"Atletiko na kolenima"
"Atletiko na kolenima"

Bombaš Gujdeti razorio Čolovu vojsku, Atletiko primio tri komada posle 364 dana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 22:21

Selta uz evrogol Šveđanina i dva komada Pedra Ernanadeza slavila na Kalderonu sa 3:2 i izbacila Jorgandžije u četvrtfinalu Kupa kralja

Atletiko na kolenimaOve sezone to nismo videli. Uostalom, u poslednjih 11 prvenstvenih utakmica Atletiko je primio samo dva gola. Ali u revanšu četvrtfinala Kupa kralja krah čete Dijega Simeonea. Jorgandžije su na svom “Visente Kalderonu“ posle tačno 364 dana primile tri komada, pa je Selta na krilima dvostrukog strelca Pabla Ernandesa i tobdžije Jona Gujdetija  slavila sa 3:2 i plasirala se među četiri najbolja u najmasovnijem španskom takmičenju.

Bio je to Atletiko kakav nismo navikli da gledamo. Ekipa koja je disciplinom u linijama redom gušila protivnike večeras je rivalu iz Galicije ostavila previše prostora da se razmaše. U 22. minutu situacija kakve smo obično gledali kada Madriđani napadaju. Prekid i igrač sam na petercu. Gabi je zakasnio na centaršut Fabija Oreljane, a Ernandes Atletiku zadao udarac njegovim oružjem.

Izabrane vesti

Već tada je bilo jasno da će Atletiko zbog remija bez golova u prvom meču morati da postigne dva gola što automatski sa sobom povlači i nešto otvoreniju igru. Doduše, krenulo je sve kako treba. Samo sedam minuta posle Seltinog gola, Janik-Fereira Karasko je snažno tukao sa ivice kaznenog prostora, Ruben Blanko loše reagovao i loptu odbio tačno na nogu Antoanu Grizmanu, a nepogrešivi Francuz je oberučke prihvatio poklon - 1:1.

I kada se očekivalo da tim sa možda i najjačom kolektivnom glavom u Primeri isoristi psihološku prednost i utakmicu preokrene na svoju vodenicu usledla je bomba kojom je razoren svaki plan u igri domaćeg tima. Nemanja Radoja je oduzeo loptu Saulu Njiguezu, loptu doturio do Gujdetija, a ovaj sa nekih 25 metara poslao neodbranjiv projektil u same rašlje Miguela Moje.

Evrogol!

Potpuni slom Atletika dogodio se u 64. minutu. Uho Malo je tada centrirao sa desnog krila, a Ernandes se ušunjao između tako retko neopreznih Dijega Godina i Hozea Himeneza i definitivno otklonio dileme o tome ko ide dalje.

Prvi put posle 28. januara i poraza od Barselone (2:3) takođe u Kupu kralja Atletiko je primio tri komada.

Lep gol posle slaloma Anhela Koree u 81. minutu stoga nije imao nikakav značaj. Osim možda za samopouzdanje mladog Argentinca. Međutim, nije mogao Atletiko da zamisli goru uvertiru pred ligaško gostovanje Barseloni u velikom subotnjem derbiju dva prvoplasirana tima Primere.

Kup Kralja - četvrtfinale:

Atletiko - Selta 2:3 (1:1), prvi meč 0:0
/Grizman 29, Korea 61 - Ernandez 22, 64, Gujdeti 56/

Barselona - Atletik Bilbao, prvi meč 2:1

Četvrtak:
20.00: Mirandes - Sevilja, prvi meč 0:2
21.00: Las Palmas - Valensija, prvi meč 1:1

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeltaPrimeraPedro ErnandesKup kraljaJon GujdetiEvropaAtletiko MadridAntoan GrizmanAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara