nekoliko zicera, ali i da je defanzivna linija bila za nijansu budnija. Ovako je dozvolila četvtoplasiranoj ekipi bugarskog prvenstva da dvaput matira Milana Lukača, iako je golman Partizana branio bolje nego na susretu sa Sarajevom.

Doduše, čuvar mreže crno-belih ne može da odbrani baš sve. Kao, na priprem u 65. minutu, kad je ukrotio udarac glavom Pereza, međutim, pošto niko od njegovih saigrača nije uspeo da pokrije drugu stativu na njoj se usamljen našao rezervista Rumenov i lako ga matirao.

Balažic je igrao 59 minutaPartizan je i tokom prvog poluvremena, dok je na terenu bila, uslovno rečeno prva postava, sa novajlijama Babovićem, Bandalovskim i Balažicem, imao nekoliko dobrih prilika - najbolju u 31. minutu propustio je Škuletić - u drugom je isti igrač imao šansu posle akcije Brašanca i Volkova, čiji je ulazak značajno unapredio igru, ali je do izjednačenja stigao iz prekida. Nikola Drinčić je izveo korner, a Lazar Ćirković iskoristio prednost u skoku i glavom doneo zasluženo poravnanje rezultata.

 

Kako su crno-beli postigli gol, tako su ga i primili. Samo sedam minuta pre kraja, Asprilja je centrirao iz slobodnog udarca, a verovatno najbolji pojedinac susreta Strahil Popov umakao pažnji Drinčića i Škuletića i glavom zakucao loptu u mrežu, za trijumf ekipe na čijoj klupi sedi proslavljeni bugarski as Krasimir Balakov.

Pretposlednji kontrolni meč na pripremama u Turskoj Partizan igra u četvrtak od 18 časova protiv Maribora, dokće dan kasnije u isto vreme odmeriti snage sa mađarskim Đerom.

--------------------------------------------------------------
PARTIZAN - LITEKS 1:2 (0:0)
/Ćirković 78 - Rumenov 65, Popov 83/

Belek
Gledalaca: 50
Sudija: Goksan Torpak (Turska)
Žuti kartoni: Lukač, Drinčić (Partizan)

PARTIZAN: Lukač - Bandalovski, B. Ilić, Balažic (od 59. Ćirković), N. Petrović (od 59. Volkov) - Marković (od 59. Brašanac), Drinčić - A. Živković (od 59. Grbić), Babović (od 59. Marinković), Ninković - Škuletić.

LITEKS: Barivejra - Popov, Božikov, Gulubov, Perez - Bum, Nedialkov (od 46. Cvetkov), Raspberi, Asprilja - Despodov (od 45. Rumenov), Rangelov.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLiteks Loveč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara