""
""

Bordo učinio nešto što mnogi nisu - pronašao lek za odbranu Lila, koja je ustuknula posle 1061 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.13. | 16:25

Žirondinci osvojili tri boda i prekinuli niz Doga od 11 utakmica bez poraza

Fudbaleri Bordoa mogu biti izuzetno ponosni na sebe. Ne samo zato što što su protiv sjajnog Lila osvojili tri boda, već što su uradili ono što, između ostalih, nisu mogli igrači Liona, Marselja, pa čak i Monaka - probili su bedem popularnih Doga i zatresli mrežu koja je mirovala gotovo 1061 minut! Ili tačno 11 utakmica, uz kusur od 27 minuta u ovom susretu.

A ništa od toga ne bi bilo da nije bilo odlične saradnje Gregorija Sertića i Landrija N'Guema, koji su učinili ono što je delovalo kao nemoguća misija u poslednjih dva meseca i po meseca. Tačnije nesrećnog Kjera, od kojeg se lopta odbila u gol.

Izabrane vesti

Naime, iskusni Kamerunac iskoristio je dodavanje Sertića, uputio udarac ka protivničkom golu sa nekih 25 metara. Lopta se tom prilikom odbila od Kjerove noge, što je golman Lila Enijeama samo bespomoćno ispratio pogledom. Sertiću je ovo bila treća uzastopna asistencija za golove Žirondinaca u Ligi 1.

Imao je Bordo  svojih šansi da postigne još neki pogodak, ali su udarci Žusija i Fobera bili zaustavljeni. Lil nije delovao tako opasno kao u prethodnim mečevima, što je bilo primetno od samog starta. Jedini ozbiljniji šut imao je Rodelin u 24. minutu, ali Karaso nije imao većeg posla.

A svega tri minuta kasnije stigla je kazna. U međuvremenu, Marko Baša je doživeo malu nezgodu posle duela sa jednim igračem Bordoa, pa je ostao krvave glave.

Bordo je polovinom drugog poluvremena pružio ruku spasa rivalu, pošto je Maksim Punđe napravio izuzetno oštar start nad Frankom Berijom, a sudija je bez trunke razmišljanja pokazao put u svlačionu.

Ipak, gosti nisu umeli da iskoriste situaciju sa igračem više, pa su posle devet trijumfa i dva remija osetili i gorčinu poraza.


LIGA 1 - 17. KOLO:

Subota: 

PSŽ – Sošo 5:0 (1:0)
/Silva 14, Laveci 47, Kavani 62, Ibrahimović 87, Ibrahimović 90+1/

Lorijen – Ren 2:0 (1:0)
/Žofre 8pen, 87/

Rems – Nica 1:0 (0:0)
/Šarbone 90+3/

Sent Etjen - Evijan - odloženo zbog zaleđenog terena

Valensijen - Gengamp 1:1 (1:0)
/Dumbija 19 - Sankhar 70/

Nedelja:

Bordo – Lil 1:0 (1:0)
/N'Guemo 27/

17.00: Bastija – Lion

17.00: Tuluz – Monpelje

21.00: Monako – Ajačio

Petak:

Marselj - Nant 0:1 (0:1)
/Bedoja 16/

(FOTO: Action Images)


tagovi

BordoEvropaFrancuskagregori sertićLiga 1LilN'Guemo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara