"Džejms Harden ubacio 34 poena u pobedi Raketa"
"Džejms Harden ubacio 34 poena u pobedi Raketa"

Bradonja promešao Kliperse kao jutarnju kafu! Ali, šta je Barnsu bilo u glavi kad ga je rvačkim zahvatom bacio na parket?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.03.15. | 09:40

Nikola Vučević ponovo blistao, ali bez uspeha - Sparsi pobedili, ali su izgubili Manua Đinobilija zbog povrede... Denver slavio protiv Pelikansa, Žofri Lovernj ubacio tri poena za nešto manje od sedam minuta na parketu... Pero Antić solidan u pobedi Atlante nad Lejkersima...

Džejms Harden ubacio 34 poena u pobedi Raketa

Los Anđeles je pod opsadom Raketa, a sve pod komandom kapetana Bradonje! Džejms Harden ponovo je blistao u svom stilu i prekinuo mini seriju od dva poraza u gostima , a ujedno upropastio povratak Blejka Grifina za pobedu rezultatom 100:98.

Izabrane vesti

Iako je Hjuston celu utakmicu imao osetnu prednost, sve je umalo palo u vodu tokom poslednjih sedam minuta utakmice. Posle rezultata 93:83, Klipersi su dodali gas, a Grifin i Pol zaostatak od deset poena serijom 13:3 pretvorili u 96:96, tri minuta pre kraja utakmice. Međutim, nalet domaćina prekinuo je Terens Džons svojom prvom i jedinom trojkom na utakmici, da bi tačku na slatku pobedu stavio Harden sa linije penala.

Interesantno, uprkos tome što je imao 34 poena, Bradonja je pola koševa postigao sa linije penala (17/18), s tim što je promašio poslednje bacanje na meču, 8.2 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene. Na njegovu sreću prodor Krisa Pola i „fejdavej“ u poslednjoj sekundi nisu urodili plodom.

Koliko je emocija bilo uključeno u ovaj meč govori i neobjašnjiv detalj sa polovine druge četvrtine, kada je Met Barns rvačkim, uličarskim zahvatom odlučio da stane na put nezaustavljivom Hardenu, koji je svoje zadovoljstvo zbog dobre role protiv ljutog rivala iskazao putem pantomime - mešanjem jutarnje kafe.

Pored Hardena odličan je bio Trevor Ariza, koji je ubacio 19 poena i uhvatio devet lopti. Na drugoj strani Kris Pol je imao 23 poena, Met Barns je dodao 19, a Džej-Džej Redik 15 koševa.

San Antonio Sparsi bili su vrlo blizu lagane pobede, a onda je svima pao mrak na oči! Minesota jeste savladana rezultato 127:98, ali momenat kada je Manu Đinobili izvrnuo desni skočni zglob u trećoj deonici bio je jedan od onih u kojim se svima zaglavima koska u grlu... Prema prvim, još uvek nepotvrđenim najavama, čeka ga pauza od deset dana.

I uprkos tome što je doživeo tešku povredu, Đinobili je na terenu proveo još nekoliko minuta, ali sa primetnom grimasom na licu, bez šanse da normalno potrči. Međutim, kada mu je Tim Dankan pomogao da izađe sa terena, bilo je jasno da je za njega meč završen...

Kavaj Lenard bio je najefikasniji igrač Mamuza sa 15 poena, dok su Deni Grin i Marko Belineli ubacili po 13 koševa. Kod gostiju Kevin Martin je imao 19 poena, jedan manje ubacio je Zek Lavin, dok su meč sa klupe posmatrali Kevin Garnet, Riki Rubio, Geri Nil i Nikola Peković.

Još jednu ubedljivu pobedu odneo je Klivlend protiv Orlanda, a sve zahvaljujući odličnom trilingu Irving – Džejms – Smit, koji je zajedno ubacio čak 79 od ukupno 123 poena svog tima za pobedu rezultatom 123:108. 

Međutim, Konjica je imala ozbiljnu pretnju u tandemu Oladipo - Vučević, koji je sejao strah tokom cele utakmice, ali na kraju nije uspeo da nadigra favorizovanog rivala. 

Irving je meč završio sa 33 poena, 25 je imao Smit, a 21 Džejms, uz čak 13 asistencija. Kod domaćina Oladipo je uknjižio 25 koševa, a Vučević čak 22, uz 15 skokova! 

NBA - REZULTATI:

Oklahoma – Čikago 109:100
/Vestbruk 36 - Mirotić 27/

L. A. Klipers – Hjuston 98:100
/Pol 23 - Harden 34/

Nju Orleans – Denver 111:118
/Dejvis 36 - Barton 25/

Orlando – Klivlend 108:123
/Oladipo 25 - Irving 33/

San Antonio – Minesota 123:97
/Lenard 15 - Martin 19/

Finiks – Njujork 102:89
/Bledso 21 - Šved, Barnjani 18/

L. A. Lejkers – Atlanta 86:91
/Keli, Buzer 13 - Šroder 24/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nju Orleans PelikansNBA ligaMet BarnsHjuston RoketsDžejms HardenDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara