""
""

Borusija Menhengladbah dovodi štopera - iz Totenhema ili Sevilje!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.16. | 12:39

Januarski prioritet za Menš je zamena za Domingeza

Borusija Menhengladbah je završila jesenji deo sezone ispod očekivanja. U Bundesligi je završila jesen na razočaravajućem 14. mestu, u Ligi šampiona je završila takmičenje, a slabi rezultati su koštali posla trenera Šuberta.

Izabrane vesti

Komandnu palicu je preuzeo Diter Heking, a klupska uprava će se potruditi da mu u januaru obezbedi pojačanja koja će pomoći da se Menš vrati u gornji deo tabele. Prioritet je dovođenje štopera, a izbor je pao na dvojicu kandidata od kojih će biti angažovan samo jedan.

Borusija je u pregovorima sa Kevinom Vimerom iz Totenhema i Timotijem Kolođiejčakom iz Sevilje.

Austrijanac je ove sezone dobio šansu kod Poketina u Totenhemu, ali nije ostavio baš najbolji utisak i moguće je da ove zime napusti Vajt Hart Lejn i vrati se u Bundesligu gde je sa uspehom nosio dres Kelna. Pored Menša, za Vimera su zainteresovani Hamburger i Borusija Dortmund.

Ako ne dovede njega, Borusija će svu pažnju usmeriti na kupovinu Francuza poljskog porekla iz Sevilje. On je prethodne sezone bio standardan u sastavu koji je osvojio Ligu Evrope, ali dolaskom novog trenera Sampaolija izgubio mesto u startnih 11 i samo se pet puta ove sezone u Primeri našao u prvoj postavi Sevilje. Nedavno je javno izrazio želju za promenom kluba, ali i promenom lige.
„Imam konkretne ponude za januar. U Sevilji sam proveo divne momente, uživao sam u klubu i gradu, prethodne sezone sam odigrao 50 utakmica, ali sada je situacija drugačija“, rekao je Kolođijejčak.

Borusijin sportski direktor Maks Eberl je spreman da plati Sevilji 10.000.000 evra na ime obeštećenja za Francuza koji bi došao kao zamena za Alvara Dominegza koji je posle serije povreda završio karijeru.

(FOTO: Action images)


tagovi

Timoti KolodžejčakŠpanijaSeviljaPrimeraPremijer ligaNemackaKevim VimerEvropaEngleskaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara