""
""

Borusija se ne šali: Stiže zamena za Humelsa - 22.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 20:29

Plata 3.600.000 evra godišnje

Nije uspela Borusija Dortmund da zadrži Matsa Humelsa i izgubila je komandanta odbrane, ali zamena je pronađena! Kako Bild javlja, Milioneri su krenuli u ofanzivu na dovođenje Omera Topraka iz Bajer Leverkuzena. Ne samo što su krenuli u ofanzivu već su i jako blizu realizacije celog posla. Turčin je jedan od najboljih štopera u Bundesligi i Tomas Tuhel je u njemu pronašao idealnog kandidata za Humelsovog naslednika.

Izabrane vesti

Dugo su u Dortmundu vagali koji igrač bi mogao da zameni Humelsa i na kraju su ostala dva kandidata: Toprak i Aleksandar Dragović iz kijevskog Dinama. Međutim, šef stručnog štaba Tuhel je procenio da je Toprak bolje rešenje jer će se bolje uklopiti u novu sredinu i neće mu biti potreban period aklimatizacije kao austrijskom defanzivcu. A ne treba smetnuti sa uma i koliko su Ukrajinci teški pregovarači. Međutim, vrata Vestfalena još nisu zatvorena za Dragovića, s obzirom da bi i Neven Subotić ubrzo mogao da napusti klub i u tom slučaju bi Milioneri možda pokušali da dovedu dvojicu štopera.

Visina Toprakovog transfera bi trebalo da iznosi 22.000.000 evra, otkriva Bild. Borusija je spremna da plati tu cifru, a Leverkuzen neće moći dugo da se cenjka jer Toprak ima klauzulu da na kraju naredne sezone ode za 12.000.000 evra. Igrač je već obavestio rukovodstvo Farmaceuta da želi u Dortmund i transfer bi trebalo da se realizuje u narednih nekoliko dana.

Borusija je postigla dogovor i sa Toprakom. On je prihvatio ugovor vreda 3.600.000 evra godišnje. To je povišica za turskog štopera s obzirom da je do sada u Leverkuzenu zarađivao 2.500.000 evropskih novčanica po sezoni.

Naredne mete Milionera su Sebastijan Rode iz Bajerna i portugalski levi vek Rafael Gereiro iz Lorijana. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Omer ToprakNemackaletnji prelazni rok 2016EvropaBorusija DortmundBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara