""
""

Bomba, krađa, lepa asistencija Đuričića i hit zvani Šik za triler u Đenovi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.17. | 20:03

Neverovatna završnica u Đenovi

Drama na stadionu Luiđi Feraris, jedan evrogol, jedna divna asistencija, jedna kontorverzna sudijska odluka i preokret koji je bacio u trans navijače Sampdorije  i potpuno razbesneo sve oni kojima je Bolonja u srcu - 3:1.

Izabrane vesti

Bolonja je bila na pragu pobede, vodila do 82. minuta, a na kraju završila poražena i ogorčena. Ne može se reći da Sampdorija nije zaslužila pobedu, ali ni Bolonja nije zaslužila da izgubi. Sporan je način na koji je počeo preokret u Đenovi…

Bolonja je u prethodna dva kola imala traumatične poraze od Napolija i Milana i kada je Blerim Džemaili u 18. minutu poslao raketu u Sampdorijinu mrežu, igledalo je da su se crni obalci razišli nad Donadonijem i njegovim izabranicima. Švajcarcu je to bio čak šesti gol u sezoni i mimo svih očekivanja je najbolji strelac tima. Pre toga je Donsa pogodio stativu, a u drugom poluvremenu je Verdi uzdrmao prečku i propustio šansu da reši pitanje pobednika.

Domaći trener Đampaolo je povukao ključne poteze kada je sa klupe na poluvremenu uveo Doda i Filipa Đuričića, a nešto kasnije i českog napadača Patrika Šika koji polako postaje hit na Apeninima i na kojeg su pažnju usmerili i veliki klubovi.

Ofanzivna Sampdorija je krenula da steže obruč oko gola gostiju i da juri izjednačenje. I dobila je poklon u od sudije Fabrija u 81. minutu! Posle skraćenog kornera i centrašuta berežinskog, arbitar je ocenio da je Pulgar zaustavio loptu rukom na ivici svog šesnaetsrca. Pogrešio je jer lopta nije pogodila u ruku Bolonjinog fudbalera. Uzalud su bili žestoki protesti gostiju… Murijel je namestio loptu na belu tačku i izjednačio.

I dok su gosti besneli na sudiju, usledio je novi udarac samo minut kasnije. Filip Đuričić je lepom asistencijom pronašao Šika koji koristi zicer za preokret. Samo pet minuta kasnije, Šik je opet u prodoru i centaršutem je naterao Mbajea da pogodi sopstvenu mrežu za kraj drame na Ferarisu… 

SERIJA A - 24. KOLO

Petak
Napoli - Đenova 2:0 (0:0)
/Zjelinski 50, Đakerini 68/

Subota:
Fiorentina - Udineze 3:0 (1:0)
/Borha Valero 41, Babakar 62/

Nedelja:
Krotone - Roma 0:2 (0:1)
/Najngolan 40, Džeko 77/

Inter - Empoli 2:0 (1:0)
/Eder 14, Kandreva 54/

Palermo - Atalanta 1:3 (1:2)
/Čočev 41 - Konti 19, Gomez 26, Kristante 79/

Sasuolo - Kjevo 1:3 (1:1)
/Matri 24 - Ingleze 39, 57, 67/

Torino - Peskara 5:3 (3:0)
/Falke 2, Ajeti 9, Beloti 15, 61, Ljajić 53 - Ajeti 73ag, Benali 75, 83/

Sampdorija - Bolonja 3:1 (0:1)
/Murijel 82 penal, Šik 83, Mbaje 88 autogol - Džemaili 18/

20.45: Kaljari - Juventus

Ponedeljak
20.45: Lacio - Milan

(FOTO: Action Images)


tagovi

Blerim DžemailiBolonjaEvropaFilip ĐuričićItalijaLuis MurijelSampdorijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara