"Marakana"
"Marakana"

Borac i Sloboda: Skidamo blokadu kada Zvezda uplati prvu ratu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.01.13. | 16:21

Čačani i Užičani brane svoje interese i dali su predlog crveno-belima, a sada čekaju odgovor iz Beograda

MarakanaCrvena zvezda se trenutno nalazi u blokadi u iznosi 408.272.397 dinara, a ona prema rečima potpredsednika kluba Nebojše Čovića može dodatno da se smanji ukoliko „NS plakat“ (276.589 dinara), Marfin banka (160.400.000 dinara), „Sava osiguranje“ (8.754.455 dinara) i „Atula investment“ (41.666.589 dinara) ispoštuju dogovor.

Čović je rekao da tek predstoje radovi na deblokadi, ali da najviše koče Borac iz Čačka (Lazović i Mladenović) i Sloboda iz Užica (Kasalica i Maksimović).
"Na žalost, i pored konstruktivnog predloga koji smo dali, nismo naišli na razumevanje Fudbalskih klubova Borac iz Čačka i Sloboda iz Užica sa kojima još uvek nismo potpisali sporazume. Njihovo učešće u blokadi Zvezde je preko 100.000.000 dinara. Uprkos tom lošem iskustvu, Fudbalski klub Crvena zvezda se još jednom zahvaljuje svim poveriocima koji nam izlaze u susret i skidaju blokadu računa i time pomažu da dođemo do potpune deblokade računa", rekao je Čović.

S druge strane, dugogodišnji finansijer Čačana Milenko Kostić podvlači da je pre nekoliko dana bio na pregovorima sa čelnicima crveno-belih, Draganom Džajićem i Nebojšom Čovićem, i da je predočio plan kako da se prevaziđe situacija u vezi sa dugovanjem.Kostić
„Jasno smo rekli da Zvezda mora hitno da uplati prvu ratu od 100.000 evra kako bi Borac servisirao svoja dugovanja i normalno započeo pripreme za novu sezonu“, kaže Kostić za MOZZART Sport.
„Potom bi klub sa Marakane, u trinaest rata, do januara 2014. godine, izmirio sve obaveze prema Borcu. Visina tih rata je oko 40.000 evra. Iz ovoga se jasno može izvući zaključak da je Borac spreman da izađe u susret Zvezdi, ali i da mora voditi računa o svojim poveriocima, igračima i trenerima“, zaključio je dugogodišnji sponzor Borca i vlasnik firme Auto Čačak koji je najavio povlačenje iz fudbala i prelazak na sponzorisanje BSS i BK Borac.

Kontaktirali smo i predsednika UO Borca, Iliju Petrovića, koji nam je rekao da klubu sa “Marakane” želi da se delimično umanji prva rata, a da dinamika plaćanja ostane ista.
„Naš sponzor je bio na pregovorima u Crvenoj zvezdi, izneo je naše predloge, a sledeći potezi zavisiće od odluke našeg UO“, kratko je prokomentarisao trenutnu situaciju Petrović.
Subotić
Iz Užica poručuju da ne žele dijalog preko medija. Predsednik Slobode Dragan Subotić kaže da je spreman za dogovor, ali...
“Nećemo da pričamo preko medija, jer tako možemo samo da napravimo jedni drugima problem. Ne treba da odmažemo. Mene niko neće davati savete šta treba da radim, valjda znam šta je najbolje u interesu Slobode. Dali smo predlog, čekamo odgovor. U toku današnjeg dana na našem zvaničnom sajtu trebalo bi da se pojavi naš stav u vezi sa rešavanjem aktuelnog problema”, bilo je sve što je hteo da kaže Subotić za MOZZART Sport. 

Autori: Đurđe Mečanin i Goran Božanović

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Borac ČačakFK Crvena zvezdaDragan SubotićMilenko Kostićsloboda užiceSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara