"Bolitjeri u poseti Beogradu 2010. u društvu Srđana Đokovića"
"Bolitjeri u poseti Beogradu 2010. u društvu Srđana Đokovića"

Bolitjeri: Novak je savršen, Federer je "božji dar", a Nadal je gotov

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.16. | 15:01

Legendarni teniski stručnjak kaže da nikada nije video kompletnijeg igrača od Srbina i da nema toga ko bi skoro mogao da mu se približi

Bolitjeri u poseti Beogradu 2010. u društvu Srđana ĐokovićaKada Nik Bolitjeri, čovek iz čije akademije su izašli i zavladali svetom tenisa Andre Agasi, Monika Seleš, Džim Kurijer, Marija Šarapova, Venus i Serena Vilijams, Jelena Janković... govori, svi ćute. Jer očigledno zna šta radi i priča.

Nekadašnji marinac je posetio minule sedmice WTA turnir u Lincu, gde je dao svoje viđenje stvari u vrhu muškog tenisa.
"Za mene je Novak savršen, najkompletniji teniser koga sam gledao u poslednjih 60 godina! Dolazi nekoliko mladih tigrača, ali ne vidim ko bi u tom aspetku mogao da mu se približi. On bukvalno nema slabosti, ni mentalno ni fizički", kaže Bolitjeri koji očigledno ne mari mnogo za slaba izdanja našeg asa u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Američki stručnjak je oduvek izdvajao Rodžera Federera kao pojam teniske gracioznosti, stila, a Rafu Nadala kao neverovatno jakog, više fizički nego mentalno.
"Dok je Novak savršen, Federer je 'božji dar'! Tenis ga treba, treba njegove pobede, a da bi osvojio još koji grend slem mora još više da trči na mrežu, kao nikada pre. A što se tiče Nadala on je u potpunosti iskoristio svoj talenat. Tražio je i dobio od tela sve što mu je trebalo i mislim da je sada došao do limita. Prosto je neverovatno šta je sve osvojio sa tako lakim reketom i načinom držanja, ali je zato telo platilo. Biće mu teško da se vrati na stari nivo iz jednostavnog razloga - što ga se protivnici više ne plaše. "

NOVAK I ENDI SU ZVERI
Upitan šta izdvaja Novaka Đokovića i Endija Marija od ostatka karavana, Bolitjeri je bio jasan:
"Njih dvojica su zveri! Da li ste nekada gledali šta sve oni rade na pripremama za novu sezonu? To je nadljudski!"


tagovi

Endi MariNik BolitijeriNovak ĐokovićRafael NadalRodžer FedererŠkotskaŠpanijaSrbijaŠvajcarska 1Velika Britanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara