"Andre Viljas-Boas"
"Andre Viljas-Boas"

Bolan sunovrat Vilas-Boasa: Porto, Čelsi, Totenhem… Vest Brom?

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.13. | 10:08

Najveći klubovi Evrope više se ne otimaju za mladog Portugalca

Andre Viljas-BoasBio je najmlađi osvajač nekog evropskog trofeja (33 godine i 213 dana), fudbalski svet ga je proglašavao za novog Murinja. Dve i po godine kasnije Andre Vilas-Boas više nije toliko popularan, pa je posle otkaza u Totenhemu na njegovu adresu stigla samo jedna ponuda. Od Vest Bromvič Albiona.

Kluba za svako poštovanje, ali i kluba koji se ni po čemu ne može porediti sa dvostrukim evropskim prvakom Portom ili novokompanovaim evropskim gigantom Čelsijem, pa ni Totenhemom koji je Vilas-Boasu mogao da tokom prelaznog roka obezbedi čak sto miliona za pojačanja.

Izabrane vesti

Trebalo je to da bude uvod u stvaranje nekog novog Totenhema, Vilas-Boas je u nekim glavama projektovan u ser Aleksa Fergusona iz severnog Londona... Ali uprava kluba nije mogla da mu oprosti katastrofalne partije iz ove sezone, a posebno ne debakl protiv Liverpula.

Vreme je da Vilas-Boas potraži novi klub, a sudeći po imenima koja se pominju prošla su vremena u kojima je mogao da živi od stare slave. Naime, Vest Bromvič Albion, koji je u nedelju otpustio Stiva Klarka, jedini se javio.

Pa opet, ni na Hotornsu nisu uvereni da je Portugalac pravi izbor zbog čega razmišljaju i o Martinu Jolu, još jednom bivšem treneru Totenhema. Pominju se i Maurisio Pelegrino (Estudijantes), Ralf Rangnik (sportski direktor Red Bul Salcburga) i Pol Klemon (pomoćnik Karla Ančelotija u Realu).

Što se tiče Vilas-Boasa, sva je prilika da će on posle posle životnih poraza u Totenhemu i Čelsiju napustiti ostrvski fudbal i pokušati da karijeru oživi u - Francuskoj najverovatnije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre Viljas-BoasEngleskaEvropaPremijer ligaVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara