""
""

Bosančić: Partizan nam dao krila!

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.11.14. | 14:41

"Poenta moje priče u Crvenoj zvezdi je da navijači budu zadovoljni, da ih oduševljavam potezima i golovima", kaže najbolji pojedinac u Zvezdinim redovima u utakmici sa Radom

Kada je sredinom drugog poluvremena meča sa Radom Miloš Bosančić mesto u timu prepustio mladom Mihajlu Ristiću sa tribine, koja je bila rezervisana za navijače Crvene zvezde, začuo se spontani aplauz. Možda i najbolji dokaz da su nekadašnjeg omladinca večitog rivala fanovi najtrofejnijeg srpskog kluba konačno prihvatili kao "najrođenijeg".

Verovatno s razlogom, jer je kreativni vezista tokom jedne od najvažnijih jesenjih bitaka radio ono zbog čega je letos doveden u Crvenu zvezdu. Prvo je u stilu Inijeste poslužio Lazovića za inicijalno vođstvo crveno–belih, da bi zatim čuvao loptu kao u najsigurnijem sefu švajcarske bajke.

Izabrane vesti

Bila je to uz prvo poluvreme večitog derbija ubedljivo najbolja partija Bosančića od kada je zadužio opremu Crvene zvezde.
"Naravno da sam čuo aplauze navijača u trenutku kada sam napuštao igru. To je poenta moje priče u Crvenoj zvezdi. Želim da oni budu zadovoljni, da ih oduševljavam borbenošću i potezima. Znate, svestan sam da se moje partije ovde i dalje gledaju sa četvoro očiju. I to iz mnogo razloga. Bar Vi novinari znate kako sam došao. A došao sam jer sam bio spreman na sve", poručuje najbolji igrač Crvene zvezde u prvenstvenoj pobedi sa Radom.

"VOLIM DA OVERIM LOPTU"

Spontano se osmehivao tokom današnjeg treninga oporavka, slušao hvalospeve o partiji na Vračaru, a izraz lica nije promenio ni kada smo mu pomenuli da trener Nenad Lalatović nije bio baš najzadovoljniji njegovom partijom. Mladi stručnjak je doslovce istakao kako je Bosančić pokazao individualnu snagu, ali da mora da igra brže.
"Kao klinac sam voleo da se zabavljam i overim loptu. I sad nekad volim da je ocarinim... Ali shvatam da je ovo sad mnogo ozbiljnija priča, nema se mnogo vremena za lepe poteze. Svako voli da pokaže šta zna, međutim to može da se radi samo kada ubedljivo vodimo. Takođe, šef je u pravu. Treba da prođem pripreme. Ta brzina bi trebalo da dođe sa boljom fizičkom spremom. Znam da su ljudi gledali moje klipove iz Koreje i da verovatno očekuju slične poteze i ovde. I oni će doći, ali se ništa ne može preko noći."

I pre gostovanja Radu Bosančić je znao da flertuje sa navijačima. Na stadionu Partizana je često podizao ruke i tražio još jaču podršku Delija.
"To je bio period utakmice kada smo dominirali. Igrali smo na njihovom stadionu, protivnik je imao više navijača. Hteo sam samo da se naši bolje čuju, mada su nas i ovako snažno bodrili. Adrenalin me je naterao na takav potez. Mislim da je to pozitivno... Znam da se za mene priča da ponekad ne znam da kontrolišem temprament. Čak se pojavila i ona priča oko toga da sam vređao igrače Partizana u tunelu. Malo je to sve preuveličano hteo sam samo da bodrim saigrače."

Osvrnuo se Bosančić i na potez koji je prethodio vodećem golu Crvene zvezde.
"Sad svi pričaju kako sam dao loptu Lazoviću. Mene je Lazović naterao da mu dam takvu loptu. Odlično je utrčao, mada je pas bio dobar. Međutim, da je stajao u mestu do toga ne bi došlo. Stvarno se osećam mnogo bolje u odnosu na period kada sam došao u klub. Vidim da su svi zadovoljni."

Zvezda je na Vračaru odigrala možda i najborbenije poluvreme u sezoni.
"Dobro smo podneli pritisak. Ispali smo u Kupu, jako slabo igrali protiv Donjeg Srema. Bilo nam je veoma bitno da se vratimo kako treba. Pred svaku utakmicu imamo interni dogovor da izginemo, ali je ovo bio vrlo specifičan trenutak. Uspeli smo da pobedimo. Sada niko više ne mora da nam postavlja pitanja da li možemo da dobijemo Čukarički. To prosto moramo."

Bosančić nije jedan od onih koji će reći da ne prati dešavanja u komšijskom dvorištu.
Gledamo nas, ali ostali rezultati u ligi su nam dali krila da se još više borimo. Pratio sam i poslednji meč komšija. Iskreno, navijao sam za Vojvodinu“

(FOTO MN PRESS)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaMiloš BosančićNenad LalatovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara