"Ante Tomić i Boban Marjanović vodili su prave muške borbe po koševima"
"Ante Tomić i Boban Marjanović vodili su prave muške borbe po koševima"

Bred Oleson za MOZZART: Marjanović je strašan! Čuvali smo ga na sve moguće načine, a on je opet pronalazio put do koša!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.15. | 11:15

"Moram da pomenem publiku, jer je bila fantastična! Uvek je zadovoljstvo igrati u Beogradu zaista. Bez sumnje, navijači Zvezde su jedni od najbolji u Evropi", rekao je šuter Blaugrane...

Ante Tomić i Boban Marjanović vodili su prave muške borbe po koševima

Nebrojano puta ove sezone Boban Marjanović pokazao je da je za klasu iznad gotovo svih centara u Evropi, a posle performansa protiv Barselone (koja se, navodno, raspitivala za njegovo zdravlje prim. aut), kada je ubacio 23 poena, imao 11 skokova, pet asistencija i indeks korisnosti 35, jasno je da je Zvezdin džin nezaustavljiva mašina! Ante Tomić, koji dugi niz godina važi za jednog od najboljih dugajlija na Starom kontinentu, je u duelu sa svega četiri centimetara višim Marjanovićem izgledao poput malog deteta, a u nekoliko navrata je srpski internacionalac "promešao" hrvatskog reprezentativca, što je dodatno dobilo na značaju. Čak ni Tibor Plajs nije imao rešenje za Zvezdinog gorostasa, a kakav je utisak Marjanović ostavio na igrače Barselone najbolje je opisao sjajni šuter Bred Oleson.
"Boban je strašan igrač! Poseduje ogroman talenat, a vidi se i da dosta radi na sebi. Ponovo je odigrao odlično, iako smo ga mi čuvali na sve načine - jedan na jedan, udvajali smo ga, čak su i trojica bila oko njega, ali on je uvek pronalazio način da dođe do koša, čime je samo pokazao svoj kvalitet i da će biti veliki igrač", rekao je Oleson za MOZZART Sport. 

Izabrane vesti

Nije bilo potrebe da Amerikanca sa španskim pasošem pitamo kakva je utakmica bila - odlučio je da sam odmah da odgovor.
"Prvo moram da pomenem publiku, jer je bila fantastična! Uvek je zadovoljstvo igrati u Beogradu zaista. Bez sumnje, navijači Zvezde su jedni od najbolji u Evropi. Stvarno smo imali sreću da ubeležimo pobedu u ovakvim uslovima".

Sve do polovine treće deonice Barselona je imala sigurno vođstvo, ali su crveno-beli uspeli da naprave veliki preokret i učine utakmicu dramatičnom do samog kraja.
"Imamo mnogo iskusnih igrača, neki su zajedno već dugi niz godina, tako da tačno znamo šta ko može i koliko da pomogne u datoj situaciji. Bili smo u minusu, potom u plusu, sve je to deo ove fantastične igre. Nismo gubili glavu i trćali bez razloga, već smo smišljeno odradili posao i pobedili".

Ovom pobedom Barsa je održala prednost u odnosu na Makabi u borbi za drugo mesto, koje daje prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.
"Vrlo važna pobeda za nas. Jasno je da želimo da imamo prednost domaćeg terena u doigravanju za Fajnal-for, imamo još tri utakmice do kraja i moramo da ih odradimo jako, kako bi smo što spremniji dočekali ono najvažnije", zaključio je Oleson.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

KK BarselonaEvroligaFK Crvena zvezdaBred OlesonBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara