"Tim Mundijalita (Globo)"
"Tim Mundijalita (Globo)"

Brazilci napravili idealnih 11 Mundijalita: Možda vam nedostaje neki Srbin?

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.15. | 11:00

Portal najgledanije brazilske televizije Globo izabrao startnu postavu Svetskog prvenstva, i u nju uvrstio Rajkovića, Gajića i Živkovića

Tim Mundijalita (Globo)

Titulu nismo uzeli, ali brazilski fudbal ima svetlu budućnost, konstatuje internet portal najgledanije TV stanice u Brazilu Globo, u tekstu u kojem je predstavljen idealni tim Mundijalita po njihovom izboru.

Izabrane vesti

Autor teksta napominje da je ovih 11 igrača izabrano na osnovu utisaka brojnih novinara i skauta, i kaže da su igrači Brazila najviše pokazali, iako je Srbija osvojila prvo mesto. Ovakvo mišljenje novinar Globa zasniva na činjenici da su pre svih kapiten Danilo, pa zatim štoperi Marlon i Lukao, kao i Gabrijel Žezus, pokazali da će biti buduće zvezde svetskog fudbala.

Orlići u zagrljajima najmilijih: Suze kriju same teku!

U idealnih 11 su čak petorica Brazilaca, trojica Srba, dvojica Portugalaca i jedan Malijac. Izbor s kojim se svakako ne bismo saglasili, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Evo i tima šampionata, po mišljenju Brazilaca: Rajković (Srbija) - Gajić (Srbija), Marlon (Brazil), Lukao (Brazil), Žorž (Brazil) - Danilo (Brazil), Traore (Mali), Roni Lopes (Portugalija) - Živković (Srbija), Gabrijel  Žezus (Brazil), Andre Silva (Portugalija).

Danilo pre Sergeja

Zanimljivo je i kako su Brazilci opisali reprezentativce Srbije koji su dospeli na ovaj spisak...

PREDRAG RAJKOVIĆ: Ovde nema nikakve dileme, pošto je golman Srbije osvojio i Zlatnu rukavicu, a i po statistici FIFA imao je najviše teških odbrana. Bio je jedan od junaka finala, ali je i u prethodnim mečevima blistao.

MILAN GAJIĆ: Ovde nije postignut konsenzus, pošto su sličan broj glasova dobili Portugalac Rikinjo i Brazilac Žoao Pedro. Međutim, izabran je Srbin, pošto je bio sjajan u defanzivi, a svom timu je značajno pomagao i u napadu.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ: Ovaj igrač je tokom celog turnira pokazivao da je spreman da igra na vrhunskom nivou. Protiv Brazila je stvorio najviše šansi i asistirao za presudni gol.
„On je veoma brz, snalažljiv. Uključen je u sve akcije svog tima. Uvek pravi mnogo problema rivalu“, očaran je Živkovićem Tjark Hansen, nemački novinar.

Kada je u pitanju vezni red, novinar Globa konstatuje da je najbolji igrač turnira Adama Traore impresionirao sve, kao i kapiten Brazila Danilo, a pored njih, tu je još jedan Brazilac, Roni Lopes, koji je izabrao da igra za Portugaliju. U užoj konkurenciji bili su Milinković Savić, Stendera (Nemačka) i Senegalac Sidi Sad.

(Foto: Action Images)


tagovi

SrbijaSP U20reprezentativni fudbalMundijalito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara