Meta huligana: Ciler
Meta huligana: Ciler

Bolesno, da ne može bolesnije - Cilere, ubij se kao Enke!?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 17:50

Sramotno ponašanje navijača Kelna na nedeljnoj utakmici sa Štutgartom

Fenjerašu Bundeslige Kelnu preti ozbiljna kazna zbog incidenta koji je izazvao njihov vođa navijača na utakmici sa Štutgartom odigranoj u nedelju popodne.

Jarčevi su izgubili meč sa 3:2, ali bi mogli još teže da prođu ukoliko se u disciplinskom postupku potvrdi da je huligan sa tribina neprimereno vređao golmana Švaba Rona-Roberta Cilera (29) kao što se čuje na snimcima.
"Naravno da sam ih čuo, bio sam na samo nekoliko metara", potvrdio je Ciler posle utakmice.

Izabrane vesti

Šta se zapravo desilo?

Golman Štutgarta, koji je rođen u Kelnu, bio je u drugom poluvremenu na golu ispred severne tribine na kojoj su obično najvatreniji domaći navijači. Sa tog sektora tokom celog drugog dela igre uz pomoć megafona bio je izložen gnusnim uvredama navijača.
"Cilere, tvoja majka je u srodstvu sa Enkeom", urlao je navijač na megafonu što se jasno čulo tokom utakmice. Još gnusnija bila je poruka: "Cilere, učini to kao Enke, ubij se!".

Podsetimo, Robert Enke je golman i bivši reprezentativac Nemačke koji je 2009. godine izvršio samoubistvo nakon što se lečio od depresije.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rejnard Grindel najavio je oštru kaznu za Keln.
"Sportski sudovi moraju da preuzmu konkretnu akciju protiv ljudi koji su poslali takve skandalozne uvrede. Radi se o skrnavljenju sećanja na golmana i reprezentativca Nemačke i nepoštovanju njegove porodice", objasnio je Grindel.

Inače, nemački Bild je pregledao kompletan snimak drugog poluvremena i utvrdio da su se uvrede na račun Cilera jasno čule čak devet puta, najviše u finišu utakmice, u poslednjih desetak minuta. 

Foto: Action Images


tagovi

Robert EnkeRon Robert Ciler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara