""
""

Bomba Vučinića i bosonogi Matri potopili Fiorentinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.13. | 19:51

Sjajan gol Crnogorca i pomalo komičan gol njegovog partnera u napadu doneli Juventusu trijumf od 2:0 nad Violom

 

Izabrane vesti

Juventus je lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Fiorentinom i pobedom od 2:0 ostaće na prvom mestu prvenstvene lestvice i posle ovog kola.

Umela je Fiorentina često da pomrsi konce velikanima, ali su danas u Torinu nadigrani i nadtrčani, tako da su u nekim trenucima delovali poprilično bespomoćno. U prošlom kolu su prekinuli crnu seriju loših rezultat, ali su već danas opet dokazali da su daleko od forme sa početka šampionata. Bilo je ovo deseto uzastopno gostovanje Viole u Torinu na kojem nisu uspeli da dođu do pobede.

Fiorentina je na početku meča imala dve dobre prilike preko Jovetića, ali je Bufon u oba navrata bio na visini zadatka. Juventus je pokušaavao preko Vučinića, Pirla i Lihtštajnera, ali je i Vivijano odlično branio. Gol gostiju je visio u vazduhu i bilo je neminovno da Vivijano kapitulira.

Put ka trijumfu, Juventusu je osvetlila golčina Mirka Vučinića u 20. minutu kada je strašnim šutem sa nekih 18 metara poslao projektil u mrežu Fiorentine.

U 41. minutu, njegov partner iz napada, Alesandro Matri je duplirao prednost i praktično rešio sve dileme oko pobednika. Zanimljivo je da je Matri postigao gol iako mu je prethodno spala kopačka sa noge kojom je šutirao. Ali, ni to mu nije zasmetalo da iskoristi šansu koja mu se ukazala i natera Vivijana da po drugi put na meču vadi loptu iz mreže.

Taj gol je potpuno presekao igrače Fiorentine koji kao da su jedva čekali da se završi meč. U nastavku je Juventus imao prilike i da ubedljivije slavi, ali neprecizni bili Lihtštajner, Vučinić i Pogba...

Srpski internacionalci Nenad Tomović i Adem Ljajić su dobili šansu u finišu meča kada su zamenili Crnogorce Savića i Jovetića.

 

SERIJA A - 24. kolo

Subota:
Juventus - Fiorentina 2:0 (2:0)

/Vučinić 20, Matri 41/

20:45 Lacio - Napoli

Nedelja:
12.30:Parma – Đenova
15.00:Atalanta – Katanija
15.00:Bolonja – Sijena
15.00:Kaljari – Milan
15.00:Palermo – Peskara
15.00:Sampdorija – Roma
15.00:Udineze – Torino
15.00:Inter - Kjevo


tagovi

Alesandro MatriEvropaFjorentinaItalijaJuventusmirko vucinicSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara