""
""

Brazil pao na Vembliju: Hart, Runi i Lampard junaci, Ronaldinjo i Nejmar potpuno podbacili (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.13. | 22:19

Englezi savladali Brazilce sa 2:1, a povratnik Ronaldinjo je na početku meča promašio penal. Gordi Abion nadigrao petostrukog prvaka sveta i zasluženo slavio prelepim golom Lamparda

 

Izabrane vesti

Veliko veče za engleski reprezentativni fudbal i loš povratnički debi Luisa Skolarija na klupi Brazila. U sudaru titana, Engleska je na Vembliju sa 2:1 savladala Brazil u čije redove je Skolari vratio Ronaldija, Fabijana i Cezara. Možda bi sve drugačije bilo da je Ronaldinjo u 19. minutu bio pecizan iz penala, ali... Pobeda Engleza nad Brazilom posle 23 godine posta. 

Gordi Albion je odigrao sjajan meč, a Frenk Lampard još jednom dokazao da je jedan od najboljih vezista planete.

Skolari je znatno promenio ekipu u odnosu na tim prethodnika Menezesa. Na gol je vratio veterana Žulija Cezara, u odbrani je debitovao Dante iz Bajerna umesto Tijaga Silve koji nije ni pozvan, po bokovima je delovao tandem Barselone AlvesAdrijano. Iznenađenje je predstavljao izostanak Lukasa Moure u veznom redu. U manevru su delovali Ramires i Korintijansov talenat Paulinjo, a ispred njih su igrali Oskar u sredini i Nejmar i Ronaldinjo po stranam. Najistureniji je bio još jedan Skolarijev povratnik – Luis Fabijano.

Englezi sa oprobanim snagama, s tim što je Lampard meč počeo sa klupe, a šansu u odbrani su dobili Smoling i Kejhil.

Prvu šansu na meču su imali Englezi, ali je Cezar majstorskom intervencijom skinuo udarac glavom Runija. A, potom je usledio poklon Vilšira Brazilcima. Vezista Arsenala je bez ikakve potrebe igrao rukom i skrivio penal. Ronaldinjo je dobio idealnu priliku da proslavi povratak u reprezentaciju i 100. meč u dresu Brazila. Šutirao je sa bele tačke, ali je Hart odbranio, a odmah zatim je golman Sitija još jednom sjajnom intervencijom skinuo i šut Nejmara koji je naleteo na odbijenu loptu.

Brazilci su tada malo spustili tempo i stigla je kazna. Prvo je Volkot promašio šansu, ali je Runi natrčao na loptu i popravio stvar pogodivši praznu mrežu za vođstvo Albiona.

Do kraja poluvremena Brazil je imao idealnu priliku da izjednači, ali je Nejmar na drugoj stativi promašio prazan gol posle prelepog pasa Oskara.

Skolari je na pauzi reagovao i napravio čak četiri izmene. Izveo je neubeldjive povratnike Ronaldinja i Fabijana.  Drugo poluvreme je počelo bombom Džerarda i paradom Cezara, a onda je usledio odgovor Brazila. Tek što je ušao u igru umesto bledog Luisa Fabijana, Fred je pokazao kakav je majstor. Kejhil je pogrešio i izgubio loptu, a Fred sa 16 metara šutirao neobranjivo.

Samo par minuta kasnije, Fred je još jednom sjajno šutirao, ali je pogodio prečku. Činilo se da Brazil ide ka preokretu, ali je usledilo novo slavlje na Vembliju. Pogrešio je Aruka, a Lampard majstorijom sa 20 metara sdavio kiflu u sam ugao Cezarovog gola! Fenomenalan gol Čelsijevog asa!

Zapretio je Brazil u nastavku preko rezerviste Žana, ali su Lampard i Džerard uspostavili kontrolu na sredini terena, dok je Brazilova zvezda Nejmar bio potpuno van utakmice i nije pokazao ništa iz raskošnog repertoara, baš kao ni Lukas Moura. Englezi su iskontrolisali rezultat do kraja i upisali jednu od najvećih pobeda u poslednje vreme. Sa druge strane, Skolarija očekuje veliki posao u Brazilu, pogotovo što se još jednom videlo da igrači iz domaćeg šampionata nisu dorasli najtežim zadacima. Ni Ronaldinjo nije opravdao poverenje. Ne samo zbog promašenog penala, već i zbog celog angažmana na terenu jer nije bio dovoljno pokretljiv i konkretan.

ENGLESKA – BRAZIL 2:1 (1:0)
/Runi 26, Lampard 60 – Fred 48/

ENGLESKA (4-3-3): Hart - Džonson, Smoling, Kejhil, Kol (od 46. Bejns) – Kleverli (od 46. Lampard), Vilšir, Džerard - Velbek(od 61. Milner), Runi, Volkot (od 76. Lenon)

BRAZIL (4-2-3-1):Cezar – Dani Alves, David Luiz (od 46. Kastan), Dante (od 79. Miranda), Adrijano (od 70. Filipe) – Ramires (od 46. Aruka), Oskar, Paulinjo (od 62. Žan) – Ronaldinjo (od 46. Lukas Moura), Nejmar – Luis Fabijano (od 46. Fred)


tagovi

BrazilDžo HartEngleskaEvropaNejmarreprezentativni fudbalRonaldinjovejn runi protiv vest hema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara