Brazil Madrid: Ide Florentino po još jednog, prvo u Real, pa zajam kod Ronalda

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 10:57

Pedrinjo na meti kraljevskog kluba

Kako je krenuo, mogao bi Real Madrid uskoro da postane – Brazil Madrid! Bio je kraljevski klub prepoznatljiv po Robertu Karlosu, Luisu Nazariju da Limi Ronaldu, igrali su za njega i Kaka, Robinjo, Žulio Baptista, ali čini se da nikad nije imao istovremeno ovoliko Brazilaca u timu kao sad, pošto se starosedeocima Marselu i Kazemiru pridružio letos Vinisijus Žunior, koji još traži sebe, kupljen je, ali ne može pre jula naredne godine da stigne Rodrigo iz Santosa, međutim, po svemu sudeći to nije tačka, već samo zapeta, pošto se Florentino Perez uključio u trku za potpis Pedra Viktora da Silve, poznatijeg pod nadimkom – Pedrinjo.

Reč je o vezisti Korintijansa, koga je dugo na oko družala Borusija iz Dortmunda, nadajući se da bi 20-godišnji krilni vezista mogao da odmeni Kristijana Pulišića ako se Amerikanac preseli u Čelsi. Pominjalo se i da Barselona pažljivo prati razvoj prvotimca kluba iz Sao Paula, ali joj on u ovom trenutku nije prioritet, jer je dobro popunjena na svim pozicijama, dok prvak Evrope očigledno želi da napravi tim za narednu deceniju i vidi Pedrinja kao jednog od nosilaca tog projekta.

Izabrane vesti

Otuda poseta Andresa Sančeza, predsednika Korintijansa, Real Madridu. I susret sa Florentinom Perezom. Jasno, tema je bio Pedrinjo, a posrednik ni manje ni više nego legendarni Ronaldo. Čuveni Zuba je „ugovorio“ susret čelnika dva svoja bivša kluba, pa Marka izveštava da je zasad posao u početnoj fazi, međutim, da će, ukoliko do njega dođe, Real najpre kupiti fudbalera, a zatim ga proslediti na pozajmicu u Valjadolid, kako bi se ne samo odužio na posredničkim vezama Ronaldu, s obzirom da je on letos postao predsednik tog kluba, već bi na „Zorilji“ imao priliku da se prilagodi na zahteve španskog fudbala, pre nego što dobije priliku na najvećoj pozornici.

Navodno je i Barselona kontaktirala Ronalda istim povodom, ali su njegove veze sa Madridom daleko čvršće i to je adut na koji igra Florentino Perez, odlučan u nameri da stvori tim koji će počivati na južnoameričkim temeljima. Uz već pomenute Vinisijusa i Rodriga, dogovoren je i transfer Argentinca Ezekijela Palasiosa iz Rivera za 20.000.000 evra (ugovor na pet godina), a naredni deo slagalice predstavljao bi baš Pedrinjo i time bi se kraljevski klub obezbedio na dugačak period.

Jedino što učinak Pedrinja nije baš pohvalan da bi Real zagrizao za otkupnu ocenu u visini od 45.000.000 evra, pošto je na 50 utakmica za Korintijans dao samo jedan gol i upisao četiri asistencije.

FOTO: Reuters


tagovi

Florentino PeresPedrinjoRonaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara