""
""

Bokin Pirlo - Milanovo treće pojačanje! Samo da Juve ne izvuče tapiju...

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.16. | 07:04

Posle Lapadule i Gomeza, Rosoneri na pragu dovođenja još jednog novajlije

Konačno se nešto dešava i u Milanu. Velikan sa San Sira je u dosadašnjem delu prelaznog roka bio pasivni posmatrač, a sada je blizu dovođenja jednog od najtalentovanijih igrača Južne Amerike.

Izabrane vesti

Pregovori oko dovođenja urugvajskog veziste Rodriga Bentankura su počeli juče i uskoro bi mogli da budu završeni. Milan je blizu. Jako blizu dovođenje Bentankura. Osim ako Juventus ne uleti u priču i sve pokvari velikom rivalu kao u slučaju Marka Pjace.

Milan je prvo ponudio 12.000.000 evra Boki za Urugvajca i na Bombonjeri su bili svesni da ne mogu da zadrže svoj biser. Ostalo im je samo da još malo otežu i tvrde pazar, ali ubrzo je stigla i druga ponuda Rosonera koja sa bonusima može da Boki donese i celih 15.000.000 evra za obešetećenje. Argentinci su dali zeleno svetslo, a jedino se još čeka šta će uraditi Juventus.

Naime, Stara dama ima pravo preče kupovine Bentankura. Takav dogovor je sklopljen kada se prošlog leta Karlos Tevez za simbolično obeštećenje vratio a Bombonjeru. Boka je tada obećala Juventusu pravo preče kupovine Bentankura i još dvojice mladih fudbalera. Juve može da kupi Betankura po fiksonoj klauzuli od 9.400.000 evra. Jasno je da bi Boka radije uzela veći novac koji nudi Milan. Sve je na igračču koji još čeka da li će se pojaviti signal iz Torina. Ali prema pisanju italijanskih medija, Juve nema nameru da sada uskače u trku za mladog Urugvajca i Milan bi uskoro u njemu trebalo da dobije treće pojačanje nakon Đanluke Lapadule i Gustava Gomeza.

Bentankur je rođen 1997. godine igra na poziciji dubokog plejmejkera ispred poslednje linije i u Argentini ga porede sa Andreom Pirlom. Ako pruži i delić onoga što je popularni Mocart ostvario u crveno-crnom dresu, onda je Milan napravio pravi potez. Prošle zime, Bentankur je bio na meti Benfike i Real Madrida.  

Sinoć se oglasilo i rukovodstvo Boke sa porukom da nije želelo da proda Bentankura, ali da je stigla ponuda koja ne može da se odbije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARodrigo BentankurMilanmeđunarodni fudballetnji prelazni rok 2016ItalijaEvropaBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara