""
""

Bratski duel Subotičana i Nišlija! Domaćin je Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.16. | 14:23

“Moja je želja da fudbalskije izgledamo u odnosu na meč s Čukaričkim”, poručio trener Radničkog Milan Rastavac

Subotički Spartak će na novosadskom “Karađorđu” biti “domaćin” niškom Radničkom u drugom kolu srpske Superlige. Oba tima su imala uspešne premijere, jer je Spartak remizirao (0:0) sa Voždovcem, a Radnički bio bolji od Čukaričkog (2:1).

Spartak i Radnički će pokušati da nastave niz pozitivnih rezultata što za Mozzart Sport potvrđuju golman Golubova Budimir Janošević,  trener Nišlja Milan Rastavac, odnosno prvotimac Radničkog Andreja Apostolović.

Izabrane vesti

Idemo po tri boda u Novi Sad gde smo uslovno rečeno domaćini”, kaže golman Subotičana Janošević i nastavlja. “Problem su reflektori na našem stadionu, što mora da reši subotička lokalna samouprava. Inače, osvojili smo veliki bod na Voždovcu protiv tima koji se značajno pojačao u ovom prelaznom roku. Radnički važi za jednu tvrdu ekipu, koja  može da igra i lepo za oko, ali uvek ide na rezultat. Prošle godine su nas pobedili iz jednoog prekida i jedne kontre. Sad se moramo paziti”.

Znači očekujete obostrano tvrdu i neizvesnu utakmicu?

“Iskreno se nadam da  neće biti puno golova i da će jedan pogodak rešiti pobednika. Nadam se da neću imati puno posla, a  da će se zatresti mreža golmana Vladimira Bajića koji će, nadam se, posle dolaska iz Borca zauzeti mesto među stativama. Ponavljam, ako želimo plej of moramo pobeđivati i jače timove kakav je niški Radnički”, zaključio je golman Budimir Janošević.

Trener Radničkog Milan Rastavac veruje da će njegov sastav nastaviti sa dobrim partijama i u Novom Sadu.

Spartak nas dočekuje na Karađorđu, a interesantno je da su njihova i naša publika zajedno navijali u Subotici. I sad očekujem lep ambijent. Naš prvi zadatak je da malo fudbalskije izgledamo u drugom meču nego što je to bilo protiv Čukaričkog. Videćemo za kakav rezultat će to biti dovoljno”, kaže trener Rastavac.

Tim se neće mnogo menjati u odnosu na  prvi duel sa Brđanima?

Pavle Popara  je stekao pravo nastupa  pa će biti u timu. To će biti jedina izmena. Golman Vladimir Bajić još uvek nije registrovan pa na njega ne mogu da računam”, zaključio je Rastavac.

Prvotimac Radničkog Andreja Apostolović očekuje dobru utakmicu u Novom Sadu.

Igraćemo pred našim navijačima i mislim da ćemo imati domaćinsku atmosferu. Spartak je dobar klub, ali pre svega  u Subotici. Sad smo mi u blagoj prednosti. Kad smo mogli da pobedimo Čukarički, koji je bio u većoj takmičarskoj formi u odnosu na nas, možemo i Spartak. Nadam se novim bodovima, da počenemo da koračamo krupnim koracima ka plej ofu”, zaključio je Apostolović.

Utakmica Spartak-Radnički Niš igra se u subotu od 20 sati.

Piše: Đurđe Mečenin


tagovi

SuperligaRadnički NišMilan RastavacEvropaBudimir Janošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara